Magyar rendszámmal Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nyuki írta: Információra volna szükségem a következővel kapcsolatban: magyar rendszámú autóm van, biztosítását Mo-on fizettem, cascot és kötelezőt is. Meddig használhatom így, mit kell tennem ha az itteni szabályok szerint akarok autózni? Nincs magyar lakcímem, csak itt vagyok bejelentkezve. Köszönöm a segítségeteket!
Add el Mo.-on és vegyél itt egyet, német papirokkal és rendszámmal! Ha letelik az egy év rengeteg adminisztrációs dolgod lesz ha meg akarod tartani! Ha eladod, nem kell otthon kivonni a forgalomból, s az árán böven kapsz itt másikat mert itt a BRD-ben lényegesen ocslóbbak a (pláne használt) kocsik. (Reg. adó sincs!)
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
DECOTEXT írta:
Nyuki írta: Információra volna szükségem a következővel kapcsolatban: magyar rendszámú autóm van, biztosítását Mo-on fizettem, cascot és kötelezőt is. Meddig használhatom így, mit kell tennem ha az itteni szabályok szerint akarok autózni? Nincs magyar lakcímem, csak itt vagyok bejelentkezve. Köszönöm a segítségeteket!
Add el Mo.-on és vegyél itt egyet, német papirokkal és rendszámmal! Ha letelik az egy év rengeteg adminisztrációs dolgod lesz ha meg akarod tartani! Ha eladod, nem kell otthon kivonni a forgalomból, s az árán böven kapsz itt másikat mert itt a BRD-ben lényegesen ocslóbbak a (pláne használt) kocsik. (Reg. adó sincs!)
Sokféle infó kering, de állítólag ha befizeted a KFZ Steuert az autód után, akkor rendben vagy. Érdemes elolvani, mi mindent írtak már ebben a témában.
Kedves DCT,
Abban egyetértünk, hogy itt használt autót, ha nem is olcsóbban, de biztosan jobbat kap ugyanannyiért mint Mo-on.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- mazsola
- Látogató
- T_Carla
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
Férjem 3 hónapja dolgozik Lipcsében. Most akarja elvinni itthonról az autót, tegnap érdeklődött a magyar rendszámú kocsihasználat iránt és azt az infót kapta, hogy igen be kell jelenteni és 7 euróért adnak neki egy matricát (rendszámra van) amivel joga van ott közlekedni.
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
- T_Carla
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
Szép napot.
Carla