Magyar rendszámmal Németországban

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21459 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Na, a vitát lezárhatjuk! Megtaláltam!

Fahrzeug-Zulassungsverordnung (FZV)

Kivételesen, egy aktiv LINK , de fontos! Különösen érdekes az 1-es és a 6-os pont! Egyértelműen kimondja a törvény a lehetőségeket! A 6/2 ráadásul kiküszöböli az "úgy sem tudják mikor jöttem be az országba" magyarázatot!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 4 hónapja #21489 Írta: DECOTEXT

Írtam a magyar konzulátusnak Berlinbe és ma megérkezett a válasz:

Sajnálattal veszem tudomásul, hogy a jelenleg érvényes jogszabályok mennyire elbizonytalanítják a külföldön élő magyar állampolgárokat a hazatérésben. Az egyetlen pozitív hír ez ügyben, hogy a rendelet mielőbbi változtatása tervben van, s legjobb esetben júl. 16-án érvénybe lép a módosítás. Ez azonban még nem hivatalos információ, csak sajtóhír: az interneten is fellelhető Totalcar-Magazin 2012.július 6-i cikke alapján.

A hivatalos állásfoglalás szerint a külföldön élő magyar állampolgár egy külföldi munkaszerződés ill. munkavállalói igazolás (Arbeitsbescheinigung) magyarra fordított, hitelesített példányának felmutatásával, valamint a „ Meldebescheinigung” (német tartózkodási engedély) magyarra fordított, hitelesített okmányával igazolhatja a tartós külföldi tartózkodását és így a külföldi rendszámú gépjármű vezetésére a jogosultságát. A munkavállalási igazolásnak tartalmaznia kell a munkaadó címét, a munkaidőt ill. gyakoriságát. A berlini konzulátus csak a dokumentumok hitelesítésében tud segítséget nyújtani, a lakcímigazolását fordító nélkül, sajátkezű, Ön által hozott fordítás formájában is hitelesíthetjük.

A müncheni főkonzulátus honlapján talál még e kérdésekhez további információt: link , itt találja meg a „ Betrieb von Fahrzeugen mit ausländischen Kennzeichen in Ungarn” c. információs oldalt.

Üdvözlettel:

Werner Monika Monika Werner
Magyarország Nagykövetsége Ungarische Botschaft
Konzuli Osztály Konsularabteilung
Wilhelmstr. 61 Wilhelmstr. 61
10117 Berlin 10117 Berlin

Tel: +49 30 20 310 136 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fax:+49 30 394 13 85

Ennyit akkor a magyar demokráciáról és az EU's, be nem tartott és nemzetközi törvényekről! Én úgyan kaptam itt a BRD-ben egy teljesen friss "Freizügigkeitsbescheinigung"-ot de ez akkor annyit sem ér, mint a papir amire kinyomtatták! Csak tudnám, hogy akkor mi a francnak kellett nekünk a "Schengeni" egyezményt aláírni? Ami viszont nekem kimondottan rosszul esik, hogy élből kriminalizálják a lakosságot és a túristát! Nem nekik kell bizonyítani, hogy én regisztrációs adót csalok, hanem nekem kell bizonyítanom az ártatlanságom! Tipikus magyar szokás! Hamarosan le fogok mondani az állampolgárságomról és meg fogom szüntetni a magyar címemet! Ezután nagyivben tehetnek egy szivességet az "Orbáncukkal".

Az ilyen húzások folyamatosan megerősítenek bennünket abban,
hogy a nyugdijas éveinket garantáltan nem Mo.-on fogjuk eltölteni!

DCT
Mellékletek:

Több
12 éve 4 hónapja #21494 Írta: Witzleben
Witzleben válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Termeszetesen mindenkinek szive joga eldonteni, hogy melyik orszag allampolgara kivan lenni. En nagyon helyeslem, hogy vegre a magyar rendorseg szigoruan fellep az adocsalokkal szemben. Tobb magyar beszallitonk is lichteinsteini, majd svajci rendszamu ceges bmw-kel maszkalt, mert igy sok penzt lehetett "megtakaritani". Engem ket hete megallitott a rendor, a kovetkezoket kerte (nemet ceges autot hasznalok):
- forgalmi engedely
- igazolas a munkaltatotol, hogy a gepkocsit vezethetem (elfogadtak a nemet nyelvut, bar hianyoltak a magyart, de mondtam, hogy a fonokom nem beszel magyarul)
- nemet lakcim igazolas (Anmeldebestätigung)
- szig vagy utlevel (en az utlevelet hasznalom)
Ha van meg magyar bejelentett lakohelyetek, akkor arra vigyazzatok, hogy a lakcim kartyat NE lobogtassatok a rendornek (az allando magyar lakcimet a nemet regisztalast kovetoen 3 honapon belul ki kellett volna jelenteni a magyar okmanyirodaban), ami itt nagyon a fontos, a nemet allando lakhely.

Egy ide vonatkozo cikk:

www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/kulfoldi...zammal-itthon-438656

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 4 hónapja #21498 Írta: DECOTEXT

Witzleben írta: Termeszetesen mindenkinek szive joga eldonteni, hogy melyik orszag allampolgara kivan lenni. En nagyon helyeslem, hogy vegre a magyar rendorseg szigoruan fellep az adocsalokkal szemben. Tobb magyar beszallitonk is lichteinsteini, majd svajci rendszamu ceges bmw-kel maszkalt, mert igy sok penzt lehetett "megtakaritani".

Ebben teljesen igazat adok, de engem egy rendőr ne kriminalizáljon bizonyos kétes értelmű, Eu ellenes törvények alapján! Most mi is magunkal visszük az atyaúristent is, de nehogy már nekem kelljen bizonyítanom az ártatlanságomat! Ez a gondom, nem az, hogy az adócsalókat el akarják kapni!

Nekem kell bizonytanom, hogy nem vagyok adócsaló, tehát a törvény előtt, MINDENKI AZ AKI KÜLFÖLDI KOCSIT VEZET??!! Na, ez az ami kinyitja a bicskát a farzsebemben! Otthon százezrével dolgoznak az emberek (közel 850 ezer) feketén és évi 3 ezer milliárd forint adó nem folyik be (Forrás Kossuth rádió) , ezeket nem tudják elkapni, de engem lemeszelenek az utcán, hogy jogtalan az, ami jogos? Hol élünk? Diktatúrában?

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #21521 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

DECOTEXT írta:

Witzleben írta: Termeszetesen mindenkinek szive joga eldonteni, hogy melyik orszag allampolgara kivan lenni. En nagyon helyeslem, hogy vegre a magyar rendorseg szigoruan fellep az adocsalokkal szemben. Tobb magyar beszallitonk is lichteinsteini, majd svajci rendszamu ceges bmw-kel maszkalt, mert igy sok penzt lehetett "megtakaritani".

Ebben teljesen igazat adok, de engem egy rendőr ne kriminalizáljon bizonyos kétes értelmű, Eu ellenes törvények alapján! Most mi is magunkal visszük az atyaúristent is, de nehogy már nekem kelljen bizonyítanom az ártatlanságomat! Ez a gondom, nem az, hogy az adócsalókat el akarják kapni!

Nekem kell bizonytanom, hogy nem vagyok adócsaló, tehát a törvény előtt, MINDENKI AZ AKI KÜLFÖLDI KOCSIT VEZET??!! Na, ez az ami kinyitja a bicskát a farzsebemben! Otthon százezrével dolgoznak az emberek (közel 850 ezer) feketén és évi 3 ezer milliárd forint adó nem folyik be (Forrás Kossuth rádió) , ezeket nem tudják elkapni, de engem lemeszelenek az utcán, hogy jogtalan az, ami jogos? Hol élünk? Diktatúrában?

Viktatúrában :woohoo:

Több
12 éve 4 hónapja #21597 Írta: mclaren18
mclaren18 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Szia Decotext!
Tudnál nekem segíteni a törvényt értelmezni? Nekem hitellel terhelt autóm van, ezért sem tudom németben forgalomba helyeztetni :(

+ Találtam állást Salzburgban, így Grenzgängerként fogok dolgozni.

Köszönöm,
Gergő