Magyar rendszámmal Németországban
- GB79
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
SzGerg írta: Ők ugyanis azt mondták, h 6500,- Ft postázva a címedre...
Én négy hónapja 5.5 eurót fizettem ezért a matricáért a TÜV Rheinlandnál.
Besétálsz hozzájuk nyitvatartási időben, megmutatod a magyar forgalmidat és két perc múlva kezedben a matrica. Én még a kocsit sem vittem hozzá.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kordasb
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
GB79 írta: Én négy hónapja 5.5 eurót fizettem ezért a matricáért a TÜV Rheinlandnál.
Besétálsz hozzájuk nyitvatartási időben, megmutatod a magyar forgalmidat és két perc múlva kezedben a matrica. Én még a kocsit sem vittem hozzá.
Valóban én kerek 5 eurót fizettem Münchenben a TÜVnél, semmit nem kérdeztek 2 perc volt az egész.
- Mokinc
- Látogató
Szeretnék, segítséget kérni! Bajorországban dolgozik a párom és kiakarok költözni hozzá. Persze ott dolgoznék én is. A kérdésem a következő: Magyar Lizingelt autóval meddig lehet kint tartózkodni? Ha kint tartózkodhatom vele ( Opel Astra H ) le kell-e jelentenem valamilyen hivatali szervezetnél!?
- bayer
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 16
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem minden lizingbe adó cég kocsijával szabad külföldre menni! Ezenkívül függ a szerződésedtől is, mert ha a lizing lejárta után megveszed a kocsit (igy volt nálunk, igaz itt kint a BRD-ben*) akkor megint más a helyzet! Ez után érdeklődj, mert sokba kerülhet utólag! Pontos választ maga a cég tud adni, amelyiknél lizingeltetek! Az oka a lopások miatt van! Kimész lengyelbe egy A6-al, "ellpoatod", kaszirozol a tolvajtól, s otthon bejelented, hogy..... Mivel cascosok rendszerint fizet a biztositó a tulajnak. Na, ezt nem nagyon akarják! Ezért a biztosító csak úgy biztosit ilyen kocsit, ha nem engedi a tulaj külföldre!Mokinc írta: Sziasztok!Szeretnék, segítséget kérni! Bajorországban dolgozik a párom és kiakarok költözni hozzá. Persze ott dolgoznék én is. A kérdésem a következő: Magyar Lizingelt autóval meddig lehet kint tartózkodni? Ha kint tartózkodhatom vele (Opel Astra H) le kell-e jelentenem valamilyen hivatali szervezetnél!?
*Az első kocsinkat 1990-ben, egy audi 80-at, így vettük. A munkaadónkon keresztül lizingeltük, 3 évig, (évi 15 ezer km max) majd a "Restwert" az az a maradék értéket, hitelre fizettük ki! Igy 5 év alatt a mienk lett. Új, benzines 1,8l kocsi volt! Amikor eladtuk 8 évesen, 250 ezer volt benne és járt mint a doxa...... Megsirattuk!
DCT
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
ma bementem az okmányirodába, hogy kivonassam a forgalomból az autómat, amit már meg is semmisítettek Németországban. Felkészülten mentem, forgalmi, törzskönyv, rendszám, jegyzőkönyv a megsemmisítésről.
Első körben nem akarták elfogadni a jegyzőkönyvet, mert hogy német. Mondanom sem kell, hogy egyetlen szóról van szó, ami nagy betűkkel van rajta , hogy Verwertungs......
Az osztályvezető normális volt, azt mondta az ügyintézőnek, hogy fogadja el. Mégsem vonták ki, mert NEM VOLT OLYAN RUBLIKA, ahova be tudta volna irni a jegyzőkönyv sorszámát, mert csak a magyar sorszámot lehetett volna beirni.
Kész két nap szabadság, plusz utánjárás hiába.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”