Német betegbiztosítás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21563 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

bariba írta: NEM dupla támogatást akarok...! No, ehhez hozzátartozik, hogy nekem 15 éve határozatlan idejű szerződésem van, jelenleg gyeden vagyok még nov. 28-ig.Szóval, munkahelyem itt van nekem egyenlőre.A különbözetet nem fogom kérni, mert a gyedem több+ az itteni csp.!Akkor nem kell családi biztosítást kötnöm, vagyis én ne legyek benne, és akkor megmarad az itthoni biztosítási időm..stb.??

Teljesen mindengy, hogy hol fizeted a járulékokat, ez beleszámít a munkaévekbe az az, jár majd érte nyugdij. Ha úgy van (vagy lesz) ahogy nálunk van, akkor egy részt otthon Mo.-on fogsz kapni (időarányosan) s egy részt itt (ha itt is dolgoznál) a BRD-ben! Ha otthon van a munkahelyed, akkor nem értem mi a problémád! Otthon Mo.-on van minden biztosításod és járulék fizetésed! Itt a BRD-ben semmit nem kell fizetned és nem is jár itt semmi! (Ha turistaként vagy kint akkor érvényes részben az otthoni betegbiztsításod is) Ha viszont ide ki költöznél a férjedhez, akkor az ő jogán automatikusan biztosított leszel ha nincs munkahelyed és háztartásbeliként vagy kint! Mi nem tiszta?

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bariba

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21567 Írta: bariba
bariba válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Nos, akkor mindjárt írom, amit az euvonaltól kaptam válaszként:
"A gyed esetében általánosságban elmondható, hogy amennyiben az édesanya itthon már kapja az ellátást, illetve jogosultság időtartama alatt nem létesít más tagállamban biztosítási jogviszonyt (azaz a gyed révén továbbra is Magyarországon lesz jogosult a teljes körű egészségügyi ellátás igénybe vételére), és nem igényel kint a magyar gyed-hez hasonló családtámogatási juttatást, úgy továbbra is kaphatja Magyarországról a gyed-et. Ehhez azonban az is szükséges, hogy se az apuka, se az anyuka ne váljon biztosítottá egy másik tagállamban.

Így tehát, ha Ön nem, de a férje Németországban válik biztosítottá az ottani munkaviszonya révén, akkor a fentiek értelmében Önök is Németországból lesznek jogosultak a gyed-hez hasonló ellátásra."

MÉG nem tervezem, hogy Németországban vállalok munkát, viszont férjem már ott van: ezért kérdeztem meg azt Tőletek, hogy a Fam.versicherunggal kapcsolatban férjem ott biztosított, akkor az itthoni bizt.-i jogviszonyom megszűnik/megszűnhet?

Köszönöm.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21568 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

bariba írta: MÉG nem tervezem, hogy Németországban vállalok munkát, viszont férjem már ott van: ezért kérdeztem meg azt Tőletek, hogy a Fam.versicherunggal kapcsolatban férjem ott biztosított, akkor az itthoni bizt.-i jogviszonyom megszűnik/megszűnhet? Köszönöm.

Mégegyszer! Nincs az az isten, aki a magyar biztosításodat megszünteti ha van magyar munkaviszonyod! Ennyi! ha majd kimész akkor az más tészta! A magyar euvonal azért irja ezt mert meg akarják takaritani ami jár! Ha viszont neked magyar cimed, s magyar munkaviszonyod van akkor ezt nem fogod külföldről kapni!

Képzeld el mi lenne a német állammal és gazdasággal
ha mindenki kaszirozná az összes járandóságot azzal az
indokkal, hogy valakijük kint dolgozik..... Hát elég gazdagok
de azért ezt ők sem birnák!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bariba

Több
12 éve 4 hónapja #21580 Írta: bariba
bariba válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia DECOTEXT!
Köszi a megnyugtató választ! :-)
"A magyar euvonal azért irja ezt mert meg akarják takaritani ami jár!"
Akkor azok pedig kapják be a kis ujjamat! ;-)

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21660 Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Éva!
Ha már biztosítás, és AOK. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a párom ennél a biztosítónál van biztosítva, és ha szeretném tudni tételesen, hogy mire terjed ki a biztosítás, azt hogy tudom megnézni?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21665 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Emilio,
Nem tudom, kerdezd meg a biztositodat, nem vagyok biztositasi szakember. Csak azt tudom, ami nekem kell.
Sajnalom.
szia:
Eva