Német betegbiztosítás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #16085 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

ipetra írta: Miért érzem azt, hogy nem akarod megérteni a kérdést?!?!
Azért nem jogos, mert nem akarok (a Te szavaiddal élve) játszani, hanem ezt megoldani. Nem hiszem, hogy ezért nem kéne mennünk! De szerintem ezt túltárgyaltuk, én megkaptam a válaszokat és mostmár tudom, hogy oldhatom meg!

Kedves Ipetra! Én tényleg nagyon sajnálom hogy ennyire negativan nézed a beirásaimat! Nekem is van 2 gyerekem és annak idején pontosan miattuk jöttünk ki. (Jobb iskolai képzés és lehetőségek)

Akár hogyan is lemezem az általad eddig nyujott (!) információkat, a két gyermekednek van egy vérszeriti anyukája és egy apukája, aztán van egy családfenntartó barát mostoha apa státuszban, és esetleg a vérszeriti apuka ismét megnősült, s akkor még egy mostoha anyuka is hozzá jöhet.... stb. Erre írtam, hogy 2-3 gyerek rengeteg "szülével".... Hogy ki kivel és hol él együtt, azt majd Ti eldöntitek, s ez nem is volt téma! Ha nem házasodtok össze, akkor nem is tudja a "párod" örökbefogadni a gyermekeidet! S ennél csak az optimális megoldásra céloztam, erre Te megsértődsz, de minimum durcás vagy! Mi volt vérlázító, kérlek idézd be pontosan és ne csak saccolj vagy belemagyarázz, mert én ügyelek arra, hogy senkit ne sértsek meg!

Mit kellett volna írnom?

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Szilvia0915
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16088 Írta: Szilvia0915
Szilvia0915 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Köszönöm szépen Julianna a válaszodat!Ezt megpróbáljuk ideiglenesen elintézni.

Több
12 éve 8 hónapja #16197 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Kedves forumozok

Kérem a teljes felvilágositásomat, mert már a nem létező tő ..m is tele van a biztositokkal.
Na szoval két honappal ezelőttig eus kártyával éltem itt kint és mondhatom, semmi problémám nem volt ha orvoshoz is mentem vele, elfogadták. :blush:
De ugye most ugy dőntőttem, csak kell rendezni a dolgokat és kőtőttem egy biztositást techniker-rel,mivel uj munkahelyem is lett.
Multhéten otthon voltam és bent voltam a oep-nél ahol ugye kőzőlték otthon megszünt a biztositásom,de ugye kérik a németbiztosito -tol az S-1 es nyomtatvány és ugy biztositva leszek otthon is.ha orvoshoz megyek.
Ma az előbb felhivtuk a Technikert és kőzőlték,. ha elküldik a s-1 es formulát akkor itt megszünik a biztositásom németországban :sick: és csak azt akkor kell ha itt megszüntetem a biztositást, és nekik tudtával semmi papirt nem kell elküldeniük magyarországra mert ha elküldik ,akkor csak Magyarország pénzt kér tőllük :blush: hogy otthon is biztositva legyek.
Ajánja ha megyek haza kőssek privát biztositást.
Na most akkor, ugye otthon azt mondták ,hogy kérik a papirt. Itt a forumon is azt olvastam hogy el kell küldetni , a biztosito mást mondott, vagy egyálltalán nem volt felvilágosult a pasi :woohoo:
Na most, hogyan leszek otthon is biztositva ha haza megyek? Én honaponta járok haza egy hétre.
Mikor eus kártyám volt akkor mindkét helyen volt biztositásom most csak itt vicc?
Vagy mit értettem félre az itt olvasottakbol a forumon,talán őregszem :blush: :blush:
Üdv Terézia

Több
12 éve 8 hónapja #16198 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szilvia0915 írta: Ezt megpróbáljuk ideiglenesen elintézni.

Szerintem az lenne a legjobb mindenkinek! Ès nem is lenne ideiglenes megoldás! Még csak annyi kiegészítést, hogy azt a korábban említett dokumentumot, amit én E120-ként emlegettem, nemrégóta S1-nek hívják. De csak a neve változott, a lényeg ugyanaz! Ha mindezt el tudjátok intézni, akkor a nagyi mind Magyarországon, mind Németországban jogosult lesz az ingyenes eü ellátásra! :)

www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG...NYUGD%C3%8DJASOK.PDF
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bayer

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 8 hónapja #16208 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Kedves Terézia, én ezt úgy oldom még, hogy van az ADAC-nál egy extra biztosításom, ami a külföldön(nekem:Magyarország :) ) való tartózkodáshoz van. De bármerre járok a világban, ezt használhatom. Elmehetek fogorvoshoz a Kanári-szigeteken, de ha balesetet szenvednék, ez minden költséget fedezne.
Nagyon praktikus, nem kell extra biztosítást kötni pld a repülő útra.
Én csak ajánlani tudom.
Liebe Grüsse.Maya
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kisne

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #16211 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

kisne írta: Na most, hogyan leszek otthon is biztositva ha haza megyek?
Én honaponta járok haza egy hétre.

Mi is a "Techniker"-nél vagyunk már 23. éve. Ezzel:
Mindig biztsoítva voltunk, vagyunk és leszünk! Semmi más nem kellett soha! Még akkor sem amikor a nejem a karját eltörte, s kórházban volt! Soha semmilyen nyomtatvány nem kellett! Utoljára 2011 Karácsonyán kellett a kártya mert egy receptes gyógyszert váltottunk ki amit az otthoni dok irt ki!

DCT
Mellékletek: