Peres ügyek

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #3072 Írta: tomi1974
Peres ügyek téma létrehozva tomi1974 által

Ide irjatok ha valakinek volt vagy épp folyamatban vagy kialakulóban van bármilyen jellegű peres ügye. (albérlet, autó, kisállat stb)
Minden válasz, tapasztalat jól jöhet.
Fontos lehet ha nem ismerjük a Német törvényeket. Mint, ahogy én sem ismerem és most fizethetek.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #3073 Írta: busalány
busalány válaszolt a következő témában: Peres ügyek

Szia tomi 74! Mit tettél, hogy most fizethetsz?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja #3077 Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Peres ügyek

Hát ez jo hosszu térténet ..a lényeg:
Volt egy albérletünk főbérlővel de mivel kutyáink vannak igy kőzvetitőn keresztül vettük ki a lkást amit persze nem tudtunk ,hogy azt itt nekünk kell kifizetni nem a bérbeadonak igy nem igen maradt pénzünk a kauciora de sikerült megeggyeznünk ,hogy kifizetjük neki amint megérkezik a munkavállalásim és elkezdek dolgozni (én a tomi 1974 felesége vagyok)na erre vártunk 3 honapot de addig is kivoltunk téve a szomszédok panaszáradatának a kutyák miatt meg nem volt éjszaka fütés egész télen ,meg meg akart verni a szomszéd mert elmentem a kutyákkal a háza előtt,ha kinyitottam az ablakot szolt a főbérlő hogy kimegy a nem létező meleg stbstb.Három honap után elegem lett az egyik ismerősünk pont kőltőuzőtt igy május 1. vel már kőltőzhettünk is egy kis házba ahol sem mi sem a kutyák nem zavarnak senkit megirtam az őregasszonynak hogy tekintsen el a kaucio megfizetésétől meg a három honap felmondástol és mi elmegyünk megszünik mindenki problémája. nem eggyezett bele a mondtam jo akkor a kauciot megfizetjük de csak később ,meg nem engedett vissza a lakásba takaritani a begbeszélt időben. Ezek után már nem is halottunk rola probáltuk vele felvenni a kapcsolatot de azt üzente az ingatlanossal ,hogy nem festettünk ki rendesen meg nem csináltunk semmit mindent ősszetőrtünk meg hasonlo olyan dolgok amik nem voltak igazak.Szoval már egy ősszegbe sem kellett neki az 1400 eu. Most nyáron kaptunk papirt az ügyvédjétől meg fizetési felszolitást hogy neki a festés a takaritás mind 2000 euroba került ,számlát nem mellékelt csak amit az ügyvéd irt a mi válaszlevelünkre a birosági fizetésimeghagyás volt a válasz ami 2700 eurol szolt mi nem tudtuk mit kell erre lépni igy ez jogerős lett mivel itt nem indokolnak meg semmit csak annyit küldenek fizess és magánemberrel szoba sem áll az ügyvéd.Igy lett az 1400 eus tartozásbol kőzel 3000 mivel ez ugye kamatozik most ott tartunk hogy volt itt a végre hajto és egyszer majd elkezdik vonni a fizetésünkből de gőzőm sincs mikor addig viszont minden értesités nélkül letilhatnak minden kártyánkat .Rőviden ennyi.
Azért nyitottam ezt a topikot hátha van tapasztalat vagy mi esetleg tudunk tanácsot adni mit hogyan tovább ..meg hátha valaki nekünk is tudna valamit mondani mert a mi ügyvédünk azzal vigasztalt hogy elhuzodhat akár 30 évig is..remek.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #3079 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Peres ügyek

Szia!

Ehhez nemigen tudok hozzaszolni. Valoszinüleg az elejen kellett volna ügyvedhez menni.
Viszont: javaslom, hogy kössel Rechtschutz biztositast. Ez arra jo, hogyha peres ügyed van, az ügyvedi költsegekböl csak egy önreszt kell fizetni.

szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #3091 Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Peres ügyek

Szia
Igen már hallottam róla, hogy van ilyen lehetőség de nem hittem volna, hogy szükségem is lesz rá. Azért nem fordultunk ügyvédhez mert én megvoltam róla győződve, hogy mint otthon is el lehet intézni magánúton is. De itt nem így mennek a dolgok.
De most sikerült beszélnem egy értelmesebb ügyvéddel, ő azt javasolta próbáljunk ajánlani nagyobb havi részletfizetést peren kivül, hátha.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hónapja #3227 Írta: Emi
Emi válaszolt a következő témában: Peres ügyek

Szia

Én is hasonló cipőben járok bár már látni az alagút végét.
Nem írtad le milyenek az anyagi körülményeitek bár gondolom nem szivesen osztod meg ezt egy nyilvánis fórumon.A bírósági fizetési meghagyás ellen fellebeztetek? A végrehajtóval nekem is van tapasztalatom. Jóindulattól függ melyik hogy jár el. Ezért kérdeztem rá az anyagi helyzetetekre ott is vannak előírások amiket be kell tartania a végrhajtónak. A megélhetésetekhez szükséges határ alatt nem foglalhat. Személyes kényelemhez tartozó tárgyakat nem foglalhat nem is nagyon akarnak mert nincs kedvük értékesíteni. Gondolok itt a mosógépre stb. Érdemes lenne összeszednetek az összes igazolást arról mennyi kötelező kiadásotok van ha odáig fajul hogy végrehajtanak. Részletfizetést megékitélték? Minden városban van ingyenes Sozialberatung. A németek tényleg szemellenzősök ezért kell mindent MINDENT írásban beadni igazolni nekem nagyjából 4 aktám van különböző iratokkal. Ha gondolod és megosztod a további részleteket talán tudok tanácsokat adni
szia Emi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!