Magyar rendszámmal Németországban
- Estilla
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
Hogy elkapnak, és sokba kerül - dehogy kapnak el, egyébként a német hatóságok, rendőrök töksötétek EU-jogszabály ügyekben, és ha nem betörő kinézeted van, nem szívóskodsz, akkor még el is ismerik ezt, és keresnek egy középutat. Nekem pl. a Finanzamt 2 hónapig tökölt azon, hogy Mo-on van egy egyetemista lányom, aki a magyar házikómban lakik, = az én háztartásomban, ezért Steuerklasse 2 járna, = le se vonják 1 dn Kindergeldig, = 180 euró az adót. De hát az mégse az én háztartásom, mert én itt vagyok bejelentve, most akkor hogyan is van ez. Mondtam: döntsék el, én aztán baromi nemsokat tudok hozzászólni. A vége az lett: nem tuda, de Steuerklasse 1, 1 db gyerekkedvezménnyel, = jövő januárban visszakapom havi 180ig az adót ( felét se nagyon fizetem, = vacak keresetem van)
Gőzük sincs, hogy mit kezdjenek ezzel: 2 db lakcím EUn belül. Ennél többet tud a falusi autóműhely szerelője, mivel vizsgáztat is: amíg nekem magyar lakcímkártyám van, legálisan furikázok a 19. évébe lépett Astrámmal magyar rendszámmal.
2ezer euró körül van a Gutachten, ami német rendszámos Zulassunghoz kell, ezt még az ismerős osztrák se fizeti ki, aki itt él, és 4szer annyit keres, mint én.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tomi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
Nagyon sokat írtatok a rendszámcseréről, azaz magyarról németre, s sok igazság van benne, ugyanúgy mint azok álláspontjában, akik inkább maradnak a magyar mellett.
Az én helyzetem talán egy kicsit különbözik, hátha lesz valaki, aki tud rá választ. 8-ik hónapja dolgozom és élek Németországban, bejelentett lakásom és állásom van. Magyarországon ugyancsak rendelkezem bejelentett lakással, állandóval és ideiglenessel is.
Feleségem Magyarországon tartózkodik, az Ő NEVÉN van a gépkocsi, amit itt IS használok, néha hazamegyek vele. Szerintetek mi a megnyugtató megoldás a kötelező biztosítási fedezet és a német szabályok szempontjából, egyaránt? Üdv.: Tomi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Már látom, hogy hol van sokak alapvető tévedése! Én egyszer nem mondtam, hogy az adott magyar rendszémú kocsira kell német rendszámot teteni! A megoldás azonban nagyon egyszerű! Mivel a német használt kocsik ára a padlón van, valamint már havi 50-100 eurós törlesztésel (kp nélkül!) lehet venni akár vadonat új kocsit, igy a magyar kocsit otthon el kell adni, és itt venni egy megfelelő használtat, vagy újat német rendszámmal!Estilla írta: Ennél többet tud a falusi autóműhely szerelője, mivel vizsgáztat is: amíg nekem magyar lakcímkártyám van, legálisan furikázok a 19. évébe lépett Astrámmal magyar rendszámmal. 2ezer euró körül van a Gutachten, ami német rendszámos Zulassunghoz kell, ezt még az ismerős osztrák se fizeti ki, aki itt él, és 4szer annyit keres, mint én.
Kezdettől fogva ezért favorizáltam a dologot! Merem állítani, hogy igy egy kocsi fenntartása kevesebbe kerül így, mint egy otthon vásárolt kocsié! Ráadásul így lehet már igazi autót venni, aminek a crashtest opciói is már jók és sokkal biztonságosabbak mint egy astra, vagy egy renault....
DCT
- Eva10
- Látogató
Egeszen addig, amig ki nem tört az üveg egy facantol. A biztositasi ügyintezes nem volt egyszerü. Bejelenteni be lehetett telefonon, online, meg is csinaltak itt. Aztan a penzt kp-ben kiküldtek a Bp-i lakasomra, hiaba adtunk meg bankszamlat. Eppen volt otthon valaki, ez volt a szerencse. Ekkor döntöttük el, hogy itteni auto kell.
Es most nem kell utnyilvantartast irnom, az auto cegauto. Illetve z elsö 3 honapban kellett, es valamenniy % kellett, hogy hivatalos ut legyen. Mivel szinte csak hivatalosan hasznalom az autot, ez nem volt problema. Ekkortol cegauto, minden költseget elszamolok. A magyar autohoz utnyilvantartast kellett irogatni mindig.
sziasztok:
Eva
- Tomgreg
- Látogató
visszaolvastam több oldalt de nem talátam megoldást.
Van egy autóm, aminek tulajdonosa én vagyon + apám az üzembentartó. Ha én bejelentkezem a német lakcímre, akkor meglesz a kezdő dátum a kint tartózkodáshoz, ez stimmt. Nade a magyar forgalmiban az üzemben tartó van feltüntetve. Az én esetemben. Gondolom, ha a rendőr megállít sima ellenőrzésen, akkor nem az én nevemet látja, hanem apámét mi csak a családnévig. Volt már ellenőrzésem, de nem volt gond. Kérdezte ki - az a forgalmiban. De ennyi. A törzskönyvet nem kérte el, abbn én lennék beírva.
Van a fenti esetre okosság, vagy ez egy megoldás, a magyar rendszám német használatra.
Köszi, szép napot.
Tamás
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Tomgreg írta: Sziasztok,
visszaolvastam több oldalt de nem talátam megoldást.
Van egy autóm, aminek tulajdonosa én vagyon + apám az üzembentartó. Ha én bejelentkezem a német lakcímre, akkor meglesz a kezdő dátum a kint tartózkodáshoz, ez stimmt. Nade a magyar forgalmiban az üzemben tartó van feltüntetve. Az én esetemben. Gondolom, ha a rendőr megállít sima ellenőrzésen, akkor nem az én nevemet látja, hanem apámét mi csak a családnévig. Volt már ellenőrzésem, de nem volt gond. Kérdezte ki - az a forgalmiban. De ennyi. A törzskönyvet nem kérte el, abbn én lennék beírva.
Van a fenti esetre okosság, vagy ez egy megoldás, a magyar rendszám német használatra.
Köszi, szép napot.
Tamás
Miért lenne gond?
Mi köze a fakabátnak, hogy milyen autóban ülsz. Még ha a szomszéd adta is kölcsön?
Amig a papirjaid ok. A kocsit sem körözik, oda mész vele ahova akarsz.
Ezt ugy hivják, hogy alapvetö szabadságjogok.
Egyébként ez a módja a magyar hülység kikerülésének is.
Külföldi rendszámmal idegen autóban. Kölcsön van. Es akkor mi van? Mit számit akkor a te címed?