Német betegbiztosítás

Több
12 éve 8 hónapja #16602 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Fogorvosrol volt szo, ami inkabb szol szepeszeti szolgaltatasrol. Az nekem egy szolgaltatas. Olyan mint a fodrasz.:) Tudogyogyaszat, pszichoterapia mas teszta, azt ne keverjuk ide. Szerintem. Volt mar Mo.-on lemondott es bebukott gyogytorna kezelesem. De ott elore kertek a penzt es mondtak a felteteleket. Es nem a teljes osszeg lett bebukva!
A meredekseget arra ertettem, hogy elozetes tajekoztatas, nyilatkozat nelkul kiszamlaznak elmaradt szolgaltatast. Ezt tovabbra is meredeknek tartanam, ha igy lenne.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16625 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia mahlzeit!
A fogorvos talan nem szepeszeti szolgaltatas. Lehet, neked meg nem fajt a fogad, szerencses vagy, irigyellek :)
De a szepesezti szolgaltatast is le kellene mondani, nem az idöpontot foglalni, aztan nem menni el, vagy nem idöben lemondani.
De: nem tudjuk, miröl volt tajekoztatas, de az alap, hogy a kezelest idöben le kell mondani.
A reszleteket nem tudjuk, csak az egyik oldalat latjuk.
De: nekem is volt olyan, nem is egy, hogy nem mondta le, es amikor kerdeztem miert, ö nem tudta, en nem mondtam. Erre ugye mindig lehet mondani, hogy nem beszelek jol nemetül, nem ertette. Aztan amikor mondtam, hogy ott van a papiron, leirva, es ö azt ala is irta....
Persze lehetseges, hogy semmit nem mondtak, nem irattak ala. Ugyanakkor mindenki tajekozodhat az ilyenkor szokasos eljarasrol.
Es persze lehet nem kifizetni, csak nem kell oda menni többet. Nem tudom, mennyire tudjak behajtani rajta.
szia:
Eva

Több
12 éve 8 hónapja #16658 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Eva,
De fajt! De akkor nem kertem idopontot, hanem mentem egybol es nyitottam az ajtot:) Szvsz fogorvoshoz nem akkor megyunk amikor faj, hanem azert megyunk, hogy ne fajjon. Raadasul rendszeresen kell, kulonben nem ad garanciat kesobb. Szvsz ez inkabb "szepeszet":) De ez csak egy velemeny.
Ennyi velemenycsere utan, viszont mar tenyleg kivancsi lennek, mi lett a tortenet vege!?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16661 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia mahlzeit!

Szerintem ez nem "szepeszet", hanem megelözes.
Egyebkent igazad van, sokkal jobb megelözni a bajt, es hatasosabb is.
En is kivancsi vagyok a vegere, de valoszinüleg nem fogja befizetni, mert nem tudja. Azt viszont meg mindig nem ertem, hogy akkor minek kerte egyaltalan az idöpontot, vagy nem mondta le idöben. Illetve van erröl egy sajat velemenyem, de nem akarok senkit megbantani.

szia:
Eva

• Lazimka
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #16866 Írta: Lazimka
Lazimka válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok.
Tanácsot kérnék...
Németországban élünk 3 hónapja,februárban beteg lett a kislányom kórházi ellátásra szorult.Pénteken kaptam egy 100 euros csekket a kórháztól miszerint a gyereknek nincs biztosítása.Ez hogy lehet?AOK-nál vagyunk biztosítva. :evil:

Köszönöm a segítségeteket!Annamari

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #16875 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Lazimka írta: Sziasztok.Tanácsot kérnék...
Németországban élünk 3 hónapja,februárban beteg lett a kislányom kórházi ellátásra szorult.Pénteken kaptam egy 100 euros csekket a kórháztól miszerint a gyereknek nincs biztosítása.Ez hogy lehet? AOK-nál vagyunk biztosítva. Köszönöm a segítségeteket!Annamari

Nem feltétlenül! A nagy helyzet az, hogy itt van vizitdij és kórházi napidij is. Ez olyan dijszabás amit naponta kell a betegnek fizetnie, ha a korházban tartózkodik! A nejem már többször volt oprálva, s minden alkalommal 60-150 euró volt az önköltségünk annak ellenére, hogy nyakig van biztsoitásunk mindenre!

Azt viszont nem tudom, hogy kiskorúnál ez hogyan megy, de úgy gondolom ez mindegy. Személyenként kell ezt leróni! Arra gondolok hogy kb. 10 napot volt a gyereked a kórházban!
Nem tudom, hogy maszek klinikán volt az ápolás vagy államiban. Ez sem mindegy! Minden gyerek a szülő jogán biztositva van!!. VALÓSZINŰ NEM KÖZÖKTÉTEK A KÓRHÁZBAN, HOGY HOL VAGYTOK BIZTSOSITVA! Ezt akkor honnan tudják meg szerinted, ha nem szóltok???

DCT