Német betegbiztosítás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22401 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

kriszta36 írta: Szia! Vissza olvastam 1-2 oldatl de nem világos.....ha kint élünk max 1évet de pl 2 havonta haza jövünk és itthon megyek el az orvosomhoz kontrolra ,labor stb, gyógyszer felirás akkor ha kint vagyok biztositva akkor itthon elvégzik ezeket??? Vagy már nemértem!!!

Vagy már nem érted! Még egyszer, s utoljára! Ha itt élsz és nem vagy turista akkor itt vagy biztositva, s akkor itt látnak el! Ha Mo. élsz ott vagy biztsitva, s ott kapsz mindent. A biztositás itt csak mint turistának a szükséges ellátast biztositja! (Fáj és bedagadt a fogad > betömik. Eltörted a kezed : begipszelik, de semmilyen tartós kezelést, vagy gyógyszeres ellátást nem kapsz illetve ha ez szükséges, zsebböl fogod fizetni!) Hogy esetedben, hogy oldják meg ez kérdéses, de akkor is fizetni fogod itt a betegbiztositást ha otthon látnak el, mert a munkahelyeden ezt vonni fogják ha itt a BRD-ben legálisan dolgozol!!
Ilyen eccerü!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• niki81
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja - 12 éve 3 hónapja #22419 Írta: niki81
niki81 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok!
Már a sok olvasgatástól ki folyik az agyam....
Szeretnénk kiköltözni a családommal.31 éves vagyok van két fiam,akik 8 és 6 évesek.A férjem 37 éves és gyerek kora óta cukorbeteg,de aki nem tudja nem az észre sem veszi.Egyenlőre szövődmény mentes!!! :) Minden fizikai és szellemi munkát kítünően végez. De sok féle gyógyszert,és inzulint ad magának az lenne a kérdésem,hogy így melyik egészség biztosító vállalná Őt be,így????Na és mi az amit nekünk kellene állni zsebből ezzel kapcsolatban?Elvileg egy német cégnél lenne bejelentve.
NAgyon köszönök előre is minden választ,és segítséget!!!!!! :)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22421 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Niki, ha visszaolvasol, megtalalod a valaszt a kerdeseidre. Egyebkent ha a ferjed alkalmazott, akkor ti is biztositva lesztek vele együtt, hacxsaknem privat biztositott lesz. Az ellatas rendjet meg megtalalod több helyen is az oldalon, pl en is mar többször leirtam minden fontosat ezzel kapcsolatban

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22422 Írta: Eva10

Tudod Decotext, idönkent igazat adok neked, gazdag orszag Magyarorszag. Most tudtam meg a nyugdijfolyositotol, hogy amig kapom az özvegy nyugdijat es a lanyom az arvaellatast, biztositva vagyunk. Nem tudom, ez valtozik-e valamit azzal.hogy most mar nincs magyar lakcimünk. Ne erts felre, az öregsegi nyugdijas legyen biztositva, meg esetleg a rokkant is. De en pl vallalkozo voltam otthon is, 3 eve be van jelentve a tb-hez, hogy külföldön dolgozom, nem fizetek jarulekot. Es nem vagyok nyugdijkoru. Nem igazan hasznaljuk az itteni ellatast, ugyanis mindenhova nagy gyogyszeres zacskoval utazunk, kötszerrel, mindennel. De hasznalhatnank, es ugy gondolom, ezt nemcsak mi, hanem az összes hasonlo ellatasban reszesülö is megkapja. Igen, tudom, hogy olyan keves a nyugdij, hogy ez jarhat vele, es meg hasonlokat tudnek irni. De: legyen több az ellatas, es ilyen pl nem kellene vele. Es. halapenz. Az egyik baratnöm egy dunantuli varosban börgyogyasz. ha nem lenne maganrendelese, nem tudna megelni, mivel honapok ota nem kapott fizeteset (mas orvosok sem ott), es a börgyogyaszati rendelöben nem igazan adnak halapenzt. Es amikor az orvosd fizetese kevesebb, mint az utcasepröe Budapesten - na, ezek azert Nemetorszagban nincsenek, es a halapenz ismeretlen fogalom itt szerencsere., Elöfordul ritkan, hogy a betegek hoznak valami bonbont a növernek, vagy adnak 1-2 eurot a kavekasszaba, de ez a maximum, es nincs is szükseg masra. Ja, a multkor kaptam 10 db hazitojast, nagyon örültem neki.

• niki81
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja - 12 éve 3 hónapja #22429 Írta: niki81
niki81 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Kedves Eva!
Nagyon köszönöm,hogy válaszoltál.Ez most már nagyjából egyértelmű.
Már csak azt szeretném tudni,ha meg van a férjem biztosítása akkor az inzulinja és a többi gyógyszerét támogatják vajon vagy valamennyit fizetni kell e érte? Mert itthon ugye bár van közgyógya és szinte az fedez mindent.Ott is van ilyesmi dolog?
Na és ha itthon nekem mind 2 gyermekem tartósan beteg,nagyon enyhe asthmásak.rájuk van valami plusz támogatás?
Köszönöm,előre is a válaszokat!!!! :)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22455 Írta: Eva10

Kedves niki, mint mar irtam, olvass vissza, erröl a temarol mindent leirtam, amit tudok. ha visszaolvastal volna, tudnad