Magyar rendszámmal Németországban

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hónapja - 12 éve 2 hónapja #24498 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Nyuki írta: Információra volna szükségem a következővel kapcsolatban: magyar rendszámú autóm van, biztosítását Mo-on fizettem, cascot és kötelezőt is. Meddig használhatom így, mit kell tennem ha az itteni szabályok szerint akarok autózni? Nincs magyar lakcímem, csak itt vagyok bejelentkezve. Köszönöm a segítségeteket!

Add el Mo.-on és vegyél itt egyet, német papirokkal és rendszámmal! Ha letelik az egy év rengeteg adminisztrációs dolgod lesz ha meg akarod tartani! Ha eladod, nem kell otthon kivonni a forgalomból, s az árán böven kapsz itt másikat mert itt a BRD-ben lényegesen ocslóbbak a (pláne használt) kocsik. (Reg. adó sincs!)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja - 12 éve 2 hónapja #24528 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

DECOTEXT írta:

Nyuki írta: Információra volna szükségem a következővel kapcsolatban: magyar rendszámú autóm van, biztosítását Mo-on fizettem, cascot és kötelezőt is. Meddig használhatom így, mit kell tennem ha az itteni szabályok szerint akarok autózni? Nincs magyar lakcímem, csak itt vagyok bejelentkezve. Köszönöm a segítségeteket!

Add el Mo.-on és vegyél itt egyet, német papirokkal és rendszámmal! Ha letelik az egy év rengeteg adminisztrációs dolgod lesz ha meg akarod tartani! Ha eladod, nem kell otthon kivonni a forgalomból, s az árán böven kapsz itt másikat mert itt a BRD-ben lényegesen ocslóbbak a (pláne használt) kocsik. (Reg. adó sincs!)

Sokféle infó kering, de állítólag ha befizeted a KFZ Steuert az autód után, akkor rendben vagy. Érdemes elolvani, mi mindent írtak már ebben a témában.

Kedves DCT,
Abban egyetértünk, hogy itt használt autót, ha nem is olcsóbban, de biztosan jobbat kap ugyanannyiért mint Mo-on.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

• mazsola
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #24581 Írta: mazsola
mazsola válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Ket hete allitottak meg a rendorok a magyar rendszamos autommal. A rendor megkerdezte mi jaratban vagyok , mondtam itt elek es dolgozom. Termeszetesen kovetkezo kerdese, hogy tudom-e, hogy az autot be kell jelenteni ilyenkor? Esetleg van-e Magyarorszagon lakcimem? Ha igen, akkor minden rendben van , mert ugye Union belul marad, mondta a rendor. Kicsit megnyugodtam, mert en fel eves tartozkodasrol tudtam, bejelentes nelkul magyar rendszammal. Ezek szerint a magyar lakcim lehet a kiskapu.

Több
12 éve 1 hónapja #25003 Írta: T_Carla
T_Carla válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Sziasztok !

Férjem 3 hónapja dolgozik Lipcsében. Most akarja elvinni itthonról az autót, tegnap érdeklődött a magyar rendszámú kocsihasználat iránt és azt az infót kapta, hogy igen be kell jelenteni és 7 euróért adnak neki egy matricát (rendszámra van) amivel joga van ott közlekedni.

Több
12 éve 1 hónapja #25036 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Ez nem a környezetvédelmi besorolásra vonatkozik (amit a szélvédőre kell ragasztani), és cs ilyennel lehet bizonyos városok belvárosába behajtani?

Több
12 éve 1 hónapja #25038 Írta: T_Carla
T_Carla válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Lehet, nem tudom. Én csak leírtam az infót hátha valakinek segít.

Szép napot.

Carla