Német betegbiztosítás
- timi2012
- Látogató
En is csak tegnap tudtam meg a ferjemtöl , hogy nem vesznek fel akarhova .Gondolom több tenyezö is van ami szerint döntenek ..
Techniker krankenkasse-nek azert hivjak , mert amikor alakult( 1800-as evek vegen )akkor csak epiteszek , mernökök es technikusok reszere jött letre , de ma mar mindenki szamara nyitva all .(elvileg)
Amit viszont en gondolok , ha elvileg meg akarja örizni azt a kivaltsagat hogy kiemelkedö szolgaltatast nyujt , azt csak ugy tudja , ha erös a szüröje . Hiszen ha sokakat felvesz , akik keveset fizetnek be , akkor ez a minöseg rovasara mehet .
Tehat ez csak en maganvelemenyem volt most , nem tenyek , lehet hogy nem nehez bejutni .
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez igy korrket is!keeek írta: Nekem azt mondtak, hogy mindegyik ugyanannyiba kerul, legalabbis az allami biztositasok kozul. Igy most osszezavart amit irtal. En most allok biztositovalasztas elott eppen.
A törvény minden betegbiztositónak elöirta a fix alapellátás árát! Ebben nincs is különbség. Ez az alapellátás azonban olyan mint a rágógumi! A gondok ott kezdödnek, ha vannak plusz szolgáltatások amik szintén sokba kerülnek de ezt nem kötelezö adni/fizetni. Az AOK-ban van a legtöbb Hartz 4 támogatott, a sok munkanélküli és nagyon sok kisekersö. Ezért az AOK nem tud úgy gazdálkodnii mint pl. a TKK. S mig egy TKK pl. a nejem utolagos ellenörzésénél (5 év után) zokszó fiezette a CT/PET ellenörzést, addig a koleganöjánél a betegsége alatt (!) sem volt hajlandó fizetni az AOK..... Saját zsebböl ment! Ez lehet, hogy nagyon szubjektiv élmény, de érdemes ezen elrágódni mert egy ilyen ellenörzés 1000 euróba kerül!
UI: a nejem mellrákos volt, de már szerencsere az itteni szuper kezelésnek
meggyógyult , anélkül, hogy anatómiailag valamt is változtatni kellet volna rajta!
Az eddig kezelése 65 ezer euróba volt a TKK-nak.....amit vita nélkül álltak!
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
Mivel ilyen szuperul elmagyaraztatok ezeket, arra gondoltam talan meg azt is meg tudnatok vilagitani, hogy mit jelentenek ezek a kategoriak:
AOK - na ezt ertem, ebbol van teruletenkent
Ersatzkassen (EK) - ebbe tartozik a TKK is
Innungskrankenkassen (IKK)
Betriebskrankenkassen (BKK)
mindegyikbe tartozik egy csomo kasse, legtobb a BKK listajan van. itt talaltam ezt a listat egyebkent:
www.krankenkassen.de/gesetzliche-kranken...krankenkassen-liste/
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Még az elözöböl kimaradt, hogy pl. a TKK és egyéb jobban menö (jobban gazdálkodni tudó) betegbiztositóknak elöirta az állam (politika), hogy bizonyos mennyiséget a haszonból az AOK-nak le kell adniuk, mert különben az AOK lehúzhatná a redönyt! Ezzel egyben azt is meg tudták akadályozni hogy pl. a TKK "felhiguljon", az az továbbra is egy nivósabb betegbiztositó maradt!keeek írta: Most mar teljesen vilagos az egesz. Tehat az egyeni cel minel jobb kasse-hoz kerulni, amelyik meg bevesz
FONFOTOS: ez a magánbiztositókra nem egészen igy érvényes, mivel ezek másképpen gazdálkodnak, viszont ezeknek is nyujtaniuk kell (törvényesen) az alapellátást! Ezek kiválasztása viszont már kereseti határ függö! Kis keresettel csak állami biztositót lehet választani!
DCT
- kriszta36
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
Ne tekintsd ezt fáradságnak visszaolvasni, amit már ezerszer leírtunk!kriszta36 beküldte:
Vissza olvastam 1-2 oldatl de nem világos
Ne akarj itt is és ott is élni egyszerre!ha kint élünk max 1évet de pl 2 havonta haza jövünk és itthon megyek el az orvosomhoz
Ha Németországban fizeted a biztosítást, akkor csak ott vagy biztosítva, és egy másik országban csak végszükség esetén látnak el! Ez logikus, a magyar és a német biztosítónak semmi köze sincs egymáshoz!kontrolra ,labor stb, gyógyszer felirás