Német betegbiztosítás

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22191 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Decotext, en azt irtam, hogy a lehetösegek itt jobbak. De az elmeleti tudas is fontos!
Ha nem tudom, hogy milyen vizsgalatot kerjek, mivel kezeljek, akkor hiaba vannak lehetösegek!
Es igen, itt több a lehetöseg, es a daganatos betegek nagyresze meggyogyul! Mit gondolsz, miert vagyok itt?
Az en praxisom otthon is ment, es meg mostanaban is kapok emaileket idöpont keressel, es ha bekapcsolom a magyar mobilomat, jönnek az sms-ek a nem fogadott hivasokrol.
Es otthon sem tartottam a markomat sosem, es talan mas is volt igy. Maganorvos voltam az utolso 12 evben, es megeltem belöle.
Es azert tudok itt is megelni, mert megvan a megfelelö elmeleti es gyakorlati tudasom, amit csak ki kell egesziteni az itteni lehetösegekkel.
szia:Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #22316 Írta: gerri008
gerri008 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok!!
Családdal vagyunk németországba és mindenki az AOK-nál van biztosítva. Az érdekelne hogy ez a biztosítás mit fedez? Nagyobb dolgokra gondolok esetleg ha műtétre kerülne a sor akkor is ingyen fognak ellátni??
Válaszokat előre is köszönöm!!
Szép napot ! :)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22328 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

gerri008 írta: Sziasztok!!Családdal vagyunk németországba és mindenki az AOK-nál van biztosítva. Az érdekelne hogy ez a biztosítás mit fedez? Nagyobb dolgokra gondolok esetleg ha műtétre kerülne a sor akkor is ingyen fognak ellátni??Válaszokat előre is köszönöm!!Szép napot ! :)

Az AOK a szegényebbek, a rosszabbul keresök biztositása, ezért olcsóbb is. Természetesen nem az alapellátásra gondolok, mert ezt a törvény elöirja! Ezt tehét ök is nyújtják! Többletszolgáltatásnál azonban hamar "besokallnak". A TKK-nál még egyszer nem tapasztaltunk ilyet!

Info az AOK-ról >> ITT mindere választ kapsz!
Azt, hogy "mit fizetnek" senki nem tudja neked megmondani, mert esetenként változik, söt kötvényenként is változhat! A törvényes alapellátást azonban nekik is nyújtani kell! Hogy ez mit fed pontosan, azt majd a szükség esetén fogjátok meglátni! Minden kibsetüs részt is olvassatok el a szerzödésetekben!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gerri008

Több
12 éve 3 hónapja #22336 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

DECOTEXT írta:

gerri008 írta: Sziasztok!!Családdal vagyunk németországba és mindenki az AOK-nál van biztosítva. Az érdekelne hogy ez a biztosítás mit fedez? Nagyobb dolgokra gondolok esetleg ha műtétre kerülne a sor akkor is ingyen fognak ellátni??Válaszokat előre is köszönöm!!Szép napot ! :)

Az AOK a szegényebbek, a rosszabbul keresök biztositása, ezért olcsóbb is. Természetesen nem az alapellátásra gondolok, mert ezt a törvény elöirja! Ezt tehét ök is nyújtják! Többletszolgáltatásnál azonban hamar "besokallnak". A TKK-nál még egyszer nem tapasztaltunk ilyet!

Info az AOK-ról >> ITT mindere választ kapsz!
Azt, hogy "mit fizetnek" senki nem tudja neked megmondani, mert esetenként változik, söt kötvényenként is változhat! A törvényes alapellátást azonban nekik is nyújtani kell! Hogy ez mit fed pontosan, azt majd a szükség esetén fogjátok meglátni! Minden kibsetüs részt is olvassatok el a szerzödésetekben!

Nekem azt mondtak, hogy mindegyik ugyanannyiba kerul, legalabbis az allami biztositasok kozul. Igy most osszezavart amit irtal. En most allok biztositovalasztas elott eppen.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gerri008

• timi2012
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22346 Írta: timi2012
timi2012 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Tegnap este megkerdeztem a ferjemet , hogy is van ez ? Azt mondta az AOK az , aki mindenkit köteles felvenni allamilag . Magyaran a többi kassza valogathat , hogy fel vesz-e vagy sem ,tehat igy jobb hijjan oda kapnak helyet a keveset keresök , akiket mashova nem vesznek fel .
Mert ugy hogy mindegyik ugyanannyiba kerül , az igy nem egeszen pontos . Hiszen a többet keresö többet fizet be a kasszaba , ugyanazzal a szazalekkal mint egy keveset keresö . Ezertegy gazdagabb kassza több mindent fizet , mint egy szegenyebb .
Mi is a ferjemmel a TKK-nal vagyunk , teny hogy igen nagyvonalu ami a többlet szolgaltatasokat tekintve ahogy Decotext is irta . DE ez nem azt jelenti hogy az AOK nem nyutja a megfelelö ellatast a betegeinek , nem kell megijedni . Meg igy is biztos több penze van mint a magyar TB-nek :unsure:
Egy mütet ha szükseges ,szerintem alapellatas ezert gondolom ingyenes . Viszont alt. a korhazi ott tartozkodasert napi 10 eurot kell fizetni.

Több
12 éve 3 hónapja #22347 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Köszönöm szépen az infót, picit világosabb lett. Mondjuk az én szempontomból ugyanannyiba kerül, hiszen akármelyikhez csatlakozom, a fizetésemből ugyanannyit vonnak le. Azt viszont nem tudtam, h a kasszák válogatnak, no majd kiderül, hogy felvesz-e amelyikbe jelentkezni készülök. És ez ezekszerint csak fizetés alapján dől el, mivel orvosi vizsgálatot nem végeznek. Vagy ez a TKK (nagyon dicséritek, kezd megtetszeni), kér orvosi papírokat is?