Német betegbiztosítás
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21669
Írta: Attila_BRD
Az internetben minden olvasható. Pl. itt:
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
AOK kötelezö biztositás. Ugyanaz a profilja mint az összes többi törvényes biztositónak.Emilio33 írta: Szia Éva!
Ha már biztosítás, és AOK. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a párom ennél a biztosítónál van biztosítva, és ha szeretném tudni tételesen, hogy mire terjed ki a biztosítás, azt hogy tudom megnézni?
Az internetben minden olvasható. Pl. itt:
http://www.aok.de/bayern/leistungen-service/leistungen-service-79568.php
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Emilio33
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
12 éve 4 hónapja #21685
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Bariba, nem ertek hozza nagyon, de en ugy tudom, csak egy orszagban lehetsz biztositott. Tehat ha Magyarorszagon laksz, es biztositott vagy, gyedet kapsz, azt attol szerintem nem szüntetik meg, mert a ferjed Nemetorszagban dolgozik, es ott van biztositva.
De ha Nemetorszagban akarsz elni, akkor az eu kartya csak turista itt tartozkodasra es 3 honapig ervenyes. Persze lehet magyarazkodni, hogy hazajar az ember, es hasonlok, es pl en sem kerdezem meg senkitöl ha eu kartyaja van, hogy miota van itt. Mert nem erdemes par euroert vitatkozni. De mini többen jartak mar ugy - valamelyik forumban olvashatod - bizony nem mindenre ervenyes az eu kartya. Az orvosilag indokolt esetekre igen, de csak arra, ami a turista celbol itt tartozkodas -maximum 3 honap - alatt szükseges, es nem halaszthato. Biztosan sok mindent ki lehet meg eröltetni, de vajon erdemes-e, föleg ha az ember ugyanott szeretne lakni, ugyanahhoz az orvoshoz jarni, stb...
Ja, es azt meg nem mondtam, hogy a sima ellatas miatt nem vitatkozunk senkivel, de a pluszokat nem ajanljuk fel, mert nem tudjuk, fizetik-e. Ez az en gyakorlatom, nem tudom, mas hogyan csinalja.
szia:
Eva
De ha Nemetorszagban akarsz elni, akkor az eu kartya csak turista itt tartozkodasra es 3 honapig ervenyes. Persze lehet magyarazkodni, hogy hazajar az ember, es hasonlok, es pl en sem kerdezem meg senkitöl ha eu kartyaja van, hogy miota van itt. Mert nem erdemes par euroert vitatkozni. De mini többen jartak mar ugy - valamelyik forumban olvashatod - bizony nem mindenre ervenyes az eu kartya. Az orvosilag indokolt esetekre igen, de csak arra, ami a turista celbol itt tartozkodas -maximum 3 honap - alatt szükseges, es nem halaszthato. Biztosan sok mindent ki lehet meg eröltetni, de vajon erdemes-e, föleg ha az ember ugyanott szeretne lakni, ugyanahhoz az orvoshoz jarni, stb...
Ja, es azt meg nem mondtam, hogy a sima ellatas miatt nem vitatkozunk senkivel, de a pluszokat nem ajanljuk fel, mert nem tudjuk, fizetik-e. Ez az en gyakorlatom, nem tudom, mas hogyan csinalja.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 4 hónapja #21689
Írta: DECOTEXT
Info: eredetileg a PET-et a korai feilismeréshez használják, de lehet kérni az utólagos ellenörzéseknél is. Mivel ez tehát nem a szokásos kezelési folyamatokhoz tartozik (ebben az esetben már a gyógyúlt nejem ellenörzése volt) igy nem kötelezö érvényü a biztositó fizetése! A TKK fizette!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Ez természetesen csak az alapellátásra vonatkozik! Ezt törvény szabja meg. Akkor kezdödnek a gondok, ha több kell. Feleségem rákos volt. A kezelések utáni (!!) ellenörzéseknél a TKK zokszó nélkül fizette a PET kontrollt, mig a koleganöjénénél az AOK, ezt nem tette és ök 1000 euront fizetett ezért, zsebböl! (Az mas tészta hogy megéri e vagy sem...) Szerintem ha 10 ezerbe lenne, akkor is megéri, még zsebböl is......Attila_BRD írta: AOK kötelezö biztositás. Ugyanaz a profilja mint az összes többi törvényes biztositónak.
Info: eredetileg a PET-et a korai feilismeréshez használják, de lehet kérni az utólagos ellenörzéseknél is. Mivel ez tehát nem a szokásos kezelési folyamatokhoz tartozik (ebben az esetben már a gyógyúlt nejem ellenörzése volt) igy nem kötelezö érvényü a biztositó fizetése! A TKK fizette!
DCT
- bariba
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 25
12 éve 4 hónapja #21702
Írta: bariba
bariba válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Eva10!
Köszönöm a válaszodat, a "Németországban élés" még kicsit távoli nekem. Konkrétan a Familienversicherunggal kapcsolatban érdeklődtem, hogy ha megkötjük úgy, akkor az nem veszélyeztetné a biztosítási jogviszonyom Magyarországon: csak zárójelben jelezném, esetleg ha még egy Baby megszületne, mert a pici 1,5éves.
No ezért "pánikoltam be", mert az euvonal olyant írt (ld.: korábbi hsz.-ben)!
A legtisztább szerintem az OEP-t megkérdezni ezzel kapcsolatban, de Decotext is számomra megnyugtató választ adott ezzel kapcsolatban.
Szia, bariba
Köszönöm a válaszodat, a "Németországban élés" még kicsit távoli nekem. Konkrétan a Familienversicherunggal kapcsolatban érdeklődtem, hogy ha megkötjük úgy, akkor az nem veszélyeztetné a biztosítási jogviszonyom Magyarországon: csak zárójelben jelezném, esetleg ha még egy Baby megszületne, mert a pici 1,5éves.
No ezért "pánikoltam be", mert az euvonal olyant írt (ld.: korábbi hsz.-ben)!
A legtisztább szerintem az OEP-t megkérdezni ezzel kapcsolatban, de Decotext is számomra megnyugtató választ adott ezzel kapcsolatban.
Szia, bariba
- timi2012
- Látogató
12 éve 4 hónapja #21704
Írta: timi2012
timi2012 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Bariba!
Amig ti nem eltek itt , nem kell csaladibiztositast kötni ,ket orszagban nem lehetsz biztositott es különben is minek ha otthon vagytok? .
Amig ti nem eltek itt , nem kell csaladibiztositast kötni ,ket orszagban nem lehetsz biztositott es különben is minek ha otthon vagytok? .
- Eva10
- Látogató
12 éve 4 hónapja #21706
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia bariba!
Ha te Magyarorszagon elsz, es jogosult vagy a gyedre, akkor az nem szünik meg. De addig ne jelentkezz be Nemetorszagba. Eleg akkor bejelentkezni es a biztositonal is, amikor itt akarsz elni.
Viszont ha Nemetorszagban biztositott leszel, akkor Magyarorszagon nem lehetsz. Csak egy orszagban lehetsz biztositva az eu-ban.
szia:
Eva
Ha te Magyarorszagon elsz, es jogosult vagy a gyedre, akkor az nem szünik meg. De addig ne jelentkezz be Nemetorszagba. Eleg akkor bejelentkezni es a biztositonal is, amikor itt akarsz elni.
Viszont ha Nemetorszagban biztositott leszel, akkor Magyarorszagon nem lehetsz. Csak egy orszagban lehetsz biztositva az eu-ban.
szia:
Eva