Német betegbiztosítás

Több
12 éve 8 hónapja #16446 Írta: Ane
Ane válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor, ha pár napja fogorvosnál voltam, majd ma megkaptam a postán a számlát, hogy hó végéig fizessem be? Két bökkenő van: az egyik, hogy amikor ott voltam, a doki mindössze benézett a számba és megbeszéltük, hogy a héten vissza megyek, majd én lemondtam telefonon ezt az időpontot... Ez után egy aznapra kiállított számlát kaptam, amikor mennem kellett volna másodjára, a számlán pedig olyan tételek szerepelnek, amiket nem csinált (érzéstelenítés, tömés, stbstb - ezek voltak tervbe véve tényleg, de abban maradtunk, hogy amíg utána nem nézek, hogy az eu-s kártya ilyenkor hogy használható, nem csinál semmit). És ugye aznap ott sem voltam,amire a számlát kiállította...
Mi a teendő ilyenkor? Behajthatja rajtam valahogy ezt az összeget? Csak a nevem, szül.dátumom, meg a lakcímem tudja, számlaszám nem, nem is írtam alá semmit a rendelőben.
(AZ a vicc, hogy direkt kérdeztem egy német ismerőstől, hogy szerinte mit kezdjek a fogammal, ő mondta, h menjek dokihoz, és ha benéz a számba, azért nem kérhet pénzt, viszont meg fogja tudni mondani, mennyibe kerülne a kezelés, ezért mertem elmenni így - főleg, hogy aztán tényleg nem is csinált semmit. Bizonyítani tudom, hogy nincs tömés a fogamban. :PP
Köszi a segítséget... :(

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #16453 Írta: Ane

Némi kiegészítés az előzőhöz: mi most arra tippelünk, hogy ez csak a tervezett számla, ezt csinálta volna meg, ha elmegyek, és ezt a papírt kéne továbbítanom a krankenkasse-nak. Mondjuk a végén a "kérjük március 30-ig rendezze az átutalást" elég erősen bezavar. :/

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16456 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Ane!
En hallottam mar olyanrol, hogy ha valaki nem mondja le az idöpontot, fizetnie kell. Mi nem csinalunk ilyet, de meseltek mar nekem hasonlot.
Söt. mintha valahol olvastam volna, hogy ez jogos is.
Fontos lehet, hogy mennyivel az idöpontot elött mondtad le.
Mert az aznapi, megt idöpont utani lemondasoknal bizony megjegyezzük ezt a szamitogepben, es a keslbbi idöpont kereseknel figyelembe vesszük.
szia:
Eva

Több
12 éve 8 hónapja #16469 Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia, meg tudod mondani, mi ennek a pontos neve? DVK-nál és TK-nál rákérdeztem, nem akarnak erről a magyar biztosítást kiegészítő biztosításról, mi ennek a neve?

Több
12 éve 8 hónapja #16481 Írta: Ane

Szia!
Nem volt konkrét időpontom, dél és 3 között kellett oda mennem, én kb 1-kor telefonáltam, azt mondták, minden rendben...

Több
12 éve 8 hónapja #16495 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Ane,

szerintem egyszerű a megoldás, hívd fel a rendelőt, és egyeztess velük. Minden találgatás felesleges, hogy mi történhetett. Csak ezzel előzheted meg, hogy később még több problémád adódjon az esetleges nem fizetésből. A neved, születési dátumod és címed már elegendő, hogy elkezdjék behajtani rajtad az összeget... Nem ér annyi idegeskedést az egész, csak egy telefon az egész. Aztán a válaszuktól függően meglátod, hogy van-e további teendőd.

Üdv., A.