Német betegbiztosítás

Több
12 éve 7 hónapja #17313 Írta: menion33
menion33 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

sziasztok!
a mi helyzetünk is hasonló Babaeszanyuéhoz....azzal a különbséggel hogy nekünk (hála az égnek)nem a gyerekünknek van szüksége rendszeres orvosi vizsgálatokra...
az első hónapokban No-ban majd az EU kártyával leszünk kint de amint megkapja a férjem a német cégtől a munkaszerződést onnantól lesz bonyolúlt a helyzet mert nekem rendszeresen (3havonta legalább)laborba,immunológushoz,endokrinológushoz kell járnom férjemnek meg diabetológushoz....és mindezeket Mo-on szeretném intézni mert így is borzasztó nehezen találtam jó orvost magamnak ezért nem cserélném le inkább ingáznék miatta....
kérdésem:
1,olvastam tőletek ezt a bizonyos S1-es papírt meg az ADAC kiegészítő biztosítás amivel külföldön biztosítva lennék....most akkor melyik verzió lenne a megfelelő?
2,illetve még az is kérdésem hogy majd ha én is elkezdek dolgozni és nem fél állásban akkor megszűnik a férjem általi biztosítottságom és kell kötni nekem is külön?
válaszaitokat köszönöm!

ÜDV!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17315 Írta: menion33
menion33 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

illetve még Babaeszanyunak írnám hogy szerintem ha nincs a német féllel külön szerződés akkor csak a magyar oldalról fizetnek utána mindent! vagyis a magyar TB-t pl.
a páromnál is ez áll fenn...ez negyon kockázatos dolog mert ez csak elsősegélyre elég No-ban...
arról nem is beszélve ha nagyobb a baj a magyar cég azonnal kiteszi a szűrét és van a helyére 10 másik rögtön...tisztelet a kivételnek!
most így járt egy srác akinek a lába tört...hazavitték elsősegély után és amint lehetett megszabadultak tőle :( ez magyar munkáltatói mentalitás hogy addig ütik a lovat míg húz aztán mehet....(nem tuom ugyan a németek milyenek)

ÜDV!

• timi2012
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17317 Írta: timi2012
timi2012 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Menion33
Amennyiben elkezdesz dolgozni , neked is kell biztositast kötnöd, amit automatikusan vonnak a fizetesedböl, mint mindenki masnak!

Több
12 éve 7 hónapja #17323 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Tegyunk kulonbseget a valodi kikuldetes, ami egy bevett dolog EU-n beluli munkavallallok cegen beluli mobilizalasanak v. a felig legalisan kulfoldon munkat vallallok/foglalkoztatok kozott!

Itt vannak a kikuldetes OEP szabalyai:
www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG...%89S%20EU%202011.PDF
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Babeszanyu

Több
12 éve 7 hónapja #17326 Írta: Babeszanyu
Babeszanyu válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia!

Köszönöm válaszodat.
Állítólag van valami minimális biztosításuk kint is.De a férjem vagy a kollégáit hiába kérdezem,persze semmit nem tudnak.Próbálok utána járni.

Szép napot!

Több
12 éve 7 hónapja #17327 Írta: Babeszanyu
Babeszanyu válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia!

Tudtommal kint is van valamilyen biztosítás rájuk kötve,de a férjemből meg a kollégáiból csak ennyit tudtam kihúzni...
Ugyan 1100 km-re vagyok jelenleg a férjemtől és még nagyon gyér a német tudásom,de a férjem szerint ügyes vagyok,utána tudok járni,eltudom intézni :) Alapozza ezt arra,hogy az elmúlt 13 év alatt is én intéztem mindent helyette.Az elmúlt 9 hónapban szerintem én többet beszéltem a cég titkárnőjével,mint amennyit Ő valaha fog ;)

Próbálok a részleteknek utána járni.

Szép napot!