Magyar rendszámmal Németországban

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18925 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Szia Gery46

Szerintem is olcsobb most a kocsi magyarországon :blush: Sogorom itt renault kereskedő és már 2 uj kocsit hozott be magyarországrol és azt mondta bőven megérte.
Én az őreg kocsimat itt adtam el mert magyarországon nem lehet eladni semmit, Az átirást német rendszámra a sogorom intézte, csak adásvételit kérte el amit csináltunk. Otthon vettem az én kocsimat is ami itt 10-11 ezer euro volt, otthon átszámitva 7000 euroért vettem meg.
Ha itt olcsobb lett volna akkor természetesen a sogoromtol veszem, de nem igy van. :blush:
Máshol olvastam, hogy 300 euro volt és két nap a magyar rendszámu auto németesitése én csak onnét tudom.Papirokat kérték, és a tőrzskőnyvet.
Üdv.Terézia

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #18952 Írta: GB79
GB79 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Sziasztok, szia Szamoca,

én is hasonló cipőben járok, én is a magyar rendszámos autómat szeretném németesíteni.
Cserében nem gondolkodom, mert itt az én járgányom otthon kb. 3500 eurót érne, de ezért a pénzért itt nem találtam hasonló felszereltségűt/állapotút.

Ahhoz, hogy minél kedvezőbb legyen a biztosítási díj, ki szerettem volna kérni az otthoni biztosítómtól a kártörténeti igazolást, de ők elhajtottak, hogy csak szerződésmegszűnés esetén adják ki. Gondolom ehhez ki kéne vonatnom a kocsit forgalomból. Olvastam nálad, hogy ehhez haza kell küldeni a rendszámot, forgalmit, törzskönyvet... eltekintve attól a kellemetlenségtől, hogy addig nem tudom itt használni az autót, engem az zavar, hogy esetleg ezzel elveszítek egy olyan papírt, ami az itteni regisztrációhoz viszont szükséges lenne. És ami egyszer a magyar bürökrácia markába kerül, arra keresztet vethet az ember :)

Tudja valaki, hogy hogy megy ez pontosan?

Ja, és rendszám nélkül hogy megy el az ember a TÜV-höz? :D

Köszi a válaszokat előre is,
üdv
GB79

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18957 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

kisne írta: Szerintem is olcsobb most a kocsi magyarországon :blush: Sogorom itt renault kereskedő és már 2 uj kocsit hozott be magyarországrol és azt mondta bőven megérte.

Ne keverd az importot a magánvétellel! Ha onnan kihozod az országból, akkor nincs regadó. Ha viszont magyar a rendszámod, akkor van új vételnél! A sógorhaver garantáltan nem magyar rendszámmal hozta ide a renaultot!

DCT

Több
12 éve 6 hónapja #18958 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

GB79 írta: Tudja valaki, hogy hogy megy ez pontosan?

Nem, de a törzskönyv nálatok ma már csekkártya nagyságu nem?
Ha a kocsit lejelented akkor visszakapsz mindent. Persze nem postán hanem bármely okmányirodánál, igaz?.

Ja, és rendszám nélkül hogy megy el az ember a TÜV-höz? :D

Piros rendszámmal.
Vagy végigcsinálod a nyüglödést hogy kapj egyet, vagy egy szerviznél rendeled meg a TÜV-öt és nekik van.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #18966 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

kisne írta: ....Szerintem is olcsobb most a kocsi magyarországon :blush: Sogorom itt renault kereskedő és már 2 uj kocsit hozott be magyarországrol és azt mondta bőven megérte....

A magyar toyota
W/G;5 2,2DCAT/180 M/T-6 Executive 9.3-10 millió Ft >>> 31.000-34.000 €
Ez regisztrációs adó nélkül ami jó 1000 euró.
S ha ezzel jársz a BRD-be akkor haza kell járnod műszakizni vagy ha
valami gány van az otthoni biztosítókkal kell veszekedni.....

A német toyota:
Karosserie Combi/2,2 Liter D-CAT /6-Gang / Executive / >>> 33.200,00€

Info: www.toyota.hu / www.toyota.de

DCT

Több
12 éve 6 hónapja #18981 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Szi Decotex

Nem vitatkozom veled, mert nem lehet. :sick: :woohoo:
Sogorom 30 éve Renault kereskedő ha neki megérte Magyaroroszágrol behozni kocsit akkor, hidd el, hogy olcsobb otthon.
Amugy én Renault Márklakereskedőtől vettem Budán az autot és 200 ezret még lealkudtam az autora kiirt árbol, mert őrülnek,hogy eladnak egy autot.
A másik nem viszem haza szervizelni, hiszen ezért vettem renaultot mert a családban van a szerelő itt :blush: ugy hogy ez nem külőn kőlség még nekem hazautazás.,de mivel tőbbszőr leirtam én honaponta járok haza még igy is megérte nekem. És nagyon szeretem,eddig bevált
A toyotárol nem tudok semmit ,mert igazán a márka nem is érdekelt
Üdv.Terézia.,nekem a cél renault volt :blush: ;)