Német betegbiztosítás
- Babeszanyu
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
A melléklet alapján kiküldetésben dolgozik..
Ilyenkor mi a helyzet a családdal,főleg a tartósan beteg fiunkkal?
Mi van abban a 2 hónapban,amit otthon kellene töltenie a 24 hónap munka után?Hiszen ha mi kiköltözünk eladva a lakásunkat is,akkor a férjem hova jön haza 2 hónapra és minek hagyná ott a családját,ha végre kimentünk utána?
Na,majd megpróbálok utána járni a titkárnő segítségével...Úgyis jön haza végre a férjem holnap
Szép napot!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
menion33 írta: sziasztok!
a mi helyzetünk is hasonló Babaeszanyuéhoz....azzal a különbséggel hogy nekünk (hála az égnek)nem a gyerekünknek van szüksége rendszeres orvosi vizsgálatokra...
az első hónapokban No-ban majd az EU kártyával leszünk kint de amint megkapja a férjem a német cégtől a munkaszerződést onnantól lesz bonyolúlt a helyzet mert nekem rendszeresen (3havonta legalább)laborba,immunológushoz,endokrinológushoz kell járnom férjemnek meg diabetológushoz....és mindezeket Mo-on szeretném intézni mert így is borzasztó nehezen találtam jó orvost magamnak ezért nem cserélném le inkább ingáznék miatta....
kérdésem:
1,olvastam tőletek ezt a bizonyos S1-es papírt meg az ADAC kiegészítő biztosítás amivel külföldön biztosítva lennék....most akkor melyik verzió lenne a megfelelő?
2,illetve még az is kérdésem hogy majd ha én is elkezdek dolgozni és nem fél állásban akkor megszűnik a férjem általi biztosítottságom és kell kötni nekem is külön?
válaszaitokat köszönöm!
Szia menion,
ha valakinek krónikus betegsége van, akkor elvileg itt is elmehet kontrollvizsgálatra az EU kártyával, ha épp nem tudja megoldani a hazautazást amikor a kontroll esedékes lenne.
Nekem egy krónikus szembetegségem van, ami 3 havonta szemészet kontrollt igényel. Bár én végül nem használtam ki ezt a lehetőséget az EU kártyával, mert 3 hónapnál gyakrabban utaztam haza, így mindig megoldottam a kontrollt otthon.
Most már német biztosításom van. Eleinte én is úgy terveztem, hogy maradok a magyar szemorvosnál, hiszen már vagy 20 éve ugyanarra a klinikára járok, de aztán rájöttem, hogy ez egy életre tarthatatlan.
Ha valóban itt terveztek élni hosszú távon, javaslom, keress majd itt orvost magadnak, nagyon meg fogja könnyíteni az életedet, hogy nem ahhoz kell majd igazodnod mindig, hogy mikor utazz haza az orvos miatt. Ha dolgozni fogsz te is, akkor ez még bajosabb lesz.
Ráadásul az otthoni orvoshoz járást nem is biztos, hogy meg tudod majd máshogy oldani, mint hogy magadnak fizesd...
Az EU kártyába, mint írtam, adott esetben beleférhet egy krónikus betegség miatti kontroll vizsgálat, de előbb-utóbb feltűnne a német biztosítodnak, hogy te épp mindig véletlenül a kontroll időpontjában tartózodsz Magyarországon.
Az S1 nyomtatványt akkor állítják csak ki, ha valaki munkavállaló Németországban, tehát kellene, hogy legyen állásod. Másrészt ez ingázóknak van, akik kizárólag munka miatt tartózkodnak Németországban, és nem azoknak akik tartósan itt is élnek. Az OEP úgy fogalmazott, hogy ha valakinek van német lakcíme, akkor már nem működik a dolog. Az EU vonal információs oldalán így van fenn: "Az igazolást a határ menti ingázóknak, illetve a kiküldetésben dolgozók számára általában kiállítják."
De mivel a nyomtatványt úgyis a német biztosítótól kell megkérni, így tőlük érdemes a feltételekről érdeklődni. De nagy reményt nem fűznék hozzá.
ADAC kiegészítő biztosításról nem tudok sajnos semmit.
Amennyiben havi 400 euró fölött fizető állást találsz, akkor saját biztosítással rendelkezel majd, ezt a bruttó fizetésből automatikusan vonják (15,5%).
Azt sajnos szintén nem tudom, hogy a családi biztosítás akkor is igénybe vehető-e, ha mindkét fél keres (tehát hogy továbbra is a férjed által legyél biztosított), mert nálunk szóba sem jöhet, mivel a férjem privát biztosított és ott nincs családi biztosítás. Ha valaki tudja, legyen kedves írja meg! (eddig mindig olyanok említették ezt, ahol csak a férj dolgozott, ezért nem egyértelmű számomra)
- timi2012
- Látogató
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
Oké, hogy saját jogon lesz valaki biztosított, ha ő is már jövedelemmel rendelkezik, de jobb egy havidíjat fizetni, mint kettőt...
De persze sejtettem, hogy a biztosítónak ez nem érné meg, csak tudni akartam, hogy biztosan így van-e.
- timi2012
- Látogató
Ugye a privatnal ezert nincs csaladi biztositas (illetve plussz penzert)! Ott az az elv müködik , amig fiatal vagy es egeszseges kevesebbet,ha mar idösebb vagy többet fizetsz ! Hiszen a korral jar sajnos,hogy egyre többe kerülsz a biztositodnak!
Regebben en is kerdeztem a ferjemet , miert maradt allamiba , holott lehetne privatba is biztositva? Ö magyarazta el , hogy ami most par euro nyereseg,az kesöbb lehet sokkal több veszteseg is .
Az öccse atlepett ugye a privatba , amikor elerte azt a jövedelmi hatart,most meg jön mar a masodik baba naluk ,ami ujabb plussz költsegeket jelent sajnos !
Bar azt hozza kell tenni azert , hogy a privat biztositas jar bizonyos elönyökkel is. Ezt mindenkinek aki valaszthat,maganak kell merlegelni...
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Ugyanezt megkaphatod ha Zusatzversicherungot kötsz az államihoz. Lehet egy darabig kicsit többe kerül, de ha a kereseted annyi akkor c i g i helyett ebbe fizess.
Idösebb korodban viszon nem esel vissza a Basistarifba ami a privátoknál meghalni se elég.