Autófenntartás Németországban
- star70
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
Hihi már éppen akartam írni Gergőnek,hogy csak nem kiszámoló bérence:-)Amúgy az autó a kattanása a pasinak,egyébként jókat ír.Gergoo írta: "Ugyanis nem kell fenntartanod egy tehenet, ha csak néha innál egy bögre tejet."
Szerintem egyáltalán nincs igaza,pláne nem Magyarországon..na de kinek mi a fontos.Neki az, hogy jó vastag legyen a bankbetétje és félretegyen a nyugdíjára..Valakinek meg más.De a más véleményt halálos sértésnek veszi.
Én itt Németországban sokkal szivesebben járok vonattal,mert pl egymilliószor kémyelmesebb tisztább,stb.Az otthoni állapotok vérlázítók,de neki pl tökéletes..na momdom hogy kinek mi.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
star70 írta:
Hihi már éppen akartam írni Gergőnek,hogy csak nem kiszámoló bérence:-)Amúgy az autó a kattanása a pasinak,egyébként jókat ír.Gergoo írta: "Ugyanis nem kell fenntartanod egy tehenet, ha csak néha innál egy bögre tejet."
Szerintem egyáltalán nincs igaza,pláne nem Magyarországon..na de kinek mi a fontos.Neki az, hogy jó vastag legyen a bankbetétje és félretegyen a nyugdíjára..Valakinek meg más.De a más véleményt halálos sértésnek veszi.
Én itt Németországban sokkal szivesebben járok vonattal,mert pl egymilliószor kémyelmesebb tisztább,stb.Az otthoni állapotok vérlázítók,de neki pl tökéletes..na momdom hogy kinek mi.
Amiket én beírtam a gépkocsival kapcsolatban az kizárólagosan a környékünkre volnatkozott, ahol én lakom Niedersachsenban, de ezt többször meg is melítettem! Szuper jó ha van lehetőség a tömegközlekedésre, de ha nincs akkor GK.- kell. Nálunk is az a nevetséges, hogy Berlinből vannak ingázók (40 perc > ICE) de 10 km-ről nincs semmi. Persze egy hamburgi, berlini vagy müncheni nyerő helyzetben van de Németország nem csak sűrün lakott területekből áll!
Egyébként az otthoni vérlázító vasúti állapotoknak, a vérlázító olcsóság az oka!
Ma Mo.-on még a támogatásokat is támogatják és a MÁV-nak nincs elég bevétele!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Szerintem csak szimplan nem erted a mondanivalot. Teljesen milyen tomegkozlekedesi allapotok vannak, ha nem engedhetsz meg magadnak egy auto fenntartasat, akkor nincs min gondolkozz. Teljesen mindegy milyen kifogast talalsz ra. Ha megengedheted, akkor hajra.star70 írta:
Ha elolvasod a nyito topicot akkor kiderul miert merult ez fel egyaltalan.
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Nem surun lakott helyeken meg nem surun van munka. Te 10km-en nyavalyogsz, amire barmikor lehetne nalad megoldast talalni auton kivul, meg akkor is ha nincs tomegkozlekedes.DECOTEXT írta:
star70 írta:
Amiket én beírtam a gépkocsival kapcsolatban az kizárólagosan a környékünkre volnatkozott, ahol én lakom Niedersachsenban, de ezt többször meg is melítettem! Szuper jó ha van lehetőség a tömegközlekedésre, de ha nincs akkor GK.- kell. Nálunk is az a nevetséges, hogy Berlinből vannak ingázók (40 perc > ICE) de 10 km-ről nincs semmi. Persze egy hamburgi, berlini vagy müncheni nyerő helyzetben van de Németország nem csak sűrün lakott területekből áll!
Egyébként az otthoni vérlázító vasúti állapotoknak, a vérlázító olcsóság az oka!
Ma Mo.-on még a támogatásokat is támogatják és a MÁV-nak nincs elég bevétele!
Auto vagy nem auto, auto fenntartas koltsegeiben tovabbra sem szempont milyen tiszta a tomegkozlekedes. Azzal mesz amire tellik. Ha olyannal jarsz amire nem tellik, azt evek mulva fogja az allampolgar megsz.vni. Ez a kerdes egyenlo a nagyhitelbol lakasvasarlas temaval.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
mahlzeit írta: Auto vagy nem auto, auto fenntartas koltsegeiben tovabbra sem szempont milyen tiszta a tomegkozlekedes. Azzal mesz amire tellik. Ha olyannal jarsz amire nem tellik, azt evek mulva fogja az allampolgar megsz.vni. Ez a kerdes egyenlo a nagyhitelbol lakasvasarlas temaval.
Ha dolgozni jársz és nem telik egy kis kocsira akkor nem nagyon tudom behatárolni, hogy mi értelme van eljárni dolgozni! Egy kis KIA vagy hasonló, nem drága. A fenntartása sem sok. Ha erre sem telik, akkor mi a cél.....???
(Én nem ajánlottam senkinek, hogy mint kezdő munkaerő, vagy netán mint munkakereső {ez nem is menne} , vágjon bele egy 30-40 ezres kocsivásárlásba!)
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145