Német betegbiztosítás
- HHerold
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Mint új fórumozó én is végigolvastam az előzményeket és nagyon sok információt megtudtam tőletek... Már arról is olvastam hogy a területileg elérhető betegbiztosítót érdemes választani ha államiba fog tartozni az ember fia. Abban kérném a segítségeteket, hogy Baden-Würtemberg tartományban kezdenék el dolgozni, akkor mindenképpen érdemes lenne-e az AOK-t választani /pl egy Techniker helyett/? Annál is inkább, mert a városunkban tudtommal ez az egy biztosító képviselteti magát. Vagy ha már megkötöttem a szerződést akkor mindegy, milyen messze vannak? Előre is köszi a segítségért!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Minden egyebet le lehetett rendezni interneten és postán.
Elvileg abszolut tökmindegy melyik pénztárba tartozol, a Technikert azért választottam mert akkoriban a legolcsobb volt. Azota sem bántam meg.Ma ez már nem téma, de sose volt velük problémám.
Azota inkább a tisztességes különbiztositásai érdekelnek, amit az AOK nálunk nem kinál.
- HHerold
- Nem elérhető
- New Member
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Ha eleget keresel kifizetni.HHerold írta: Köszönöm Attila_BRD, a segítséget. Szerinted egy most itt kezdő embernek mikortól lehetnek fontosak ezek a különbiztosítások, és hol tudok róluk olvasni?
www.tk.de/tk/versicherung-und-tarife/wah...tzversicherung/40820
A jo ebben, hogy nem kell ujabb orvosi vizsgálat és mindenféle kérdezösködés ha pár évig ugyis a TK-nál voltál.
- Manocska86
- Nem elérhető
- New Member
A helyzet az hogy az Oepet már a legelsö körben kilöttük ugyanis öket kérdeztük meg elöször.Ott azt a lehetöséget javasolták hogy igényeljünk ún. S1-es nyomtatványt. Csakhogy azt csak késöbb tudtuk meg mikor személyesen hazamentünk ezt intézni a multhéten hogy az S1 -es nyomtatvány azokon segít akik magyarok külföldi lakhellyel és munkahellyel. Fel nem foghatom amúgy hogy ennek mi az értelme ugyanis aki külföldön él és dolgozik ott van bejelentve ott fizeti a járulékokat annak nem kell egyáltalán a magyar tb de állítólag ha megigényli az illetö az s1 et akkor a magyar tbjét viheti ki külföldre és a külföldi biztosító felveszi tagnak kifizeti az ellátásait majd behajtja a magyar tb-n. De ez az amit én nem értek hogy mi köze a külföldi munkavállaló magyarhoz a magyar tbnek?!
Na mindegy a lényeg hogy ránk ez sajnos nem vonatkozik merthogy ehhez ki kellene jelentkeznünk a magyarországi lakcímröl végleg (most ideiglenesen külföldre távozott státuszunk van) viszont mivel ugye a férjem haza adózik, magyar a cége ezért nem jelentkezhet ki....
Egyébként igen, a férjem cége otthon is és itt is folytat tevékenységet de a férjem csak itt kint van 5 éve már.
Nekünk is nagyon kényelmes volt eddig ez a privát biztosítàs most viszont alaposan kihuzták a talajt a lábunk alól
Egyébként ma voltunk bent a Tkk nál és nem biztosítanak ha nem cégen keresztül akarunk biztosítást kötni sajnos. Mondtuk azt is hogy fizetünk mi a cégünknek és így lehetnénk-e cégen keresztül de azt mondták mivel a cég fö telephelye Mo.n van így ez sem lehetséges.
A legnagyobb baj az hogy mint fentebb írtam nem mehetek haza mert nem utazhatok a 4. Hónap végéig semmilyen formában és utána sem javasolják az orvosok mert veszélyeztetett terhes vagyok és különben sem szeretném ha szétszakadna a család. Hiszen ezt a babát ketten akartuk így mindenképp a férjemmel együtt szeretném átélni. Nem tudom elképzelni hogy nincs arra megoldás hogy ne szakadjon szét egy család csak mertacsaládfö küföldre kényszerült menni dolgozni.
Mindenesetre mégegyszer köszönöm a segítséget még próbálunk nyomozgatni hátha valamit sikerül intézni. Legalábbis bizom benne.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A biztonság érdekében azért mérlegeld a helyzetet! Biztositás nélkül semmiképpen ne maradj itt! Az érzelmi, s családi gondolatoknak ebben a dologban nincs helye! Az, hogy mit szeretnétek, s milyen tervezet van, az magánügy, s rendszerint eltér a valódi lehetőségektől!! Soha senkit nem kényszerítenek arra, hogy külföldre menjen! Ez így tehát nem stimmel! A mai világban kizárólag anyagi elgondolásból indulnak neki az emberek, s önként!Manocska86 írta: A legnagyobb baj az hogy mint fentebb írtam nem mehetek haza mert nem utazhatok a 4. Hónap végéig semmilyen formában és utána sem javasolják az orvosok mert veszélyeztetett terhes vagyok és különben sem szeretném ha szétszakadna a család. Hiszen ezt a babát ketten akartuk így mindenképp a férjemmel együtt szeretném átélni. Nem tudom elképzelni hogy nincs arra megoldás hogy ne szakadjon szét egy család csak mertacsaládfö küföldre kényszerült menni dolgozni..
DCT