Német betegbiztosítás
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
hat elvileg nem fizetheted, szabaly szerint, ha itt a ferjed bevesz a biztositasaba. Ha nem, akkor elvileg igen, de ha dolgozni szeretnel, meg lakcimet, stb, akkor ez nem jo otlet. Van egy olyan lehetoseg is, valamelyik E-s papiros, vagy most mar S betujeles, talan E106 volt regen, ami elvileg mukodhetne, gyakorlatban nem tudom hogy mennyire szokott, ennek lenne a lenyege, hogy ha otthon is van allando lakcimed, es itt fizeted a TB-t, akkoris élő maradjon a TB kartyad otthon. Nezz utana, hatha mukodik Nemetorszagban. Van amelyik orszag kiadja van amelyik nem :/ Esetleg ha sikerrel jartal akkor minket is tajekoztass majd!!kriszta36 írta: Köszi a válaszod!! Hát lehet nem tud többet,de én elégedett vagyok vele és sokat segitett amikor kiderült hogy Crohn beteg vagyok!! Ha egy évet maradok kint akkor fizethetem itthon?
ja es ez ugye a szabaly csak, h nem fizetheted, en evek ota fizetem otthon, es meg nem volt belole baj, de az is igaz, h olyan helyeken laktam, ahol nem erosseguk az adminisztracio, lehet h innen Nemetorszagbl ertesitik majd a TB-t, aztan nem fizetem tovabb. Igazabol nem gyakran hasznalom, nem tudom minek, csak olyan magyaros biztonsagbol csengetem ja meg mert abszolut nem vilagos, hogy ha egyszer hazakoltoznek, akkor hogyan lehet ujra fizetni..
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
kriszta36 írta: Köszi a válaszod!! Hát lehet nem tud többet,de én elégedett vagyok vele és sokat segitett amikor kiderült hogy Crohn beteg vagyok!! Ha egy évet maradok kint akkor fizethetem itthon?
Szóval ez nehéz ügy lesz, ha itt akarsz kint élni! Az otthoni TB azt fogja mondani hogy kezeljen itt a betegbiztositó. Ha itt élsz akkor a férjed után leszel ugyanis biztositva! A lányomnak volt ilyen betegsége, de mivel egyértelmüen nem bizonyitott hogy ez bakétériumok által okozott betegség, itt a BRD-ben pszichikai hátteret gyanitottak! S mit ne mondjak, sikeresen kezelték. Megszüntek a bajok, ehet amit akar, s a kisebb vérzések is megszüntek! A lányom most 34 éves, és abszolult tünetmentes mindössze 1,5 év kezelés után! Szerintem kezeltessd itt.
UI: nála egyébként mi gondoltunk pszichikai hátteret és ezért inditottunk ilyen irányú vizsgálatot! Stresz és egyéb pluszterhelés esetén a felerösödtek a panaszok (hasmenés, hasfajás, kisebb vérzés, stb)! Hosszabb szabadság és nyugalom után csökkentek (de nem szüntek meg). Ma mondhatjuk, hogy gyúgyúlt!
DCT
- kriszta36
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hát, ha rám hallgatsz, akkor itt a BRD-ben ismét kivizsgáltatod magad és inkább itt végesztessd el az operációt. A következö képpen járj el, hogy a betegbiztositó is elfogadja a dolgot. Ha kijöttél a férjedhez, és rengisztrálva vagy mint biztositott, csak utána menj el kivizsgalásra. Egy gyanúról nyilatkozz, (infók az internetröl) ne a konkrét betegségdröl számolj be! Egy újabb kivizsgálás legyen teljesen független, s ne befolyásolja semmilyen régi lelet! Ezzel magadnak is egy bizonyságot szerzel, hogy valóban szükséges e egy OP.kriszta36 írta: Köszi a választ!! Nálam már kicsit bonyolultabb a betegség,nekem is pszichikai okok miatt jött elö, én rendszeresen szedek gyógyszert életem végéig és lehet hogy műteni kell! Nem tudom mit tegyek.....
UI: szerintem a német egészségügy és orvosok sokkal jobbak. Már csak a hálapénz szempontjából is nézve, amit otthon még a kormány is legalizált, ami egy förtelmes diszkriminálós dolog a szegényekkel szemben!
A másik: a nejem mellrákos volt. Volt OP, de nem csonkitották, s nem kellett semmilyen kezelésért, se könyörögni, se fizetni, se semmi! Ma egészséges mert a csúcs lehetöségeket mindet megkapta, a kezelése eddig 65 ezer euróba kerülta TKK biztsoitónak. Otthon maghalt volna, mint ahogy az ismerösünk is hasonló bajjal....
DCT
- Eva10
- Látogató
Es: csak egy allamban lehet biztositott ha jol tudom, kettöben nem.
- Eva10
- Látogató
A Crohn betegsegnek egyertelmüen van psziches hattere, kinel több, kinel kevesebb.
Szerintem a kezeles ugy a legjobb, ha a betegseget is kezelik, es a psziches tenyezöket is, de ez nehez, es minden beteg mas.