Német betegbiztosítás

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #19959 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Hiszti!
Az enyem jo, de nem olcso,viszont jol fizet, ha kell.
A magyar szamlakat is fizeti, csak ra kell irni, mi van benne.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #20030 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

DECOTEXT írta: Szerintem jogilag vállalkozónak számitasz! Privát biztositásod lehet, ami biztositótol függ hogy mennyi! A BRD-ben van több mint 200 betegbiztositó, senki nem tudja megmondani hogy mennyi lesz! A BRD-ben ha nincs rendszeres fogászati kezelésed akkor nagyrészben önerös lesz**! A nejemnek van külön egy (plus) biztositása, igy neki évente csak 500 euróba kerülhet, akár mi van, a többit fedezi ez a fogászati biztositás.
**Én félek rohadtul a fogorvostól, igy most haza járok új fogakért. ;)
Itt több mint 23 ezer (!) euró lett volna ami otthon 6300€ csak. Komplett forsor alul, fölül, (titan csavarok 8 db), altatással! Ha kell tudok linket adni. A doki ZEG-en rendel és él!

ezekszerint a nejednek a 23ezerbol csak 500at kellett volna fizetnie, ha az o fogairol lenne szo? ez melyik biztosito, s kb mennyibe van havonta? nem hangzik rosszul :)

en is most kezdem nezni a biztositasokat, egy honap mulva koltozunk. AOK az allami, a tobbi mind magan? egy Techniker nevut emlitettetek meg korabban, az is magan, ugye?
fugg a munkahelytol, vagy teljesen szabadon azt valasztom amelyiket akarom? es utana leadom a papirjaim, es ok utaljak, vagy ezt nekem kell majd kulon befizetni? van esetleg valami osszehasonlito oldal? megkoszonnem, ha tudnatok segiteni, mert raadasul meg picit tul bonyolult nekem a szovegezese ezeknek.. Egyaltalan milyen tenyezok alapjan szokas donteni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20041 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

keeek írta: ez melyik biztosito, s kb mennyibe van havonta? nem hangzik rosszul

LINK << de azt nem tudom, hogy egy ilyen komplett fogműtétnél ami nálam volt (iiletve folyamatban van) is minden fizetnének e. Mi ezt otthon zsebből....sajnos!?! A nejemnek 1 foga hiányzik, nekem 1 van, s ez nem mindegy! Vannak azonban olcsóbb és drágább fogorvosok!
UI: azt mondja a nejem, hogy ezt a "Zusatzversicherung"-ot csak a Techniker tagok kaphatják!

DCT

• gabimesi
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20068 Írta: gabimesi
gabimesi válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Ha találok munkát Németo.-ban akkor a kötelező 7%-os betegbiztosításomat a bruttó fizetésemből vonják le vagy utólag kell még a nettó fizetésemből ezt is fizetni? Ha igen akkor ezt is havonta fizetem be mint a számlákat?

• gabimesi
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20234 Írta: gabimesi
gabimesi válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

A betegbiztosítás 7%-os levonását a Bruttóból vagy a Nettóból kell levonni?

Több
12 éve 5 hónapja #20600 Írta: ilcsi75
ilcsi75 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

sziasztok
Ugy nez ki lesz munkäm es ott azt mondtäk sozialversicherungot fizetnek utännam.
Eddig otthon voltam biztositva de az utolso 3honapot nem fizettem mert problemäk voltak:(
Kerdes: Most mi a teendöm?? munkaszerzödessel kell bemenem a biztositohoz vagy bemegyek es ott elmondom hogy sozialversicherungot fognak fizetni vagy hogyan müködik ez pontosan itt kint??
Mäsik otthon mit kell tennem ki kell jelentkeznem a TB-böl es hogyan vagy intezi az itteni biztosito??
Köszönöm

Ilcsi