Német betegbiztosítás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21191 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Kingi írta: !Értelek,de mit jelent az geselitsce?

A "gesetzliche Krankenversicherung" az azt jelenti, hogy nem privát, nem maszek, hanem állami biztositásod van! Itt a BRD-ben közel 200 biztosító van, amelyik többek között betegbiztsitást is adnak! Ez itt nem olyan mint otthon a TB. Itt külön van a nyugdijjárulék, és a betegbiztsitás! A lényege, hogy élből mindenkinek kötelező az államiba belépnie, ha dolgozik! Ha sokat keres akkor viszont átmehet a privátba is, az az individuálisan válogathat pl. a külön ellátásból. Vannak klinikák ahova nem is mehet államibiztosított (nem fogadják), pl. a "idült szépségőrületi agylágyulás" miatt!!

(Én a TKK-ban vagyok (Techniker) de pl. a fogamat nem fizetik. Így haza mentem egy maszekhoz altatással mert tele a bugyim! (Inpaltátumok, stb) Itt az árajánlat 23 ezer euróval indul.... gondolhatod! (Akkor inkább cumisüvegből eszem!) Otthon 6300€ lesz a vége most júliusban teszik be. A stiftek már benőttek. Teljesen ugyan az a technika és anyag! Ezért nagyon fontos, hogy mindenről informáld magad, ne csak fizess! A biztosítóknál nem egyformák a szolgálatások!)

(Ismerősöm pl. éttermi kosztot kért, kellemesen butorozott apartmanban lakott a klinikán! Kérheti, hogy X. prof operálja, stb. Ennek az ára is meg van a biztosításon felül is. Ha valaki a kötelező -állami- biztosítónál van, akkor ilyen nincs, csak az előírt egészségügyi ellátás van, de itt is lehet külön kiegészítő biztosításokat kötni!)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21193 Írta: Kingi
Kingi válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! De egyvalamit mondjatok el légyszi. Mit tegyek? Ha egyenlőre nincs munkám válasszam a privát biztosítást,vagy várjak amig lesz munkám,és legyek állami,addig ha lázas lesz a gyerekem,ellátják az eu kártyára is?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21194 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Ha lazas lesz a gyereked ellatjak eu kartyara is - de 3 honap a turista celbol itt tartozkodas maximuma. Ennek lehet, nem neznek utana, de ne mondj be nemet lakcimet, mert az gond lehet. Viszont szürövizsgalatok, oltasok szerintem nem mennek mar eu kartyara.
Ha par honapot kell varni, akar ig is lehet - bar talan függ attol is, hogy mennyi idös a gyereked, meg hogy mennyire egeszseges egyebkent.
szia:
Eva

Több
12 éve 4 hónapja #21196 Írta: Kingi
Kingi válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Kedves Eva 10!

Csak annyira beteges,mint más gyermek a téli hónapokban. Köhögés,hörghurut,torokgyuszi,taknyosság ilyesmi. Persze viszek ki magunkkal gyógyszert,nem minden esetben kell orvoshoz menni,de vannak olyan dolgok is,amikor nem tűr halasztást. Ezért kérdeztem. De remélem nem lesz semmi gond,és hamarosan nekem is lesz munkám,és akkor ez a betegbiztosítási dolog is megoldódik. Gondolom addig ovi sincs,amig nem dolgozom...vagy igen? Akkor nem kössek privát biztosítást magunknak,ezzel azt akarod mondani?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21197 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Nem mondtam, hogy ne köss privat biztositast, csak azt mondtam, hogy turista celbol kinnt tartozkodasnal maximum 3 honapig orvosilag szükseges esetben ellatjak. Ja, es azt az ellatast kapja meg, ami nem birja ki, amig hazamentek. tehat szerintem oltas, szürövizsgalat nem, de akut betegseg igen.
szia:
Eva

Több
12 éve 4 hónapja #21483 Írta: bariba
bariba válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék a Familienversicherunggal kapcsolatban.
Ha férjem révén megkötjük, akkor ha jól tudom, Magyarországon megszűnik a biztosításom?
Nem leszek jogosult az itthoni biztosításhoz kötött ellátásokra (tgyás, gyed)?
És ha valaki mégis megköti, van arra lehetőség, hogy kilépjen belőle?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Üdvözlettel: bariba