Német betegbiztosítás
- Eva10
- Látogató
Legalabbis nekem igy mondta a biztositasi ügynököm
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- arpi0801
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Szeretnék segítséget kérni, kint dolgozok Németországban és szeretném kihozni a családomat.Májusba kaptunk az esküvőre időpontot, de szeretném előbb kihozni őket.Hogy lehet megoldani hogy biztosítva legyenek májusig.köszönöm a segítséget!! SOS lenne a válasz!!!!!!Köszi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én két verziót is tudok. Az egyik, májusig otthon lesz biztsoitva s addig amig nem vagytok házasok az lesz érvényes, vagy itt magán uton kötsz a leendöre betegbiztsoitást!arpi0801 írta: Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni, kint dolgozok Németországban és szeretném kihozni a családomat.Májusba kaptunk az esküvőre időpontot, de szeretném előbb kihozni őket.Hogy lehet megoldani hogy biztosítva legyenek májusig.köszönöm a segítséget!! SOS lenne a válasz!!!!!!Köszi
Van egy harmadik, de ez már drágább! Dániában azonnal összeházasodhattok, ha kimentek. 2 nap alatt meg van (három nyelvü) és érvényes egész Európaban! Utólag már ráértek honosittatni....
DCT
- Manocska86
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Végigolvastam a topicot de sajnos a mi helyzetünkre választ nem találtam.
Remélem Ti tudtok nekem segíteni...
A helyzetünk a következö: a férjem 2007 augusztus óta dolgozik kint németországban tartós kiküldetésben magyar cégen keresztül. Én 2008 január óta élek kint vele de itt nem dolgoztam sosem csak otthon. Mindkettönknek bejelentett német lakcíme is van és persze magyar is otthon.
Eddig privát biztosítással voltunk biztosítva, a férjemet a cége biztosította a privát biztosítónál engem pedig álltala biztosított a privát biztosító DE nem családi biztosításunk volt hanem egyéni. Most viszont a napokban a férjem munkaadója úgy döntött nem fizeti többé a munkavállalóinak a német biztosítást, legyen elég az A1-es vagyis az eu tajkártya mindenkinek. Ezálltal viszont mi most óriási bajba kerültünk ugyanis körülbelül ezzel a döntéssel egyidöben tudtam meg hogy kisbabát várok ráadásul veszélyeztetett terhes vagyok mert a múlt évben alig fél év alatt 2 kisbabát veszítettünk el ( egyiküknél sajnos mütéti beavatkozásra is szükség volt). Mindenképpen szükségem lenne egy jó biztosításra ami fedezi a felmerülö költségeket. Eu tajkártyám van mert fizetem otthon az ötezer párszáz forintot a tb-re de mivel mi tartósan itt élünk és most hogy terhes vagyok nem utazhatok a veszélyeztetettségem miatt így haza sem mehetek ,minden vizsgálatot itt kellene elvégeztetnem amit viszont az eu tajkártya nem fedez hiszen az sürgösségi ellátásra jogosít.
Megpróbálunk ma a Tkk-nál segítséget kérni a gondunkra de félek hogy mivel nem német cégnél dolgozik a férjem nem tudnak majd biztosítani minket. Otthoni lakcímet meg nem szüntethetjük az S1esért, mert a férjem a magyar munkahely miatt haza fizeti a járulékokat a fönöke pedig nem hajlandó németországi munkavállalóként felvenni a járulékos költségek miatt.
Ördögi a kör tudom de ha lenne bármi ötletetek azt nagyon megköszönném!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerintem ahogy a magyar cég tudott benneteket itt biztositani Ti is tudjátok magatokat biztositani, csak zsebből kell fizetni mint egy vállalkozó! Szerintem az lényegtelen, hogy nem német cég alkalmazottja vagy. Noha ebben azért nem vagyok biztos! Hol adóztok? Szerintem ha az állandó lakásotok itt van, akkor elvileg nem utasithat el benneteket a TKK, mert nem számít a család turistának! Ha viszont tévedek, akkor csak egy van: haza kell menni!Manocska86 írta: Eddig privát biztosítással voltunk biztosítva, a férjemet a cége biztosította a privát biztosítónál engem pedig álltala biztosított a privát biztosító DE nem családi biztosításunk volt hanem egyéni. Most viszont a napokban a férjem munkaadója úgy döntött nem fizeti többé a munkavállalóinak a német biztosítást, legyen elég az A1-es vagyis az eu tajkártya mindenkinek.
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
HIvd fel az OEP-t, meg kerdezd meg vmi EU szakjogasz jogtudot.. Ez a kikuldetes, tarsadalombiztositasi szempontbol (is) egy katyvasz. Ugye a ferjed is biztositva van Mo.-on, raadasul kikuldetes eseten nem is lehet mashol. Egyeb privatbiztositas persze lehet, de Nemeto.-ban nem fizet o sem jarulekokat. HA a cege rendelkezik jelentos belfoldi Mo.-i gazdasagi tevekenyseggel es meg 1-2 feltetelnek megfelel, akkor elvileg TB szempontbol is kikuldetesen van, vagytok, amikor a magyar biztositason keresztul itt egy kicsit tobb jarna, mint a "szukseges orvosi ellatas". Ezt viszont csak 2 evig lehet alkalmazni, utana lehet hosszabbitani, de akkor megint vizsgalgatnak 1-2 dolgot.
LINK
En is kikuldetesen vagyok, igy amit irtam kisse okoskodas amit en probaltam kihamozni az en esetembol. De nalam is a cegem inkabb fizet egy plusz privat biztositast es ezert se ok, se en nem mentem a melyere, hogy lehet ilyenkor az otthoni biztositast hasznalni.. Kivancsi lennek mire jutsz a magyar OEP-nel..