Német betegbiztosítás

Több
12 éve 4 hónapja #21920 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Doorika írta: Sziasztok!
Két hónapja dolgozok Németországban, és a főnököm az AOK-nál kötötte meg a biztosításomat. Kaptam egy levelet a biztosítótól hogy akarok-e a családtagjaimnak is biztosítást, én visszaküldtem, hogy nem. De azóta nem kaptam semmit, pedig már lassan egy hónap telt el. A kérdésem az lenne, hogy mikor kapom meg kártyámat? Mert szükségem lenne rá....kiküldik egyáltalán postán, vagy be kellene telefonálnom? Mi ilyenkor a teendő? Köszönöm előre is a segítséget

Üdv,
Dóri

Ne izgulj, fogják küldeni. Lehet, előtte még kérnek majd "biometrikus" :) igazolványképet, de küldik. Csak semmi pánik :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21921 Írta: eras72
eras72 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Dóri !Mi is annál vagyunk ,kell várni még ,meg jön a kártyád mi is 1-hónap után kaptuk meg !Meg fog jönni !Postán küldik igen :)Ha véletlen még 2-hét nem kapod meg telefonálj be !Üdv:Erika

Több
12 éve 4 hónapja #21922 Írta: Doorika
Doorika válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Köszönöm szépen a gyors válaszokat :) fényképet már adtam a jelentkezésnél. Hát akkor megpróbálok türelmesebb lenni és várok tovább. :)

Több
12 éve 4 hónapja #21925 Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Köszönöm a válaszokat, 6 hónap a felmondás igen. Mi van akkor, ha átmegy gewerbe-be? Marad AOK-s? Mennyi költsége lesz induló vállalkozóként a biztosítónál?

Több
12 éve 4 hónapja #21939 Írta: bariba
bariba válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

mahlzeit: "HA a kindergeld-et Nemetorszagban felveszed, vagy akar csak a kulonbseget a magyar-nemet kozott, akkor ugrik a GYED-ed!" Szerintem a gyedem nem ugorhat, csak beleszámítják a különbözet-számításnál (magyar csp. + gyed) Ezért eszem ágában sincs kérni a német Kindergeldet...!
A magyar gyed-em szerintem nem a férjem biztosítási jogviszonyától függ, hanem az enyémtől, mert én igénylem Magyarországon (a keményen fizetett járulékaim után cirka 15 éve...36évesen!) Mellesleg a 2011-es évre jól meg is szívtam a minibálbér miatt...havi 20ezerrel rövidített meg a kormány. Na mindegy!

"Volt errol mar szo masik topicban nezz bele.." Esetleg topic cím? :S :-)

Köszönöm a válaszod!

Több
12 éve 4 hónapja #21940 Írta: bariba
bariba válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Eva10!
Köszönöm a válaszod!

A TAJ kártyádat érvényteleníteni kellett volna ideiglenesen- én így tudom!