Magyar rendszámmal Németországban

• Ravi79
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 1 hónapja #25161 Írta: Ravi79
Ravi79 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Kedves Markooo!

nem lehet kikerülni ezt a dolgot sehogy!!!!! vagy átrendszámoztatod a kocsidat, vagy itt veszel német rendszámosat. Mivel Németországban élsz, itt kell(ene) fizetned a kocsi után a biztosításodat, nem pedig Mo-on, ahol nem is vagy ott.
Persze az már csak rajtad múlik,hogy meddig reckírozol.
Az én férjem már két éve magyar rendszámos autóval jár, és eddig nem volt baja belőle.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #25167 Írta: GB79
GB79 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Én bejelentés-kijelentés sorrendjén vacillálok még mindig..
a Strassenverkehrsamt ugye bevonja a magyar forgalmit és a rendszámot, ha hozzájuk viszem először az autót. Ilyenkor elindítják a magyarok felé a kijelentést. Van valakinek tapasztalata, hogy ez mennyi idő alatt fut át? A bonus-malus igazolást ugyanis csak akkor kapom meg a magyar biztosítótól, ha otthon ki van jelentve az autó..

Több
12 éve 1 hete #26221 Írta: szorgos
szorgos válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Sziasztok!
Magyar forgalmi rendszámú autó használata, esetleg bejelentési kötelezettség, esetleg díja is van?
A tudnivalóknak hol tudok utánanézni, magyarul, hogy értsem is ? Esetleg leírná Valaki a lényeget pár sorban.
Itt dolgozom, van lakcímem is, be vagyok jelentkezve.

Köszönöm szépen a segítséget!
szorgos

Több
12 éve 1 hete #26252 Írta: ripped1985
ripped1985 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Sziasztok!

Én úgy tudom, ha van németországi bejelentett állásod és lakcímed, 3 vagy 6 hónap után nem vagy jogosult külföldi rendszámú autó használatára. Legalábbis a bírságom emiatt 73,5 euró és 3 pont a jogsimra. Nem saját autót használtam egyébként. Ezután német autót vettünk.

Több
12 éve 1 hete #26257 Írta: GB79
GB79 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Megcsináltam! :)
Hazaküldtem rokonnal a rendszámot, a forgalmit és a törzskönyvet, meghatalmazással kivonták nekem (ideiglenesen) az autót. Indoknak elég volt egy kérvény, az itteni Meldebestätigung, valamint az otthoni önkormányzatnál anno bejelentett külföldi tartózkodás igazolása. Nem kellett OFFI-s fordítás a német papírról.
Miután ez megvolt, futárral visszajött a megsemmisített forgalmi és a törzskönyv (TNT, 1 nap alatt). Ezekkel, nameg a Hauptuntersuchung-igazolással és a biztosítótól kapott eVB-számmal elmentem a helyi Strassenverkehrsamthoz és fél óra alatt megvolt minden.

A költségek mindent egybevetve:
Meldebestätigung - 6 EUR
Hauptuntersuchung (mit Abgas) - 91 EUR
COC papír beszerzése - 16 kHUf (kb. 80 euróért megcsinálta volna a TÜV is)
2300 HUF - okmányirodai illeték a kivonáshoz
12 kHUF - futár
10 EUR - rendszám lefoglalása a hivatalnál
12 EUR - rendszám netről (ebay, kennzeichen24)
(ha a helyszínen kérsz random rendszámot, az összesen 40 EUR, szóval jobban megéri Wunschkennzeichent foglalni)
49 EUR - autó beiratás
SUM = 275 EUR
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, AiRLAC

Több
12 éve 1 hete #26276 Írta: evoxandi
evoxandi válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Én egy biztosítóst kérdeztem meg mi a helyzet a magyar rendszámmal!Ugye sok mindent hall,olvas itt is az ember...és nem tudtam eldönteni mi legyen /3-éve használok magyar rendszámot és még soha nem állítottak meg/de volt már egy balesetem is amikor jöttünk urlaubról vissza és akkor sem volt semmi probléma.
Szóval ő is azt mondta,ha van Magyarországon bejelentett lakcímem akkor nincs semmi gond,hiába dolgozok itt és itt is élek.
Egyébként még mindig nem értem,hogy van akit meg bűntettnek és van akit nem....ez miért van??? :unsure: