Magyar rendszámmal Németországban
- laszlo66
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
A segítséget előre is köszönöm.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 143
Ha végig olvasod a topikot, már régen ,és tőbbszőr kitárgyaltuk.
2 verzio van,vagy átiratod itt a kocsit németrendszámosra
vagy itt fizeted pluszban az adot utánna ,igy is lehet ,de akkor 2 helyen fizeted az adot
Én 3 éve magyar autoval kőzlekedem, és mikor megállitott a rendőr anyit kérdezett van-e magyar lakcimem , mert ha van akkor járhatok vele.
Az a helyzett minden régio másképp látja ez még nem teljesen kiffort dolog, és na a rendőrfüggő is:)
Igaz a jogszabály van rá ha itt élsz át kell iratni és kész
Üdv.Terézia
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
A hatályos jogszabályok szerint ott kell üzembe helyezni (vizsgáztatni, stb) egy autót, ahol az év legnagyobb részét tölti.laszlo66 írta: Sziasztok szeretném kérdezni hogy lassan 6 hónapja dolgozo németországban,és megálított a rendőr igazoltatni.Belekötött hogy az autón magyar rendszám van és azt mondta le kell vizsgáztatni német rendszámra.Tudja e valaki mit lehet ilyenkor csinálni,hogy tudok járni az autóval.
A segítséget előre is köszönöm.
Tehát elvileg be kell jelentened kint. Gyakorlatilag nem igazán bizonyítható, hogy hol van az autó az év nagy részében. Szerintem ha azt mondod, hogy csak 1-2 hónapra jöttél, akkor nem fognak kötözködni.
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78
én mindig azt mondom, hogy hiteles a kocsi, nem lehet átiratni ! Miért kérdésre a válasz: mert nincs nálam az Autobrief /törzskönyv/ ! Bank nem adja ki a kezéből, anélkül meg német hivatal nem írja át. Két helyen meg nem adózok. Ellentétes az EU-szabályozással.
Mielött valaki megvádol: nem hazudtam, tényleg hiteles a kocsim. Sajnos. /Svájci frankos... /
És ezzel azt a problémát is kivédem, hogy - mivel állandóra bejelentett magyar lakcímem van otthon, amit nem is szeretnék egyenlőre felmondani - német rendszámos autóval otthon közlekedni ugye ...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Három lehetőséged is van:laszlo66 írta: Sziasztok szeretném kérdezni hogy lassan 6 hónapja dolgozo németországban, és megálított a rendőr igazoltatni.Belekötött hogy az autón magyar rendszám van és azt mondta le kell vizsgáztatni német rendszámra.Tudja e valaki mit lehet ilyenkor csinálni,hogy tudok járni az autóval. A segítséget előre is köszönöm.
1./ Vidd haza a kocsit és add el otthon, majd vegyél itt kint egy olcsóbbat/jobbat német rendszámmal.
2./ Tetess rá német rendszámot. (Ez drágább, mert német müszaki is kell)
3./ Járj tovább a magyar rendszámmal (miért is?) s a következő birság borsosabb lesz, mert már regisztráltak!
Több érv is szól amelett, hogy német rendszámú kocsival járj itt a BRD-ben a birság veszélyen kivül is. PL: biztosítás szempontjából, adó szempontjából -itt nincs pl. súlyadó-, s a müszaki szempntjából is, mert itt egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb mert senkit nem kell "kenni", hogy soron kivül csinálják! Itt bevittem a toyotámat a toyota kereskerőhöz. (Adtak egy napra -INGYEN- egy tartalék kocsit, és másnap mehettem érte. Le volt műszakiztatva, szervizelték, oljacsere, légszűrő csere stb. s mindent beírtak, s elintéztek! Összesen 287 euron volt úgy, hogy a kocsit még le is mosták és kiposzívózták! Ja, egy 7. éves toyota avensis exekutive 165 ezer -saját- km van benne. Tehát nem új és nem kicsi kocsiról van szó....
DCT
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
MÁR nem gázos....trosztg12345 írta: ..... német rendszámos autóval otthon közlekedni ugye ...
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]