Német betegbiztosítás
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 604
12 éve 4 hónapja #21799
Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Csak 1 comment. HA a kindergeld-et Nemetorszagban felveszed, vagy akar csak a kulonbseget a magyar-nemet kozott, akkor ugrik a GYED-ed! HA a ferjed kint van akkor o biztositva van a munkaja altal, de ne kerjen csaladi biztositast ratok es ne akarj Kindergeldet, egyaltalan semmit Nemetorszagban, mert akkor ugrik a GYED-ed. Volt errol mar szo masik topicban nezz bele..DECOTEXT írta:
bariba írta: 1 Magyarországon mikor volt vagy lesz ilyen?? (A kérdés költői!)
2 Szóval, ha családi biztosítást köt németben, akkor az itthoni enyém automatikusan megszűnik.
3 Vagy rosszul értem?
1 Magyarországon már sokal régebben és sokkal bövebben van ilyen. Az összes háztartásbeli, az összes eltartott biztositott Mo.-on. Söt az összes nyugdijas is. Itt a BRD-ben a nyugdijasoknak fizetniük kell betetgbiztositást és adót is! Ezt otthon a TB "fedezi" elvileg. Pénz viszont nincs rá......***
2 Nem feltétlenül és nem minden. A legjobb ha elötte a magyar folyósítónál érdeklödsz! Úgy tudom hogy a különbözetet kapni fogod a támogatásoknál. Az sem mindegy hogy hol van a gyerek állandó lakhelye! Mivel ezeknél a dolgoknál szinte naponta lehet változás jobb ha a hivatalokban érdeklödsz!
3 Nem érettted rosszú csak a válaszom nem teljes. Pontos információkat csak a magyar folyósitónál kaphatsz!
*** Itt amikor a lányom egyetemre járt, nekünk külön kellett utána betegbiztositást fizetnünk! 57 euró volt ami nem nagy összeg, de fizetni kellett! Biztositva csak addig volt a szülökön keresztül amig a "Kindergeld" (családi pótlék) járt. Akkor 27 év volt a max., ma ez 25 éves korra csöökkent.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bariba
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- bayer
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 16
12 éve 4 hónapja #21889
Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Mi a helyzet, ha a zeitarbeitfirma felmond 2 hónap után, munkanélkülii még nem lehet, de mi lesz a biztosítással? Ki fizető? Érvényes? Aok-s.
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 4 hónapja #21898
Írta: peteratde
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
peteratde válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia, ha felmondtak, és jejárt a felmondási időd, akkor bizony csak akkor leszel biztosítva, magad fizeted. Ráadásul, elvileg nem is maradhatnál kint biztosítás nélkül. Egyik ismerősöm ezért kényszerült hazamenni pont két havi munkaviszony után.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 4 hónapja #21912
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Tudtommal senki! Az AOK már nem érvényes ha nincs munkaviszonyod! Ha felmondtak és 2 hónap után, akkor szerintem még próbaidös voltál! Senkinek nincsenek kötelességei! (A próbaidö rendszerint 3 hónap) Igy semmilyen biztositásod és jogod nincs. Valószinü, hogy a jó öreg TB fog ellátni, de csak otthon!bayer írta: Mi a helyzet, ha a zeitarbeitfirma felmond 2 hónap után, munkanélkülii még nem lehet, de mi lesz a biztosítással? Ki fizető? Érvényes? Aok-s.
DCT
- Eva10
- Látogató
12 éve 4 hónapja #21914
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Decotext, en nem tudom, hogy zeitfirmanal mennyi a probaidö, de mashol gyakran 6 honap.
- Doorika
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
12 éve 4 hónapja #21916
Írta: Doorika
Doorika válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Sziasztok!
Két hónapja dolgozok Németországban, és a főnököm az AOK-nál kötötte meg a biztosításomat. Kaptam egy levelet a biztosítótól hogy akarok-e a családtagjaimnak is biztosítást, én visszaküldtem, hogy nem. De azóta nem kaptam semmit, pedig már lassan egy hónap telt el. A kérdésem az lenne, hogy mikor kapom meg kártyámat? Mert szükségem lenne rá....kiküldik egyáltalán postán, vagy be kellene telefonálnom? Mi ilyenkor a teendő? Köszönöm előre is a segítséget
Üdv,
Dóri
Két hónapja dolgozok Németországban, és a főnököm az AOK-nál kötötte meg a biztosításomat. Kaptam egy levelet a biztosítótól hogy akarok-e a családtagjaimnak is biztosítást, én visszaküldtem, hogy nem. De azóta nem kaptam semmit, pedig már lassan egy hónap telt el. A kérdésem az lenne, hogy mikor kapom meg kártyámat? Mert szükségem lenne rá....kiküldik egyáltalán postán, vagy be kellene telefonálnom? Mi ilyenkor a teendő? Köszönöm előre is a segítséget
Üdv,
Dóri