Német betegbiztosítás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21516 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

bariba írta: Sziasztok!Érdeklődni szeretnék a Familienversicherunggal kapcsolatban.
Ha férjem révén megkötjük, akkor ha jól tudom, Magyarországon megszűnik a biztosításom?
Nem leszek jogosult az itthoni biztosításhoz kötött ellátásokra (tgyás, gyed)?És ha valaki mégis megköti, van arra lehetőség, hogy kilépjen belőle?Köszönöm a válaszokat előre is!Üdvözlettel: bariba

A megoldás egyszerű! Döntsétek el, hogy hol akartok élni! Olyan nem lesz, hogy mindkét országból megkajátok az összes támogatást (az az duplán). Vagy itt kéritek ami jár, vagy otthon. A családipótlékból legfeljebb a különbözetet kaphatjátok Mo.-ról ha itt éltek. Egyéb nem hiszem, hogy járni fog, mert sem adót, sem betegbiztosítást, se semmit nem fizettek Mo.-on s gyerekek is itt járnak iskolában, akkor mirefől járjon?
:huh: :whistle: :S

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bariba

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21547 Írta: Rolix
Rolix válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok!
Visszamenőleg is olvasgattam ebben a fórumban a betegbiztosításról, de nekem kicsit bonyolult.
A közeljövőben fogunk kiköltözni a párommal, és előreláthatólag én hamarabb fogok munkába állni, mint ő. Nekem a bérem 1500-2000 euró között lesz havonta. Az első hónap(ok)ban pedig valószínű egy panzióban fogunk lakni amíg nem találunk lakást. (Nem tudom ez bejelentett lakcímnek számít e és egyáltalán be kell e jelentkeznünk ilyen kis időre?!) Mennyire lehet számítani biztosításnak az én esetemben, illetve párom esetében aki tegyük fel az első 1-2 hónapban nem fog dolgozni. Mindketten huszonévesek vagyunk, nincs gyerekünk és jelenleg itthon dolgozunk. Egészségügyi problémánk nincs (lekopogom).

• timi2012
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21548 Írta: timi2012
timi2012 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia !
Amennyiben te alkalmazottkent fogsz dolgozni,akkor a betegbiztositast a brutto munkaberedböl vonjak ugy mint otthon ! Ha a parod a ferjed, akkor lehet addig altalad biztositott amig munkaba nem all,ha "csak" a baratod akkor öt külön kell biztositani aminek az összege nagyon valtozo lehet....
Lehet egy-ket honapra eleg az eu kartya is,bar ez csak sürgössegi ellatasra jogosit.

Több
12 éve 4 hónapja #21549 Írta: Rolix
Rolix válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Akkor ha ez az összeg, amit fizetésként fogok kapni, nettó, akkor külön betegbiztosításra nem kell már költenem. Ez jó hír. Köszönöm!

• timi2012
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21552 Írta: timi2012
timi2012 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Azt nem tudom hogy az amit irtal 1500-2000 mar netto ber-e? Itt Nemetorszagban a brutto bert szoktak megadni mint kereseti lehetöseg,hiszen több fajta adokategoria van , ezert nem lehet elöre megmondani mennyi a netto .Egy a lenyeg , a netto amit majd kapsz, abbol mar le lesz vonva a betegbiztositas, arra mar nem kell extra fizetned .
Megneztem neked 1 kategoria Bayern 1500 brutto kb.1075 netto
2000 brutto kb 1330netto
Ahhoz hogy 1500-2000 nettod legyen kb.2500-3500 között kell keresned. ami ha egy keresett jo szakmad van nem elerhetetlen ,söt.!
Termeszetesen amit irtam adatokat azok csak hozzavetölegesek .1kategoriat, nem hazassagban elöt vettem alapul.

Több
12 éve 4 hónapja #21561 Írta: bariba
bariba válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

NEM dupla támogatást akarok...! No, ehhez hozzátartozik, hogy nekem 15 éve határozatlan idejű szerződésem van, jelenleg gyeden vagyok még nov. 28-ig.
Szóval, munkahelyem itt van nekem egyenlőre.
A különbözetet nem fogom kérni, mert a gyedem több+ az itteni csp.!
Akkor nem kell családi biztosítást kötnöm, vagyis én ne legyek benne, és akkor megmarad az itthoni biztosítási időm..stb.??
:-)