Német betegbiztosítás

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #15414 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Mahzeit!
A verveteles allergia teszt draga tud lenni, es privatnal annyit csinalnak,amennyit kersz. Kassas betegnel quartalonkent 8 a maximum,ha jol tudom.
Ha ez csak a laborköltseg, akkor meg jön az orvosi szamla is.
Vegülis ha fizeti a ceged, akkor OK. DE ha biztositott vagy, akkor is lehetsz privat, es akkor ugyanugy szamlat kapsz.
Az arak egyebkent egyformak legfeljebb a szorzo valtozhat, de altal esetben nem szokott. Ugyanis GOÄ (Gebührtenordnung für Ärzte) szerint kell szamolni, nem szamolhatnak barmennyit.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #15437 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Eva,
Jaja, megjott az orvosi szamla. Tovabbi 330euro.:) Ebbol 110-120euro koruli a Prick teszt. Hogy osszefoglaljam, egy sima szakorvosi vizsgalat, nehany diagnosztikaval, az ugy nagy altalanossagban 1000euro ossz.! (Ez a 2. ilyen vizsgalatom, az elozo is ilyen nagysagrend volt)
Szoval ha nincs biztositas, akkor ilyen nagysagrendu osszegekbe lehet beleszaladni:)
Nekem vegul is a biztosito fizet:) A cegemnek van egy csoportos eü biztositasa azokra az alkalmazottakra, akiket kulfoldon "mozgat".
udv

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #15462 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia mahlzeit!
Ez nem egy sima szakorvosi vizsgalat volt - bar az lenne, akkor jol lehetne keresni. A sima szakorvosi vizsgalat ennel joval kevesebb, nezd meg a szamlat. Itt az allergiavizsgalatok kerültek sokba.
szia:
Eva

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #15500 Írta: Eleonora83
Eleonora83 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok!Ha minden igaz akkor 2 hét múlva én is kezdek egy munkahelyen.Igaz nem nagy munkakörben,de ha sikerül kezdetnek nem lesz rossz :)
Amiben nem tudok eligazodni,az pl a betegbiztosítás.Itthon fel kell mondanom az OEP-nél,és ők kint engem beléptetnek egy biztosítóhoz,vagy nekem kell keresni?
A másik,hogy nincsen csak személyim,útlevélre szükségem van valamiért?Pl bankszámlanyitáshoz?Köszönöm a segítséget!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #15503 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Eleonora83 írta: Sziasztok!Ha minden igaz akkor 2 hét múlva én is kezdek egy munkahelyen.Igaz nem nagy munkakörben,de ha sikerül kezdetnek nem lesz rossz Amiben nem tudok eligazodni,az pl a betegbiztosítás.Itthon fel kell mondanom az OEP-nél,és ők kint engem beléptetnek egy biztosítóhoz,vagy nekem kell keresni? A másik,hogy nincsen csak személyim,útlevélre szükségem van valamiért? Pl bankszámlanyitáshoz? Köszönöm a segítséget!

Neked kell keresni biztositót. A személyi elég elvileg mindenhez! Itt Németországban mindent magunk intézünk, az adófizetéstöl a lakhely keresésen át a választott betegbiztositóig, mindent! Közel 250 betegbiztsoitó van. (Jövedelemtöl függöen lehetsz magánbiztositott, vagy állami!) Kivéve, ha egy magyar cég küld ki, s a fizetesed is tölük kapod!

DCT

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 8 hónapja #15506 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Eleonora,

útlevélre nincs szükséged.
Indulás előtt váltsd ki az Uniós Biztosítási Kátyát. Ez az utazás alattra, és az első napokra kell.
Én az OEP-nél nem jelenttettem be az eltávozást, csak az okmányirodában. Ez 7 év volt. Még senki sem reklamált emiatt.. :)
Biztosító keresésben vagy segít új munkáltatód, vagy nem. Esetenként változik.
Sok sikert az új élethez. Maya