Német betegbiztosítás

Több
12 éve 7 hónapja #17221 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Eva10 írta: De ha vallalkozo, akkor valoszinüleg privat biztositast kell kötnie

Nincs "kell", van "lehet".
Elöfordulhat hogy tényleg privát van biztositva, akkor fujtak a családi biztositásnak.
Ezért a kérdéseim. Tul kevés az információ.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17226 Írta: kenese
kenese válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

A biztosítást azért most kötötte volna ,mert olyan infónk volt h. aki kint dolgozik annak kötelező biztosítást kötnie ,amugy itthon van biztosítása illetve még az eu-s biztosítása van. És a kindergeld is kérte idáig ,de most kiderült hogy még sem kell:) De ugy döntöttünk hogy legyen biztosítása mivel nyáron szeretnénk utána menni és majd nekünk is kell biztosítás.Nagyon remélem hogy nem privát biztosító kell mert ha jol tudjuk az nagyon húzós :)

Több
12 éve 7 hónapja #17227 Írta: kenese
kenese válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Azzal az indokkal, hogy kelet-europai és ráadásul vállakozó.Ezt nem nagyon értettük???? Van rendes bejelentett állandó lakcím, bankszámlaszám ,német cégük van nem magyar.....
Máshol probálkozunk jelenleg remélem sikerrel:)

Több
12 éve 7 hónapja #17228 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

kenese írta: Azzal az indokkal, hogy kelet-europai és ráadásul vállakozó.Ezt nem nagyon értettük???? Van rendes bejelentett állandó lakcím, bankszámlaszám ,német cégük van nem magyar.....
Máshol probálkozunk jelenleg remélem sikerrel:)

Ez nem indok. Probáljátok a Techniker KK-nál.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kenese

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17235 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia kenese!
Az infod jo, igen, aki itt dolgozik, annak itt kell biztositva lennie. Szerintem egy kicsit sokaig gondolkoztatok ezen. 3 ev szerintem hosszu idö, ezt hamarabb kellett volna intezni.
Az meg esetleg erthetö, hogy az elsö honapokban var, bejön-e a vallalkozas. De utana meg kellett volna kötni a biztositast. Az eu-a kartya tudrista celbol itt tartozkodasra, es maximum 3 honapig jo. Ezt mar egy kicsit tullepte. De a ti dolgotok, talan a dolog elhuzodasanak is köze lehet a sikertelenseghez.
szia:
Eva

Több
12 éve 7 hónapja #17280 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Babeszanyu írta: Férjem egy magyar cégnél dolgozik alkalmazottként, a fizetését részben forintban,illetve a magyar cég német megfelelőjétől euroban kapja.Itthon is fizetik utána a TB-t,s talán kint is a betegbiztosítást..

Eloszor is azt kellene tisztazni, hogy van biztositva a ferjed! Utana lehetne valaszolni a tobbi kerdesre. Ha magyar cegnel alkalmazott es Mo.-on van fizetve TB-je, akkor nagy valoszinuseg szerint "Kikuldetesben" van. Igy van?
Igy Nemetorszagban nincs kulon "allami" biztositasa.
En is kikuldetesben vagyok es nekem a ceg fizet egy privat biztositast, de annak hasznalata es ervenyessege (ram, plusz csalad) az a ceg es en koztem levo maganszerzodes szabalyozza. Termeszetesen teljeskoru. A masik megoldas az a magyar TB hasznalata, de annak szabalyait kikuldetes eseteben most nem tudom.