Német betegbiztosítás
- HHerold
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Ja és még vmi, te mint 'szakértő' mit javasolnál: kell-e otthon OEPnél kijelentkezni, vagy ha megkérdem őket akkor válaszolnak-e, vagy majd a TK hivatalból elintéz mindent Mo. felé...
Most indulna az itteni élet....
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 143
Bocsi,hogy beleszolok, de én most intéztem a biztositásomat otthon.
Én is a Technikernél vagyok itt kint biztositott.
Multhéten voltam otthon és bementem a biztositohoz ott adtak egy nyomtatványt és elküldtek az Apekbe vele (fél nap minimum ) .
Egész ügyintézés 5 perc,de a sorban állás nem semmi
Na azt mondták a biztositonál, hogy álltalában semmit nem intéznek ha csak nem noszogatot egyik másik felet
Én kértem az S1 es nyomtatvány elküldését, és itt azt mondták nem, mert akkor itt nem leszek biztositva, és sokkal jobb ha csak itt vagyok a Technikernél és ha hazamegyek és ott van probléma egészségemmel akkor kérek számlát az orvostol és majd kifizetik itt, de azt mondták nem biztos,hogy az egész ősszeget
Otthoni biztositonál pedig azt mondták itt kell kérni a nyomtatványt és majd innét küldik.
Káosz
Kiegészitő biztositást pedig bármikor kőthetsz, engem is bombáznak mindenféle ajánlattal, csak tudd fizetni
Üdv.Terézia
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
Szerintem mindenképpen vegyétek igénybe ezt a német szolgáltatást, ami kimondottan a Németországban kiküldetésben élö külföldieknek szól. Mindenekelött összállítottak az itt élö külföldi kiküldötteknek egy hasznos információs anyagot tele gyakorlati tanácsokkal, amit innen tölthetsz le:
http://www.prag.diplo.de/contentblob/3151952/Daten/1321546/downloaddatei_entsendung_freizuegigkeit.pdf
Mivel nagyon sok dologról írnak benne, de a speciális kérdésedre ebben nem biztos, hogy találsz választ, szerintem a legjobb, ha felhívod vagy írsz ennek a szervezetnek. Ök kimondottan a Németországban élö külföldi kiküldöttek tanácsadásával foglalkoznak. A szolgáltatás teljesen ingyenes!
Beratungsbüro für entsandte Beschäftigte
Bettina Wagner, Dr. Marta Böning
DGB-Haus
Keithstraße 1–3
10787 Berlin
Telefon: +49 (0) 30 21240-145
Fax: +49 (0) 30 21240-116
Zimmer: 214
E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Internet: http://postedwork.dgb.de
- gmoeymoi
- Nem elérhető
- New Member
szeretnem a segitsegeteket kerni. jelenleg Grazban elek a baratnommel, de januartol lehetosegunk van Berlinbe koltozni amivel termeszetesen elni is fogunk!
Azzal kapcsolatban szeretnek erdekloni hogy bar nekem jelenleg magyar betegbiztositasom van, Berlinbol mar nem fogok tudni hazajarkalni ahogy azt megtettem itt az utobbi 2-3 alkalommal is amikor fogorvosi kezelesre szorultam.
A munkam nem helyhez kotott, Online pokerrel keresem a kenyerem.. szoval ha Berlinben se lesz bejelentett munkahelyem, milyen koltseggek kell szamolnom ha azt szeretnem h legyen betegbiztositasom!? Nem tudom h vannak e kulonbozo csomagok, de elsokorbe olyan is jo lenne nekem ahol tegyuk fel baleset eseten ellatnak..
Elore is koszonom szepen az infokat!
Udv,
Tomi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerintem jogilag vállalkozónak számitasz! Privát biztositásod lehet, ami biztositótol függ hogy mennyi! A BRD-ben van több mint 200 betegbiztositó, senki nem tudja megmondani hogy mennyi lesz! A BRD-ben ha nincs rendszeres fogászati kezelésed akkor nagyrészben önerös lesz**! A nejemnek van külön egy (plus) biztositása, igy neki évente csak 500 euróba kerülhet, akár mi van, a többit fedezi ez a fogászati biztositás.gmoeymoi írta: sziasztok!
szeretnem a segitsegeteket kerni. jelenleg Grazban elek a baratnommel, de januartol lehetosegunk van Berlinbe koltozni amivel termeszetesen elni is fogunk!
Azzal kapcsolatban szeretnek erdekloni hogy bar nekem jelenleg magyar betegbiztositasom van, Berlinbol mar nem fogok tudni hazajarkalni ahogy azt megtettem itt az utobbi 2-3 alkalommal is amikor fogorvosi kezelesre szorultam.
A munkam nem helyhez kotott, Online pokerrel keresem a kenyerem.. szoval ha Berlinben se lesz bejelentett munkahelyem, milyen koltseggek kell szamolnom ha azt szeretnem h legyen betegbiztositasom!? Nem tudom h vannak e kulonbozo csomagok, de elsokorbe olyan is jo lenne nekem ahol tegyuk fel baleset eseten ellatnak..Elore is koszonom szepen az infokat!
Udv,Tomi
**Én félek rohadtul a fogorvostól, igy most haza járok új fogakért.
Itt több mint 23 ezer (!) euró lett volna ami otthon 6300€ csak. Komplett forsor alul, fölül, (titan csavarok 8 db), altatással! Ha kell tudok linket adni. A doki ZEG-en rendel és él!
DCT
- Hiszti
- Nem elérhető
- New Member