Német betegbiztosítás
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Nem minden patchwork familia van keresztül kasul örökbefogadva.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Attila_BRD írta: Az örökbefogadás nem is téma, az anya megvan.
Nem minden patchwork familia van keresztül kasul örökbefogadva.
Drusza! A nagy galiba az az, hogy az anyuka gyermekei nem a baráté! Szóval itt valakik együtt élnek 2-3 gyerekkel, akiknek több anyjuk és apjuk is van.... Ez azzal külön komplikálja a helyzetet, hogy részben együtt élnek! Az otthoniaknak nehéz elfogadni, hogy az "eletvitel szerű együttélés" messze nem jogosít fel mindenre, ami egy házaspárnál a helyzet!! Itt kint ez nem számít! Nem véletlen ám az, hogy itt a betegbiztositóknak 12 milliád plussza van, míg otthon Mo.-on gyakorlatilag csődben vannak! Egy országban ahol már 5000 forintért egy teljeskörű betegbiztosítást kaphatsz, ott valami nagyon ferdén, s rosszirányban halad....
DCT
- ipetra
- Látogató
Van egy anya (ez lennék én), van egy barát és van 2 gyermek (akik nem keresztül kasul, hanem konkrétan egy apától vannak) Én a kezdetekkor nem tudok teljes állásban dolgozni, amíg nem rendeződik le a beszokás... Ápoló végzettségem van és eltudnék helyezkedni. A párom teljes állásban fog dolgozni festőként! Tehát nem élősködni akarunk az államon, hanem megoldani az első pár hónapot, míg a fiaim meg nem szokják a helyzetet!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
"Párom", "együtt élünk" az gyakorlatilag semmi Németországban!!!
- Szilvia0915
- Látogató
Anyósom nem nyugdíjas még,el is fog menni dolgozni ahogy a kislányomat beveszik az oviba.Akkor már lesz biztosítása,csak addig gondoltunk valami megoldásra.De azért köszönöm a válaszokat.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
ipetra írta: Van egy anya (ez lennék én), van egy barát és van 2 gyermek (akik nem keresztül kasul, hanem konkrétan egy apától vannak) Én a kezdetekkor nem tudok teljes állásban dolgozni, amíg nem rendeződik le a beszokás... Ápoló végzettségem van és eltudnék helyezkedni. A párom teljes állásban fog dolgozni festőként! Tehát nem élősködni akarunk az államon, hanem megoldani az első pár hónapot, míg a fiaim meg nem szokják a helyzetet!
Én egy szót nem irtam "keresztül kasul"-ról! Különben is magánügy, hogy ki, hány gyermeket akar és kitől! Milyen "BESZOKÁS"-ról van szó? Ezt nem értem! Senki nem beszélt élősködésről! Miért forgatod ki a tényeket! Én csak leirtam a jogokat, s hogy mire nem számithatsz! Pontosan ezért nem jó ha kijöttök a semmire! Ha nem akarsz teljes munkakörben dolgozni, nem lesztek biztositva a gyerekekkel!
Megoldást is írtam: házasodjatok össze és a gond megoldódik. Pláne ha a barátod örökbe is fogadja a gyermekeidet! Igy mindenhez autómatikusan hozzájuttok: biztositás, kindergeld (csp), stb. Pláne ha Ő dolgozik amúgy is, egész nap!
Mi vezetett félre?
DCT