Magyar rendszámmal Németországban

• rookie
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 9 hónapja #28528 Írta: rookie
rookie válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Sziasztok!

Magyar munkavállaló vagyok, de kint történik a munkavégzés (1éves szerződésem van). Bejelentett német lakcímem, adóazonosítóm van. Magyarországon is van állandó lakcímem és tartózkodási helyem. Nincs saját gépkocsim, a szüleimét használnám kint . Mi ilyenkor a teendő? Muszáj rendszámot cserélni? Köszönöm a válaszokat!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 9 hónapja #28537 Írta: Neonhal3
Neonhal3 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

szia DECOTEXT
Olvasom a dolgokat itt, és olyan kérdésem lenne..Ha én vennék egy autót itt-ugye használta. És német rendszám-stb. 40 elmúltam. Jogsim '89 óta.(már az új kártya.)Odahaza sosem baleseteztem(itt sem) Nemrég kezdtem csak itt (sajnos)- Mennyi lesz az éves biztosítási díjam?
Ez függ az autó évjáratától? Vagy aki itt vesz "új" autót, annak egységes? Sajnos nem vagyok otthon egyáltalán az autókérdésben..otthon sem foglalkoztam ezzel különösebben. De azt azért én is látom, hogy bárhogyan is, ha itt vennék egy X évjáratú autót, jóval olcsóbb, és jobb felszereltségű, mint amiket odahaza lehet kapni..nem is beszélve a rendszeres szervizelésekről,stb.
Család, lakás Magyarországon. Én jelenleg csak szezonban, de májustól rendes állásban vagyok-egyébként most is bejelentve rendesen.
Ha bármi kiegészítés kell, a pontos válaszhoz, pótolom.
Köszönöm a válasz-okat.

Több
11 éve 9 hónapja #28538 Írta: Gergoo
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Neonhal3

Több
11 éve 9 hónapja #28539 Írta: Neonhal3

szia GERGOO
Ha nincs rendszámom?? Mert még csak elképzelés ez az egész.. De a jövő évben esedékessé válik az autócsere-vagy még az ősszel..
A kérdésem lényege végül is az volt, hogy ugyanannyi-e a biztosítás nekem- mint mondjuk egy kezdő fiatal ,de Német állampolgár autótulajdonos-gépjárművezetőnek.

Több
11 éve 9 hónapja #28541 Írta: Neonhal3

Közben rátaláltam a "AUTÓVÁSÁRLÁS NÉMETORSZÁGBAN" topikra... itt is nézelődöm, talán itt van válasz a kérdésemre..

Több
11 éve 9 hónapja #28543 Írta: Witzleben
Witzleben válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

A magyar biztositotol kell kerni bonus/malus besorolast angol nyelven. Ez Nemetorszagban is ervenyes.