Német betegbiztosítás
- Juditka
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
12 éve 7 hónapja #17084
Írta: Juditka
Judit
Juditka válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Igen Anita, köszönöm.
Tényleg megvan az, csak elnéztünk egy számot , és még csak véletlenül sem annyi, szóval nem olyan kevés amennyit elsőre néztünk.
Az a baj, hogy csak egy bérjegyzéket néztünk meg, amin nem voltak teljesen olvashatóak a számok.
Köszönöm szépen. Judit
Tényleg megvan az, csak elnéztünk egy számot , és még csak véletlenül sem annyi, szóval nem olyan kevés amennyit elsőre néztünk.
Az a baj, hogy csak egy bérjegyzéket néztünk meg, amin nem voltak teljesen olvashatóak a számok.
Köszönöm szépen. Judit
Judit
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Pinkee
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
12 éve 7 hónapja #17133
Írta: Pinkee
Pinkee válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
DECOTEXT Köszönöm!
Az egyedülálló kifejezést a szó hagyományos értelmében gondoltam:)
Az egyedülálló kifejezést a szó hagyományos értelmében gondoltam:)
- Babeszanyu
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 7 hónapja #17158
Írta: Babeszanyu
Babeszanyu válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Üdvözlök minden kedves Forumozót!
Tegnap este végig olvastam mind az 55 oldalt a betegbiztosítással kapcsolatban,de nem tiszta a dolog,ráadásul olyan esetet,mint a miénk sajnos nem találtam.Remélem,tudtok segíteni:
Férjem lassan egy éve Frankfurtban dolgozik és mostanra eljutottunk odáig,hogy ez így nem mehet tovább,utána költözünk.
Férjem egy magyar cégnél dolgozik alkalmazottként, a fizetését részben forintban,illetve a magyar cég német megfelelőjétől euroban kapja.Itthon is fizetik utána a TB-t,s talán kint is a betegbiztosítást..
Én itthon vagyok GYES-en és emelt családi pótlékon,mert van egy tartósan betegnek számító dongalábas kisfiunk.
Ha jól értelmeztem az előző oldalakat,akkor ha kiköltözünk a férjem után,az itthoni GYES-t,emelt családit,TB-t le kell mondani,megszűnik a magyar biztosításunk.
Kint a férjem szól a munkáltatójának és családilag kapjuk a biztosítást,mert -elvileg- Ő mint alkalmazott munkavállaló rendelkezik állami betegbiztosítással.
Mind a hármunk rendelkezik EU TB kártyával,itthon csináltattuk.
A fiamat már 5 éve kezeli egy orvos az Ortopéd Klinikán,nagyon jó a kapcsolatunk vele,nagyon megbízunk benne,továbbra is vele kezeltetnénk.
Ha jól értettem,akkor a német betegkártyát itthon elfogadják,de vajon ez a kisfiam tartós betegségével is így van?Lehet,hogy még műteni kell és nem szeretném egy idegen német orvosra bízni a már megszokott orvos helyett..
Tudna valaki segíteni,hogy a mi esetünkben mi lenne a legjobb megoldás?
Köszönettel:Babeszanyu
Tegnap este végig olvastam mind az 55 oldalt a betegbiztosítással kapcsolatban,de nem tiszta a dolog,ráadásul olyan esetet,mint a miénk sajnos nem találtam.Remélem,tudtok segíteni:
Férjem lassan egy éve Frankfurtban dolgozik és mostanra eljutottunk odáig,hogy ez így nem mehet tovább,utána költözünk.
Férjem egy magyar cégnél dolgozik alkalmazottként, a fizetését részben forintban,illetve a magyar cég német megfelelőjétől euroban kapja.Itthon is fizetik utána a TB-t,s talán kint is a betegbiztosítást..
Én itthon vagyok GYES-en és emelt családi pótlékon,mert van egy tartósan betegnek számító dongalábas kisfiunk.
Ha jól értelmeztem az előző oldalakat,akkor ha kiköltözünk a férjem után,az itthoni GYES-t,emelt családit,TB-t le kell mondani,megszűnik a magyar biztosításunk.
Kint a férjem szól a munkáltatójának és családilag kapjuk a biztosítást,mert -elvileg- Ő mint alkalmazott munkavállaló rendelkezik állami betegbiztosítással.
Mind a hármunk rendelkezik EU TB kártyával,itthon csináltattuk.
A fiamat már 5 éve kezeli egy orvos az Ortopéd Klinikán,nagyon jó a kapcsolatunk vele,nagyon megbízunk benne,továbbra is vele kezeltetnénk.
Ha jól értettem,akkor a német betegkártyát itthon elfogadják,de vajon ez a kisfiam tartós betegségével is így van?Lehet,hogy még műteni kell és nem szeretném egy idegen német orvosra bízni a már megszokott orvos helyett..
Tudna valaki segíteni,hogy a mi esetünkben mi lenne a legjobb megoldás?
Köszönettel:Babeszanyu
- kenese
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 7 hónapja #17215
Írta: kenese
kenese válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Decotext Mira vagyok, csak uj felhasználonévvel, mert a régivel nemtudtam sehogy bejelentkezni .A férjem kint alapított céget 3 éve, kint van bejelentett áll. lakcíme, van bankszámlaszáma, és ennek ellenére utasították el .Nemtudsz nekem olyan biztosítót mondani ahol tudnának vele biztosítást kötni.??
előre is köszi:)
előre is köszi:)
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 7 hónapja #17217
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Kik utasitották el, milyen indokkal és mikor?
- Eva10
- Látogató
12 éve 7 hónapja #17220
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia kenese!
Nekem csak egy olyan kerdesem lenne, hogy ha a ferjed 3 eve van kinnt, azota van cege, es valoszinüleg dolgozik is, akkor miert most aktualis a biztositas kötes? Hiszen biztositott mar, vagy nem? A valtas meg talan egyszerübb. De ha vallalkozo, akkor valoszinüleg privat biztositast kell kötnie.
szia:
Eva
Nekem csak egy olyan kerdesem lenne, hogy ha a ferjed 3 eve van kinnt, azota van cege, es valoszinüleg dolgozik is, akkor miert most aktualis a biztositas kötes? Hiszen biztositott mar, vagy nem? A valtas meg talan egyszerübb. De ha vallalkozo, akkor valoszinüleg privat biztositast kell kötnie.
szia:
Eva