Német betegbiztosítás
- bayer
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 16
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
14 éves korig jár (18-ig viszont már nem biztos) az alanyi, szülö utáni betegbztositás. A CSP az az a "Kindergeld" akár 27 éves korig is járhat bizonyos tanulmányi (tanulási) esetekben! A lányomnál 25 éves koráig kaptuk! A fiamnál már csak a 22. életévéig, mert ekkor kezdett dolgozni!keeek írta: ha igy vesszuk, akkor 14 eves korig miert jarna?
gondoltam talan mert kiskoru, tanul, nincs meg fizuja (talan meg nem is dolgozhat hivatalosan teljes munkaidoben), mit tudom en, ezert kerdeztem, mert nem volt rola informaciom. annyira nem abszurd a kerdes, eddig akarmerre jartam, ott igy volt. (es ha jol tudom a csaladi potlek pl itt is jar meg 18 ev felett. ).
DCT
- timi2012
- Látogató
- timi2012
- Látogató
- timi2012
- Látogató
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Egy átlagos német nyugdijjal sem lehet itt a BRD-ben ugrálni! Optimális megoldással (talán) majd mi rendelkezünk! Az eddigi számitások alapján (nyugdijközpont) a nejemnek úgy ~1700, nekem ~1250 euron lesz a nyugdijunk, ha nem elöbb megyünk nyugdijba mint a 65. életévünk.Ez együtt közel 3000€ lenne, s ez nem rossz már, de mi már 62 éves korban fel akarunk mondatni magunknak, majd kérvényezzük a kb. 18%-os levonással a korábbi nyugdijaztatást. 1-2 évig azonban munkanélüliek leszünk elötte.....timi2012 írta: Szerintem meg pont a nemet nyugdijjal erdemesebb, egy olyan orszagba költözni ahol olcsobb a lakasberles stb. Meg egy otthon jo nyugdijjal is nehez lenne itt lakast kivenni...
S még ha össz 25-30% is lesz a levonásunk 2000 euronból Menorcán vagy akár itthon is simán elevezünk....hisz az ma közel 600 ezer forint lenne havonta!
DCT