Német betegbiztosítás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem, ha nem vagytok házasok! Az élettársi viszony nem elég semmire! Sem támogatások, sem másra nem jogosultak, akkor sem, ha be vannak jelentve! Ha viszont papir szerint is Te vagy a gyermek egyik szülöje, akkor kapsz családipótlékot. (Kindergeld) Ha ilyen papir sincs, akkor ez sem jár, viszont nem fogsz többet fizetni, ha házasok vagytok, sőt, több marad nettó mert akkor a 3-as adócsoprtba fogsz kerülni! Így szerintem most az 1-es van!markooo írta: Ha ők kijönnek akkor elméletileg biztosítottak lesznek én általam, ehhez házasnak kell lennünk, vagy elég az élettársi viszony? !
A kedves párod csak egy turista les,z így csak három hónapig van turista biztositása a
gyerekkel, ami csak a legszükségesebb szolgáltatást adja és a magyar TB a költségviselő!
3 Hónap után semmi! (Mivel sem munkahelye, sem semmilyen státusza itt a BRD-ben nincs, igy semmi nem jár, de ez érthető is, mert akkor a fél Európa idejönne kaszirozni!!!)
Javaslatom >>> házasodjatok össze, egy csapásra minden megoldódik.
Családipótlék, adócsoport, biztositás, stb! Házastársad után azonnal jár minden!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- markooo
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Így már minden tiszta és hát jöjjön aminek jönnie kell, bár már úgy is terveztük a házasságot.
Szép lánykérés lesz.....................
Üdv.
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 69
Legalább 3 órámba volt, mire végigolvastam mind a 82 oldalt. Sok mindent megtudtam de van olyan is ami zavarosabb. Tehát kérdeznék
Férjem AOK-nál biztosított. Kijöttem utána ( kemény 5 napja vagyok itt ), szeretnék én is dolgozni, mert itthon vagyok egész nap, időm, mint a tenger. Melyik a legcélszerűbb:
- jelentkezzek be az ő biztosítására és ha engem is felvesznek akkor át"jelentkezem" a sajátomba?
- mivel 3 hónapig turistaként biztosított vagyok, maradjak a seggemen és keressem addig a melót és ha akad akkor oda úgy is kell saját???
- jelentkezzek be saját magam egy biztosítóhoz amelyik felvesz jövedelem nélkül és ha kapok állást legalább már ez le van tudva???
Amúgy a mekibe mennék, ha nem leszek nekik túl öreg . Nem azért mert imádom a kajájukat hanem mert Mo-on is dolgoztam a mekiben, tehát ismerem jól a munkát és a tempót és amíg a nyelvtudásom nem lesz készségszinten, addig nagyon más lehetőségem úgy sincs. A "konyhanyelvet" jól beszélem, de a szerződéssel biztosan akad problémám, arra gondolom jobb ha segítséget veszek igénybe.
Lakásunk már van, pénzt nem akarok kérni senkitől, de ha esetleg valaki itt Kaiserslauternban él és lenne kedve ebben nekem segíteni, akkor azért nagyon hálás lennék. Ha nem, azt is megértem, megoldom akkor egyedül, nagylány vagyok már.....
Köszönök minden választ!
(Már ha!: Gergő is rámondja az áment arra mit írtam
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
1./ Ha házasok vagytok akkor automatikusan biztositott vagy rajta keresztül. Ha nem akkor 3 hónap múlva nem vagy már biztositva, s ez veszélyes mert önköltséges lesz minden!Heditta írta: 1./ ... szeretnék én is dolgozni, mert itthon vagyok egész nap, időm, mint a tenger. Melyik a legcélszerűbb:
- jelentkezzek be az ő biztosítására és ha engem is felvesznek akkor át"jelentkezem" a sajátomba?
2./ - mivel 3 hónapig turistaként biztosított vagyok, maradjak a seggemen és keressem addig a melót és ha akad akkor oda úgy is kell saját?
3./- jelentkezzek be saját magam egy biztosítóhoz amelyik felvesz jövedelem nélkül és ha kapok állást legalább már ez le van tudva?
2./ Semmiképpen! Ha lehet, azonnal keress munkahelyet, vagy házasodjatok össze, hogy biztositva legyél!. Minél elöbb kezded, annál jobbak az esélyeid! Nem lesz könnyü!
3./ Ha tudod fizetni a biztositást akkor nekik mindegy, hogy honnan van a jövedelmed! Munkahely nélkül szerintem nem fog menni, hacsak nem vagy vállalkozó, mert a kerest bizonyos százalékát vonják de ha nincs akkor miböl vonjanak?!
DCT
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 69
Már csak azon hagy "vetyengjek" egy pöppett, mit jelent az : automatikusan? (of course nem a szó jelentését nem tudom
Ugyanis nem voltam a Burgerbüron kívül más helyen( ja még a bankban de az sztem megest nem számít ) ahol bejelentettem volna, h itt vagyok....
azt gondolom, hogy a biztosítónál ezt mondani kellene és azután válik ez "automatikussá" nemde??....vagy más módja van ennek?? ....és ez akkor felvet számomra egy újabb problémát, ha én a férjem biztosítójánál biztosítva vagyok, akkor ha elmegyek dolgozni nekem mit kell mondanom? Biztosított vagyok, avagy nem? Hiszen ha nekem lesz saját keresetem, akkor már nem lehetek a férjem által biztosított, tehát saját biztosítást kell kötnöm...??? biztos nagyon eccerű ez és logikus is annak aki itt él, csak nekem totál zavaros a hazaihoz képest
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Pedig ez itt sokkal egyszerűbb! Aki dolgozik (legálisan) annak kell (kötelező!) egy betegbiztositást kötnie! Ha tehát munkát vállalsz (szerződéssel s bejelentve) akkor neked is kell egy! Ha nem dolgozol, (vagy pl. gyerek) akkor a munkavállaló házastárs (szülő) által megkötött biztositás érvényes! Ennyi! Ha tehát dolgozol és munkát vállalsz, eleve kérni fogja a munkaadód, hogy hol vagy biztositva. ERGO: magad kell intézned, mert a munkaadódnak tök mindegy, hogy AOK , Techniker vagy a többi, 150-200 betegbiztosítónál vagy biztositva! Adószámot is kell kérned!!Heditta írta: Hiszen ha nekem lesz saját keresetem, akkor már nem lehetek a férjem által biztosított, tehát saját biztosítást kell kötnöm...? biztos nagyon eccerű ez és logikus is annak aki itt él, csak nekem totál zavaros a hazaihoz képest
S, hogy ez miért egyszerűbb és jobb mint otthon? Mert itt nem szól bele az állambácsi mindenbe! Itt mindent magad intézel és így átlátod a dolgokat! Ezért van katasztrófális helyzetben a TB Mo.-on! S mig itt pl. a nyugdijas is fizet adót és betegbiztositást Otthon ez sincs. Meg is látszik a magyar egészségügyön és gazdaságon!
DCT