Német betegbiztosítás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mit értesz "veszélyeztetésen"? Nem eszélyezteti, hanem megszünik! Nem lehet két országban kaszirozni! Ha a BRD-ben bejelentkezel, akkor itt leszel biztositva. ha dologozol magad, ha nem, akkor a férjed után és jogán! (Élettárs nem számit) Ha meg Mo.-on vagy bejelentkezve, akkor az otthoni biztositások és járandóságok az érvényesek! Mi ebben nem érthetö és a "veszélyeztetett"?bariba írta: Konkrétan a Familienversicherunggal kapcsolatban érdeklődtem, hogy ha megkötjük úgy, akkor az nem veszélyeztetné a biztosítási jogviszonyom Magyarországon: csak zárójelben jelezném, esetleg ha még egy Baby megszületne, mert a pici 1,5éves.
(Csak zárójelben megjegyzem, hogy ha még egy gyerek születik, s itt kint, akkor az itteni -német- juttatásokra leszel jogosult, ha itt kint éltek. Otthonról semmi nem fog járni!!)
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- bariba
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
Nálam a veszélyeztetés: olvastam más fórumokon a biztosítással kapcsolatban, hogy megszüntették a magyarországi ellátást, mert volt Fam.versicherungjuk és a németországi ellátásra lettek jogosultak. (Megszüntették a magyar csp.-t és gyes-t)
Meg hát Te is olvastad korábban, mit írt nekem vissza az euvonal...
Megmondom őszintén, hogy eléggé bepánikolnék, ha velem ilyen történne, ezért kérdezem Tőletek ezeket a dolgokat, mert ezért van ez az oldal! Hátha többet tudtok (sőt biztosan!) erről.
/Ugye gyed ideje alatt fizetés nélküli szabadságon van az anya Magyarországon legfeljebb a gyerek 2éves koráig. Aztán kérhetik a gyes-t....etc./
Nem vagyok biztosításos guru, mert nekem ilyennel nem kellett foglalkoznom!
Ui.: Te valamit félreértesz velem kapcsolatban, mert eszem ágában sincs 2 országból kasszírozni!!!
No, és akkor részemről a témát lezárom, mert eléggé felvilágosítottatok ezzel kapcsolatban. Nagyon szépen köszönöm!!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Lehet, hogy félreértettem! A megoldás tehát végtelenül egyszerü, ha a magyar juttatásokra tartasz igényt, akkor ne köss semmilyen német biztositást és ne szüntessd meg a magyart. Ilyen egyszerü! Ha tehát a férjed itt kint jelzi, hogy nös, és gyermek is van, az az egy "Familienversicherung"-ot vesz igénybe az itteni járandóságokkal (Pl. Kinedgeld) akkor otthon elöbb utóbb ezt megvonják! (Mert nem lehet két országból kaszirozni, még akkor sem, hogy ha neked nem ez volt a szándékod, ezért szünik meg ez egyik helyen!!)bariba írta: Te valamit félreértesz velem kapcsolatban, mert eszem ágában sincs 2 országból kasszírozni!!!
UI: a családipótléknál lehet két helyröl kapni, de akkor csak a különbözet jár itt a BRD-ben!
DCT
- bariba
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
Végre...!!! Erre voltam kíváncsi!
Tudod, nekem meg kell szokni azt, hogy Németországban a család többi tagja is biztosítottá válhat, ha az egyik biztosítással rendelkezik! Ezért érdeklődtem.
Magyarországon mikor volt vagy lesz ilyen??? (A kérdés költői!)
Szóval, ha családi biztosítást köt németben, akkor az itthoni enyém automatikusan megszűnik. Vagy rosszul értem?
- Eva10
- Látogató
Ha megkötitek ratok is, attol nem szünik meg automatikusan a magyar, azt le kell mondani. Ha nem mondjatok le, mi lesz, nem tudom, azt sem, hogy valamikor megszünik-e magatol, es akkor szamlaznak-e valamit nektek vagy sem. Az en peldam: a könyvelöm lemondta otthon a tb-t, amikor az itteni biztositast megkötöttük, mar több, mint 3 eve. Ennek ellenere a TAJ szamom elt meg az ev elejen. Ne foglalkoztam vele, ugyanis el tudom kepzelni, hogy az özvegyi nyugdij miatt elt a TAJ szam. Es privat biztositott vagyok, lehet, az nem ugy szamit. De hangsulyozom, lemondtuk több, mint 3 eve. Persze az APEH-re jellemzö, hogy több eve meg azt kerdeztek meg, hogy miert nem nyugdijaskent fizetek adot, ha nyugdijas vagyok - nem neztek, hogy az eletkorom miatt nem lehetnek meg nyugdijas...
Februarban kijelentkeztem a magyar lakcimemröl, kivancsi vagyok, hogy most mi van a TAJ szamommal.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
bariba írta: 1 Magyarországon mikor volt vagy lesz ilyen?? (A kérdés költői!)
2 Szóval, ha családi biztosítást köt németben, akkor az itthoni enyém automatikusan megszűnik.
3 Vagy rosszul értem?
1 Magyarországon már sokal régebben és sokkal bövebben van ilyen. Az összes háztartásbeli, az összes eltartott biztositott Mo.-on. Söt az összes nyugdijas is. Itt a BRD-ben a nyugdijasoknak fizetniük kell betetgbiztositást és adót is! Ezt otthon a TB "fedezi" elvileg. Pénz viszont nincs rá......***
2 Nem feltétlenül és nem minden. A legjobb ha elötte a magyar folyósítónál érdeklödsz! Úgy tudom hogy a különbözetet kapni fogod a támogatásoknál. Az sem mindegy hogy hol van a gyerek állandó lakhelye! Mivel ezeknél a dolgoknál szinte naponta lehet változás jobb ha a hivatalokban érdeklödsz!
3 Nem érettted rosszú csak a válaszom nem teljes. Pontos információkat csak a magyar folyósitónál kaphatsz!
*** Itt amikor a lányom egyetemre járt, nekünk külön kellett utána betegbiztositást fizetnünk! 57 euró volt ami nem nagy összeg, de fizetni kellett! Biztositva csak addig volt a szülökön keresztül amig a "Kindergeld" (családi pótlék) járt. Akkor 27 év volt a max., ma ez 25 éves korra csöökkent.
DCT