Német betegbiztosítás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #16530 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Eva10 írta: Tenyleg semmi gond - az ö szempontjukbol. Gondolom, nem jutott eszedbe megkerdezni, kell-e fizetni.Es;: ezek a helyzetek ranevelik az embert arra, hogy idöben lemondja az idöpontokat. Hiszen azt, hogy nem fogod tudni kifizetni a szamlat, mar elöbb is tudtad? Akkor vagy nem kellett volna idöpontot kerni,vagy elöbb le kellett volna mondani.Mindenesetre nem tudom, ha nincs itt lakcimed, akkor be tudjak-e hajtani.
En bemennek es megkerdeznem, mit tehetek, vagy megkerdeznem a kassat, mi ilyenkor a helyzet, vagy a fogorvosi kamarat. Kerdezni nem kerül semmibe.Mindenesetre mivel az ellatast nem vetted igenybe, sachkosten nem szerepelhet szerintem a szamladon, csak az ellatas.

Gondolkozzunk akkor most a fogorvos szempontjából! Beszerzi az anyagot, szabadon tartja az időpontot, s ott vár esetleg 2-3 ember akiket fizetni kell....
Félreértés ne essék: nem sajnálom a fogorvosokat, mert nagyon jól keresnek s nem a legszegényebbet károsítja a dolog, de maga a folyamat az cikis! Ami nekem kicsit furcsa, hogy Ane nem kérdezte meg a vizsgálatkor, hogy mennyi lesz a vége, mert szerintem már akkor is tudta, hogy ez nem fog menni anyagilag így nem kellett volna időpontot kérnie!!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #16537 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Ane, ne vegyél már minden találgatást készpénznek, csak idegesíted magad.
Hívd fel a rendelőt, és kérdezz rá, lehet, hogy csak tévedésből küldték ki a számlát.
Nekem is volt már, hogy este rendelés végén mondtam le időpontot a másnap reggeli rendelésre, és nem kellett kifizetni semmit.

Mi tévedésből pár napja kaptunk egy gyorshajtásos büntetést, a férjem egész este tök ideg volt, hogy ez nem létezik. Mondtam neki, hogy ne idegesedjen már, hívja fel őket, hátha valami tévedés (a fotón is egyértelmű volt, hogy nem ő vezet, mert ő nem szemüveges, nem is jártunk még soha arra, ahol a gyorshajtás helye meg volt jelölve... De a rendszám, kocsi típusa egyezett).
Másnap felhívta őket, és nahát... Tényleg, nem is Ford, hanem Audi, a rendszám nem is 3001, hanem 6001 stb...
Ezzel csak arra akarok rámutatni, hogy tévedések mindig vannak, és addig felesleges bármin is rágódni, míg az illetékessel nincs tisztázva a dolog. Az illetékes pediga foorvosi rendelő, aki kiküldte a számlát.

Ha lesz időd, írd majd meg légyszi, hogy mi lett a megoldás!

Több
12 éve 8 hónapja #16583 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Azert az vicces dolog lenne, hogy mikor mesz a fogorvoshoz az idopontodra, akkor mondjuk pl. beragadsz egy dugoba es nem ersz oda. CSerebe viszont jon a szamla az el nem vegzett kezeleseret. Hmm, jol hangzik:)
Kivancsi vagyok mi lesz a tortenet vege.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16593 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Aki szolgaltatasban dolgozik, az bizonyara megerti, hogy mennyire rossz, ha a bejelentett vendeg, kliens, beteg, stb nem jön.
Magyarorszagon ma meg csak keves helyen müködik az a rendszer, hogy ha valaki nem mondja le az idöpontjat idöben, akkor ki kell fizetni.
Itt több helyen müködik, es en azt gondolom, ez nem is rossz.
Ugyanis az idöpontot le kell mondani idöben - vagy esetleg nem is kell idöpontot kerni, ha az ember ugysem tudja igenybe venni. Es idöben el kell indulni, igy a kisebb dugok nem okozhatnak gondot. nagy dugo eseten meg - gondolom - meg lehet oldani a dolgot.
De akkor is szerencses idöben telefonalni....
Egyebkent en nem is ertem, ha Ane tudta, hogy nem tudja igenybe venni a kezelest, mert nincs penze, akkor miert kerte az idöpontot?
Mert ezzel mastol elvette a kezeles lehetöseget. Ö meg nem vette igenybe. Igy is lehet nezni a dolgot. A fogorvosnak meg bevetel kieses az el nem jött paciens, gondolom, ezert szamlazott.
sziasztok:
Eva

Több
12 éve 8 hónapja #16594 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

A szolgaltato szolgaltatast vegez, tehat szamoljon az ilyen esetekkel. Ez o rizikoja es valoszinuleg be is epiti a szolgaltatas araiba. Nem a vendeg/beteg etc. van a szolgaltoert, hanem forditva. Barmi barmikor kozbejohet, nem csak dugo.
Szvsz ilyen csak akkor lenne kiszamlazhato, ha elotte az ugyfel ebbe beleegyezik es alair vmilyen elfogado nyilatkozatot. Anelkul ez tobb mint meredek! Nem mellesleg ilyet max vmi nagyon diszkontaras szolgaltatasnal lehet elvarni.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16596 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Akkor gondolj bele abba, hogy itt a praxisok nagy resze tele van. Tehat nem könnyü idöpontot kapni. Bizony pl tüdögyogyaszhoz honapokat kell varni. Es akkor valaki nem megy el, valaki mas meg örülne az idöpontnak. Ugyanakkor ha idöben lemondja, akkor az idöpontot meg tudja kapni mas. Ez rendre neveli az embereket. Illetve: ha maskor nem oda megy, mert ez nem tetszik neki, az sem baj....
Szerinted a betegnek az nem jo, ha kap idöpontot? Szerintem nem lehet egyoldaluan nezni, az orvosnak, szolgaltatonak jo, ha van beteg, vendeg, de a betegnek, vendegnek is jo, ha van szolgaltato, ill orvos.
Mi nem csinalunk ilyet, meg itt kevesbe szokas. De bizony megjegyezzük, ha valaki lemondja, meg ha le sem mondja. Beirjuk a szamitogepbe. Ezek fontos informaciok, es azt is beirjuk, ha pl lemondja, de aznap pl hokaosz volt,es 40 km.röl jött volna az idös ember. Mert nem ugyanaz, ha nem tud eljönni, mintha csak nem jön. Es bizony, ha valaki mar többször lemondta, es nem idöben, vagy többször nem jött el, azt szamon tartjuk az idöpontok kiadasanal.
Es ha olyat irsz, hogy meredek,akkor talan a magyar gyakorlatot sem ismered elegge. A pszichoterapias rendeleleseknel pl gyakorlat, hogy az orat ki kell fizetni. Ritkan, vagy egyaltalan nincs lemondas. Illetve lehet uj idöpontot kerni, ha abba a terapeuta is beleegyezik, de ha nincs mod az idöpont megvaltoztatasara, bizony ki kell fizetni - Magyarorszagon is. Termeszetesen ezt közlik elöre a pacienssel.
Nem tudom, hogy a vitas esetben milyen nyilatkozatot irattak ala, vagy sem, de en küldtem linket, es utana lehet nezni mashol is, hogy ez itt gyakorlat - termeszetesen lehet vitatni, meg lehet kerdezni, es lehet nem kifizetni. Hogy mennyire tudjak behajtani, az valtozo, de mindenesetre ahhoz a fogorvoshoz nem mehet vissza többet, ha nem fizeti ki.