Német betegbiztosítás
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
kb 250-300 Euro. Be kell menni és alkudozni kell. Az év végén egyébként be kell nyujtani az adozott jövedelemröl szoló papirokat. Ha nagyon sporoltán nagyon sokat fizetsz utána.bayer írta: Köszönöm a válaszokat, 6 hónap a felmondás igen. Mi van akkor, ha átmegy gewerbe-be? Marad AOK-s? Mennyi költsége lesz induló vállalkozóként a biztosítónál?
A Gewerbetreibende egyébkén munkaadó és munkavállalo egyben, tehát dupla annyit fizet mint egy ugyanannyit keresö melós. Max 650 Eurot
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Nem tudom, keresobe beirod, hogy GYED es biztos megtalalod. A GYED ettol fuggetlenul jogilag(!) egy csaladtamogatasi forma es annak ellenere, hogy munkaviszonyhoz es keresethez kotott jogosultsag, nem elotakarekossagi forma ahogy szepen mondjak. Azaz attol, hogy befizetted a jarulekokat,megvan amunkaviszony nem keletkeztet automtikusan minden esetre jogosultsagot. Mivel egy csaladtamogatasi forma:) Az EUs szabalyok ertelmeben ha meg felveszel egy masik allamban barmilyen csaladtamogatast, mivel 2 allambol nem kaphatsz ilyet, ezert az egyik megszunik:)bariba írta: mahlzeit: "HA a kindergeld-et Nemetorszagban felveszed, vagy akar csak a kulonbseget a magyar-nemet kozott, akkor ugrik a GYED-ed!" Szerintem a gyedem nem ugorhat, csak beleszámítják a különbözet-számításnál (magyar csp. + gyed) Ezért eszem ágában sincs kérni a német Kindergeldet...!
A magyar gyed-em szerintem nem a férjem biztosítási jogviszonyától függ, hanem az enyémtől, mert én igénylem Magyarországon (a keményen fizetett járulékaim után cirka 15 éve...36évesen!) Mellesleg a 2011-es évre jól meg is szívtam a minibálbér miatt...havi 20ezerrel rövidített meg a kormány. Na mindegy!
"Volt errol mar szo masik topicban nezz bele.." Esetleg topic cím?
Köszönöm a válaszod!
- bariba
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
Oks, buzgón megkeresem! Hát ezért van a gúglí!
mahlzeit: "Az EUs szabalyok ertelmeben ha meg felveszel egy masik allamban barmilyen csaladtamogatast, mivel 2 allambol nem kaphatsz ilyet, ezert az egyik megszunik:)"
No akkor ha már így belemerültél, (mert lehet, hogy nem olvastad el, hogyan kerültünk ide, de sebaj! ) némi hozzáfűznivalóm csak annyi, amit már konkrétan tudok ezzel kapcsolatban, hogy a koordinációs EU-s rendelet értelmében a Gyed-et is családtámogatási ellátásnak mondják ki (bár nem tudom, a tgyás-t akkor miért nem, mivel ilyen alapon az is biztosításhoz kötött Magyarországon...), ezért a különbözet igénylésnél beleszámítják.
Attól hogy beleszámítja, attól nem vonja meg! Szerintem, sztem.
Pás!
- kriszta36
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Igen! Otthon fizetned kell a TB-t, különben itt lesz csak a férjed után ellátásod! Ez ugyan minöségileg sokkal jobb, mint MO.-on, de szabad választási lehetöséged van! Ha itt kint élsz, akkor itt lesz biztositásod, s otthon csak a szükséges (pl baleseti) ellátásra vagy biztositva! Forditva is igy van. Aki itt turista az csak a szükséges ellátást kapja nem hosszabb betegség kezelését!kriszta36 írta: Sziasztok! Én kb 1hónap múlva kiköltözök németbe a férjemhez bizonytalan idöre két fiammal, férjem fél éve már kinn van,lehet hogy nekem is lesz kint munkám,de viszont haza szeretnék járni az itteni orvosomhoz a betegségem miatt ilyenkor mi a teendö? Fizethetem itthon is a tb-t? Vagy ha ott fizetem akkor ide is érvényes? elöre is köszi a segitséget!!
Ismertessd már velünk, hogy mit tud többet és jobbat
az a magyar orvos? Ez biztosan sokakat érdekelne!
DCT
- kriszta36
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0