Német betegbiztosítás

Több
12 éve 7 hónapja #16895 Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Kérdésem lenne, elbizonytalanodtam:
Vállalkozás indításához itt is azt olvastam, hogy német betegbiztosítás kell. A hétvégén voltunk egy magyar házaspárnál, akik 5 éve vezetnek itt egy éttermet, és amikor rákérdeztünk, elmesélték, hogy nekik az AOK-s ügynök súgta meg anno, hogy felesleges 2 biztosításnak lennie, ha a magyar megvan (mert ott is megy a cégük tovább, így fizetik folyamatosan a betegbiztosítást), akkor itt felesleges. 5 éve élnek így itt, virágzó vállalkozással, minden orvosi ellátást megkapva (pl. pont akkor jött gyökérkezelésről a párja, és a magyar kártyával rendezték le, minde3n plusz nélkül.) Az egyiküknek folyamatos krónikus betegsége is van, amit kezelni kell, német háziorvos gond nélkül intézi, minden plusz nélkül (kivéve persze a vizitdíj)
Most akkor hogy van ez? Kell vagy vállalkozáshoz is elég a magyar?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #16898 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Lazimka írta: Sziasztok.
Tanácsot kérnék...
Németországban élünk 3 hónapja,februárban beteg lett a kislányom kórházi ellátásra szorult.Pénteken kaptam egy 100 euros csekket a kórháztól miszerint a gyereknek nincs biztosítása.Ez hogy lehet?AOK-nál vagyunk biztosítva. :evil:

Köszönöm a segítségeteket!Annamari

Biztos, hogy nem értelmeztétek félre, és azért kaptátok a csekket, mert nem volt biztosítása?
10 eurós napidíjat akkor is fizetni kell a kórházi ellátásért, ha valaki biztosított, erről mindenképp küldenek utólag számlát.
Másrészt ilyen esetben senki nem fog tudni neked biztosat mondani itt a fórumon, miért nem az AOK-t hívjátok?

Több
12 éve 7 hónapja #16909 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

astarta írta:

Lazimka írta: Sziasztok.
Tanácsot kérnék...
Németországban élünk 3 hónapja,februárban beteg lett a kislányom kórházi ellátásra szorult.Pénteken kaptam egy 100 euros csekket a kórháztól miszerint a gyereknek nincs biztosítása.Ez hogy lehet?AOK-nál vagyunk biztosítva. :evil:

Köszönöm a segítségeteket!Annamari

Biztos, hogy nem értelmeztétek félre, és azért kaptátok a csekket, mert nem volt biztosítása?
10 eurós napidíjat akkor is fizetni kell a kórházi ellátásért, ha valaki biztosított, erről mindenképp küldenek utólag számlát.
Másrészt ilyen esetben senki nem fog tudni neked biztosat mondani itt a fórumon, miért nem az AOK-t hívjátok?

14 év alatti gyereknél nincs napidij.
AOK-hoz bemenni, ott kérdezösködni.

Több
12 éve 7 hónapja #16913 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Attila_BRD írta:

14 év alatti gyereknél nincs napidij.
AOK-hoz bemenni, ott kérdezösködni.[/quote]

Nekem nincs gyerekem, így ezt nem tudtam, de akkor méginkább AOK-t kérdezni.

Több
12 éve 7 hónapja #17002 Írta: Pinkee
Pinkee válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok!

Régóta olvasom a fórumot, sok a hasznos infó, és ebben a topikban is sok érdekességet olvastam. Viszont sok az ellentmondás, és tényleg annyira távol áll tőlem a betegbiztosítás téma, hogy nem igazodom ki benne. Kérlek segítsetek:)
Jövőhónap 10. napján utazunk ki Németországba. (München mellé) Valószínűleg lesz munkák ha elintéztük a lakás, bankszámla, telefonszám kérdéseket. Kérdésem az lenne, hogy a biztosítás hogy működik. Nekünk személyesen kell utána járni, és elintézni? Ha igen akkor munkavállalás előtt, vagy után? Vagy a munkáltató intézi el nekünk a bejelentéssel együtt? Egyedülállóként az állami vagy a privát a jobb nekem?

Előre köszi mindenkinek:)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17005 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Pinkee írta: Nekünk személyesen kell utána járni, és elintézni? Ha igen akkor munkavállalás előtt, vagy után? Vagy a munkáltató intézi el nekünk a bejelentéssel együtt? Egyedülállóként az állami vagy a privát a jobb nekem?Előre köszi mindenkinek:)

Elöször is nem töled függ, hogy az állami vagy a privat biztositást kötöd, mert keresetfüggö! Évi 50.850 euró alatt csak a törvényes (állami) biztsoitást kötheted, s csak e felletti kereset esetén választhatsz. Ha az "egyedülállót" maszeknak érted, akkor is érvényes a dolog csak másképpen számolnak befizetésnél!

Arbeitnehmer, deren Einkommen über der Versicherungspflichtgrenze von 50.850 Euro liegt, können sich entweder privat versichern lassen oder freiwilliges Mitglied einer gesetzlichen Krankenversicherung werden...... Bruttoeinkommen unter dem Betrag von 4.237,50 Euro monatlich liegt, sind in der gesetzlichen Krankenversicherung (GKV) Pflichtversicherte.

Ha be vagy jelentkezve és van egy bankiszámlád, akkor bemész a választott biztositóhoz és megkötöd a nevedre. Kapsz egy kártyát, s ezt bemutatod a munkaadónak ha alklamazott vagy. Ennyi!

ITT << mindent elolvashatsz!

DCT