Német betegbiztosítás
- mira
- Látogató
A múlthéten elutasították mondván hogy egy új szabály lépett törvénybe ,állitólag kelet europaiakkal nem kötnek biztosítást és mivel ő vállakozó ez még csak ráadás én ezt nem értem.Nyáron szeretnék utána menni a 3 gyerekünkkel akkor most így hogy lesz biztosításunk anélkül nem lehet lenni....Ha valaki jártas ez ügyben, és tud erről valamit mondani megköszönném:)
Nagyon tanácstalanok vagyunk hogy most mihez kezdjünk:(
További szép, és kellemes napot mindenkinek:)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- diablonia
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
Egy olyan kérdésem lenne hogy EU-s TB kártyával nőgyógyászati vizsgálatot is igénybe lehet venni ? (pl éves rákszűrés stb) vagy csak sürgősségi esetekre lehet?
Köszi a segítséget!
Zsu
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
azt el tudom képzelni, hogy ha valami akut panaszod van, pl. vérzés, és vizsgálatkor az orvos olyan elváltozást lát a méhszájon, ami aggodalomra adhat okot, akkor megcsinálja a méhnyakrákszűrést is, mint orvosilag szükséges beavatkozást.
De ha nincs panasz, tünet, akkor rutin méhnyakrákszűrést nem csinálnak EU kártyával, a kártya csak a sürgősségi ellátásra jó, illetve olyan szükséges ellátásra, ami nem ér rá addig, míg az illető újra haza nem utazik (ez ugye max. 3 hónap lehet - egy rákszűrés várhat éppen annyit)
Üdv., A.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Mira, én is olvastam erröl. A nagy helyzet az az, hogy a keletröl jötteknél rendszerint nem tudják megállapitani, hogy feketén vagy legálisan dolgozik ilyen esetben mert szinte minden papir magyarul van.! Ha férjed azonban itt a BRD-ben alapit céget, es itt jelenti be magát mint vállalkozó (állandó lakással, s bankszámlával, cégbejegyzéssel) akkor megkötik a szerzödést veletek is, legalább is meg kell kötniük a törvény szerint! Ha az urad azonban "magyar cégként" dolgozik itt a BRD-ben, akkor csak otthon tudtok biztositást kötni!mira írta: Férjem vállalkozóként van kint és szeretet volna betegbiztosítást kötni magára.A múlthéten elutasították mondván hogy egy új szabály lépett törvénybe ,állitólag kelet europaiakkal nem kötnek biztosítást és mivel ő vállakozó ez még csak ráadás én ezt nem értem. Nyáron szeretnék utána menni a 3 gyerekünkkel akkor most így hogy lesz biztosításunk anélkül nem lehet lenni....Ha valaki jártas ez ügyben, és tud erről valamit mondani megköszönném.
Nagyon tanácstalanok vagyunk hogy most mihez kezdjünk.További szép, és kellemes napot mindenkinek:)
Biztositás nélkül semmiképpen ne éljetek itt kint!
Ha tehét ez nincs, akkor otthon kell maradni!
DCT
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Be kell mutatni egy rendes munkaszerzödést, normál fizetéssel de ugy hogy nem te vagy az ügyvezetö és tulaj is. Ez minden.
- Juditka
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 14
Olyan sok helyen olvastam már azt, hogy "én és a gyerekek a férjem után vagyunk biztosítva az AOK-nál."
Konkrétan ez mit jelent?
Pl. 14 év feletti gyermekre, illetve a házastársra nézve?
Mi az, amit a házastárs betegbiztosítása nyújt a családnak, ha mondjuk a feleség még nem dolgozik, de Magyarországon fizeti az Egészségbiztosítási járulékot?
Üdv.: Judit
Judit