Német betegbiztosítás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20607 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

gabimesi írta: A betegbiztosítás 7%-os levonását a Bruttóból vagy a Nettóból kell levonni?

Kedves Gabimesi!
A nettó, az nettó! Abból semmit nem vonnak le, csak olyat pl. hogy hiteltörlesztés, VWL*, vagy gyerektartás, stb. tehát privát dolgokat, amit magad vonatsz, hacsak (!) nincs törvényesen letiltásod! A hivatalos elvonások: adó, betegbizt. nyugdijjárulék, s egyéb hasonló (egyházi adó, ápolási biztositás, "épitjük keletet" elvonás, stb) azt mindig a bruttóból kell levonni!

:whistle:

Ne haragudj, hogy megkérdezem, de hány éves vagy
és mikor kezdtél el dolgozni, hogy ezt nem tudod?
Ez mindenhol a világon így van, sőt, még MO.-on is.....
:lol:

VWL : vermögenswirksame Leistungen > vagyon képző előtakarékosság. ;)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21158 Írta: selenaxxx
selenaxxx válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok!
AOK biztositasom van es azt szeretnem tudni,h ez milyen fogorvosi beavatkozasokat takar...csak sürgössegi beavatkozasokat vagy komplexebb munkakat is?
köszönet a segitsegert,kellemes napot kivanok mindenkinek,M.

Több
12 éve 4 hónapja #21163 Írta: Kingi
Kingi válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

sziasztok!

Már írtam egy másik topicba,de mégsem értem a dolgokat. Csak összefoglalásként írom le,aki nem tudja értse milyen cipőben járok. A lényeg a párom kint dolgozik Hamburgban,én és a gyermekem is megyünk utána szeptemberben. Nekem egyenlőre nem lesz munkám,de nem vagyunk összeházasodva,és nem is szeretnénk,de betegbiztosítás kellene nekem meg a gyerekemnek. Sokan írták a privát biztosítókat,de én úgy értelmezem,abba csak az léphet be,aki vállalkozó. Mostanra teljesen összezavarodtam ebben,valaki világosítson fel,mihez kezdjek,esetleg milyen papirokat szerezzek be,mert van eu kártyánk,de az csak a turistáknak való,mi meg szeretnénk kint lenni,ott járni oviba,életvitelszerűen ott tartozkodni.Ha a gyermekem a télen beteg lesz,ezzel a kártyával nem tudom ott orvoshoz vinni,kérem aki hasonló cipőben van,vagy tud tanácsot adni,válaszoljon. Köszönöm!!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21167 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Mindenki lehet privat biztositott szerintem, csak bizonyos jövedelem felett nem lehet gesetliche, ugy tudom.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21173 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

selenaxxx írta: Sziasztok!AOK biztositasom van es azt szeretnem tudni,h ez milyen fogorvosi beavatkozasokat takar...csak sürgössegi beavatkozasokat vagy komplexebb munkakat is?köszönet a segitsegert,kellemes napot kivanok mindenkinek,M.

Kedves Selenaxxx!
Tanulmányozd a kötvényt amit a kiskezdebe nyomtak az aláírás előtt, mert erre itt nem nagyon fognak válaszolni tudni, hiszen sem azt nem tudjuk, hogy privát biztositott vagy e (s azt, hogy milyen opciókkal) sem azt, hogy állami biztositottkén kötötted a szeződésed? Stb? Az is már segíthet, ha az AOK oldalait böngészed a fogászattal kapcsolatban mert van nekik is van pl egy külön biztosításuk erre:
http://www.versicherung-online.net/Zahnzusatzversicherung-AOK-558/[i][color=#004488][/color][/i]
Mindenre lehet, külön is biztosítást kötni!

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #21175 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Eva10 írta: Mindenki lehet privat biztositott szerintem, csak bizonyos jövedelem felett nem lehet gesetliche, ugy tudom.

Forditva.
Normál munkavállalók mindig gesetzliche Versicherungban vannak.
Aki kb 6000 brutto havival van az válogathat hogy privátba menjen e.
Vállalkozóknak szabadon áll mindkettö.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bariba