Magyar rendszámmal Németországban

Több
12 éve 6 hónapja #18990 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

En meg soha nem vettem autot:) De amikor az egyik haverom autot keresett, o pont ezt meselte, hogy mennyivel olcsobbak az autok Mo.-on:) MAjd elmentek megnezni parat es vegul megvettek Nemetorszagban:)
Meg anno pont egy Renault ceges autot mikor leadtam, kifutott km-el.. Vmi 150e km korul volt benne. MAjd ra par hetre felbukkant egy hivatalos Renault markakereskedesben (kollega talalta meg, mert autokat nezegetett) 75ekm-el, szervizkonnyvel! Magyarul a hivatalos Renault markakereskedo, a ceges autot, folyamatosan vezetett szervizkonnyvvel meghamisitotta. Ezek utan, nem lenne tul sok bizalmam Mo.-i autovasarlashoz.
De ha a csaladban autokereskedo es markaszerviz van, akkor eleg egyertelmu, hogy azt a markat kell venni!:) Mert akkor nincs meglepetes:)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #18997 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Szio

Ez igy van, ahogy mondod ,sajna magyarországon lutri autot venni.
Gondolhatod a sogorom azzonnal átvizsgálta és azt mondta szuper ,nincs probléma vele.
Remélem igy is lessz :)
De ha nézted a németországi hireket, épp napokban foglalkozott a tv. evvel, hogy itt is visszacsavarják a km-r orákat eléggé a kereskedésekben. :sick: :lol:
Ugyhogy ott vedd az autot ahol olcsobb , és jobbnak gondolod :silly: :lol:
aztán később kiderülnek a turpisságok.Most éppen 1500 km-re készülők vele Dalmáciába :blush: és multhéten jőttem haza Magyarországrol vele, eddig imádom. főleg a tempomatot :blush:
Üdv.Terézia

Több
12 éve 6 hónapja #18999 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Németországban kereskedönél drágább, mert törvényes garanciát kell adniuk.
Ez a garancia nem olcso, ´ßes a tragacsok korával egyre valoszinübben deficitképzö.
Ezért az olcsobb, idösebb autokat eladják keletre és afrikába. Maradnak a 1-5 évesek, keveset futottak és igy elvileg drágábbak.
En sajna nem vagyok olyan gazdag, hogy használt autóval járjak. (Werkstatt órabér 80-120 Euro) igy "cégautót" leasingelek. De már ezt is unom mert vagy mindig komplett naplót irsz, vagy az 1% - törvény üt be és akkor már nem éri meg.
A legjobb üzlet egy 3 éves kocsi ami nem futott még 100.000 km-t. Az kipofozva (nagyszerviz 100 és 120 ezer között) még 3 évre jó mintha uj lenne. Ilyet találni persze idö is kell.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #19004 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Attila_BRD írta: A legjobb üzlet egy 3 éves kocsi ami nem futott még 100.000 km-t. Az kipofozva (nagyszerviz 100 és 120 ezer között) még 3 évre jó mintha uj lenne. Ilyet találni persze idö is kell.

Szerintem újat kell venni és mindig 6-8 évig használni. Igy semmi lutri, javitás gyakorlatilag nulla, s még jól átveszi a kereskedő ha ott veszel megint.
A toyo' most 6 éves 155 ezer dizel km (mind tőlem). A kereskedő hat éve átvett egy passátot tőlem 7 ezerért, amit ötért sem tudtam volna eladni. (Szintén 150 ezer volt benne, de benzines és 4 éves, Ez volt az utolsó használt kocsink. Csak gond volt vele!)
Mi sem vagyunk gazdagok, hogy a használt kütyüket állandóan javittassuk!
Az új, hosszútávon sokkal olcsóbb!

DCT

Több
12 éve 6 hónapja #19024 Írta: gery46
gery46 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Sziasztok!
Köszi az eddigi hozzászólásokat és segítséget, az összes kommentet végigolvastam és most is dilemmázok. Szerintem lesz rá 1 évem, hogy körbenézzek a piacon és majd eldöntsem. B)

Egy biztos Magyarországon pang a piac, kereskedőnek nem is adnám oda, mert nagyon alul értékeli. Ha nem vásárolok kocsit nála, kb 0,5 milliot szeretne nyerni. Magán ember meg ritkán vesz autót ennyiért magánszemélytől...
Egy hasonló Zafira mint az enyém 2.4 milliórol(8200 euro) indul. És biztos olyan "megkímélt második autó,nem törött, valós kilométeres" mint egy német 9900 euroért hirdetve. :evil:
Az enyém megkapott mindent, szerintem gond nélkül elfut még 100.000-t. Bár német Taxit is láttam, 600.000 km-el hirdették. (én nem szándékozom eddig hajtani )
Kocsi importól: Nemrég voltam egy német Audi szalonban, azt mondta ott egy értékesítő, hogy keletről rendelik ill hozatnak vissza pár autót. Mert újonnan, kevesebb extrákkal, de kedvezőbben kapják mert enged a keletieknek a gyár a regadó miatt. Mi igaz belőle?!

Összefoglalva h másnak ne kelljen annyit kattintani :lol:
Tehát akkor az átíratás menete "nemet-ado.de" írta! :

"Ha az autó csak egy éves, akkor viszont nem kérnek a németek a rendszámcseréhez müszaki vizsgát.
Magyarországi teendök:
az autó forgalomból történö kijelentése, vagyis a magyar rendszám érvénytelenítése.
Igazolást hozni a magyar autóbiztosítóról a bonuszról, vagyis balesetmentesen levezetett évekről. Ahhoz nem tudok hozzászólni, mit szól az autót finanszirozó bank
(Gery46 és a Lombard véleménye- ki kell fizetni a kocsit mielőtt kivonatod a forgalomból)

Németországi teendök
keresni egy biztosítót, (ehhez nem kell rendszám),
a biztosító az autó papirjai alapján kiadja az úgynevezett VB-Nummer-t.
A Zulassungstelle a VB-Nummer mellett kérheti az autóvásárlás számláját eredetiben,
az autó vásárlásnál kapott dokumentumait, forgalmit, (EWG-Übereinstimmungs-Bescheinigung, vagy CoC-Dokumentum Certificate of Comformity,
igazolást arról, hogy az autó nincs magyarországi forgalomban
kb. 80 EUR a német rendszám és a dokumentumok kiállíttatására."

Münchenben ezek szükségesek az átiratáshoz:
www.muenchen.de/dienstleistungsfinder/muenchen/1064078/

Több
12 éve 6 hónapja #19029 Írta: Szamoca
Szamoca válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Hello!

Én végül az új(abb), német autó mellett döntöttem. :whistle: Az én magyar autóm igazi őslény ('96-os), itt nincs is ára szinte és nem éri meg átiratni (itt kb 300 €-t ér, otthon 800 €-ért még el lehet adni, az átírást a szerelő 300-400 €-ra saccolta, ha nem kell sok plusz javítás esetleg a TÜV-höz).
Így összeszedjük a pénzünket és nézgelődünk. A Totalcaron olvasott cikkek szerint a török kereskedőkkel kell vigyázni, ők nagyon elzüllöttek az utóbbi időben. Arabbal vagy echte némettel érdemes, vagy magánembertől (utóbbinál nincs jótállás). A kérdés már csak az lesz, hogy a német rendszámos autóval, hogyan szívatnak meg, ha hazamegyünk Mo-ra látogatni, de ez már egy másik téma.

Ja, ilyenkor, amíg otthon el nem adom az Őslényt, addig a helyi német biztosítónál nem tudom érvényesíteni ugye a Bonus/Malus fokozatom, mert a honi biztosító nem ad róla igazolást... Érdemes a magyar autótól épp ezért gyorsan szabadulni valahogyan. :dry: