Magyar rendszámmal Németországban

Több
12 éve 6 hónapja #19118 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Tomi írta: Kedves Decotex és Mindnyájan!
Nem szórakoztatásnak szántam, csupán egy kérdést próbáltam meg feltenni, s várnék rá - legalábbis a németektől megszokott módon elvárható - udvarias választ, persze, csak ha van. Igaz, hogy ez magyar fórum.
" Kedves Mindnyájan!
Nagyon sokat írtatok a rendszámcseréről, azaz magyarról németre, s sok igazság van benne, ugyanúgy mint azok álláspontjában, akik inkább maradnak a magyar mellett.
Az én helyzetem talán egy kicsit különbözik, hátha lesz valaki, aki tud rá választ. 8-ik hónapja dolgozom és élek Németországban, bejelentett lakásom és állásom van. Magyarországon ugyancsak rendelkezem bejelentett lakással, állandóval és ideiglenessel is.
Feleségem Magyarországon tartózkodik, az Ő NEVÉN van a gépkocsi, amit itt IS használok, néha hazamegyek vele. Szerintetek mi a megnyugtató megoldás a kötelező biztosítási fedezet és a német szabályok szempontjából, egyaránt? Üdv.: Tomi "
Theát ezt írtam. Üdv.: Tomi

CSak azt irom amit hallottam ismerosoktol, akik nemregiben autot vasaroltak es Nemeto.-ban helyeztek uzembe. A te eseted az a kiskapu, ami lehetove teszi, hogy teljesen jogszeruen hasznalj itt egy magyar rendszamos autot. TE itt elsz, de csaladtagod aki az auto tulajdonosa es uzembentartoja pedig Mo.-on. Az autot semmi nem koti ide Nemetorszaghoz jogilag. Az autot viszont jogszeruen hasznalhatod, ha a feleseged ezt engedelyezte. Elonye, hogy olcsobb uzembentartani, hatranya, hogy ember legyen a talpan aki elintezi a biztositos es egyeb dolgokat ha valami tortenik. Raadasul lehet, hogy az ugyintezes koltsege megdobja az egesz "olcsosagot", igy mar nem is olcsobb vegul.
Az ismeroseim vegul mind BRD-ben vett autot es itt helyeztek uzembe. Ok pl. szulok nevere vasarolt autoban gondolkoztak.
De a vegso dontes es felelosseg a tied, hogy csinalod!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• SzGerg
  • SzGerg profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Nem vagyok tökéletes, hiányzik belőlem a hiba :-)
Több
12 éve 6 hónapja #19460 Írta: SzGerg
SzGerg válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Először is köszöntök mindenkit, lévén újonc vagyok.
Végigolvastam az egész fórumot, de az én problémám eddig nem merült fel senkinél.
Már elég rég ki akartam költözni Németországba, akkor úgy volt, hogy az autót itthon hagyom, veszek egy másikat kinn, de az élet közbeszólt, anyu rommá csukta a kocsiját, kellett újat venni, kezdőrészletre nem volt anyagi keret (vagyis lett volna, de azt inkább Németországba költözésre költeném), így a régi autóm képezte a kezdőrészletét kettő db használt autónak, amire 84 hónap hitel van (még az első részlet sincs fizetve) és a saját KFT-m nevén van mind2 autó. A kérdés. Mi a helyzet akkor, ha az autót Németbe akarom vinni, lévén a cég a nevemen marad, anyu intézi tovább, a bank miatt nem lehet átrendszámozni az autót 84 hónapig. A kérdés... Tudom-e addig a magyar rendszámmal kinn használni az autót ha bejelentett lakcímem és munkám lesz?
Köszönöm előre is!

Több
12 éve 6 hónapja #19468 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

SzGerg írta: Végigolvastam az egész fórumot, de az én problémám eddig nem merült fel senkinél.
A kérdés... Tudom-e addig a magyar rendszámmal kinn használni az autót ha bejelentett lakcímem és munkám lesz?
Köszönöm előre is!

Hát barátom ez kemény kérdés.....

Először is ha végig olvastad a témát, ott van a sorok között a válsz.
Ha kint lesz munkád és lakcímed (tehát életvitel szerűen német leszel) szerintem pikk-pakk fel fognak szólítani, hogy vagy vidd haza a verdát vagy "belföldesítsd"
De, hogy hitelre veszel a mai viszonyok mellett 2 db használt bográcsot.....ráadásul 84 hónapra.... :woohoo:
Szerintem gondold át ezt az indulást ;)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

• SzGerg
  • SzGerg profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
Több
12 éve 6 hónapja #19470 Írta: SzGerg

Nos igen, de a cég meg idehaza tevékenykedik tovább, tehát elvileg engedniük kellene, hogy mivel a tulajdonosa vagyok, vezethetek kinn olyan autót, ami a cégem nevén van... (a 2 használt autót értsd fiatal alig futott példányok zárt végű lízinggel, havi filléres törlesztővel, amit lehetőleg egyben ki akarok perkálni pár hónap múlva ha már kinn vagyok és akkor meg átrendszámoztatom (erre jobban megéri átrendszámozni, mint a már említett eladom MO-n és BRD-ben veszek másikat)

Több
12 éve 6 hónapja #19471 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Így meg már végképp nem értelek.....

Ha pár hónap múlva ki fogod fizetni a darabokat, akkor akár németesítheted, akár eladhatod otthon.
Hogy huzamosan külföldön használhatod e, azt meg a bankod majd megmondja.
Elvileg van mindnek nyomtatványa amin igényelheted tőlük az engedélyezést. Aztán, hogy mi lesz az eredménye....majd kiderül.
Az, hogy pár hétig, vagy hónapig használod kint a bank engedélyével szerintem észre sem veszik a helyi hatóságok...vagy a csoda tudja, de 3 hónapig bárhol lehetsz mint turista.
Gondolom, ha bejelentkezel akkor változik a felállás....

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

• SzGerg
  • SzGerg profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
Több
12 éve 6 hónapja #19548 Írta: SzGerg

Bocsi az a szélvédőre ragasztható környezetvédelmi igazolás az korlátlan ideig érvényes, avagy sem? Csak mert az ÉMI-TÜV SÜD 6500,- at akar legombolni érte...