Magyar rendszámmal Németországban
- sleepygti
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 38
Regadó csak külföldről forgalombahelyezni kívánt autóknál van, és a mértéke sem szörnyű már, 1-200 ezer forintra rúg. De ahhoz már igazán hülyének kell lenni, hogy ha valaki külföldön megvett, külföldön használni kívánt autóját magyarországra papíroztassa.
Van még baleseti adó, de azt a biztosítással együtt kell fizetni, azt is beleszámítottam.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Azert ne essunk mar at a lo tuloldalara ezzel az orokos itt akarok elni akkor minden ami magyar le van sz.rva stilussal:) Oktoberben mikor autot vettunk, kerdezte kollega, hogy miert nem magyar rendszamoztatom? He?? Nemet kollega ezt ajanlja? Azt mondta ne legyek hulye, tele a ceg garazsa roman, holland etc. rendszamokkal:) En egy szot se szoltam, mondta, hogy autot vegyem fater nevere, magyar rendszam es ugy hozzam ki. HA vegigvezetjuk a penzbeli nyereseget es rizikot etc., nem eri meg se igy se ugy nekem es eszembe se jutott, hogy ezzel foglalkozzak. De az meglepett mikor a nemet kollegam jon elo ilyen javaslattal!sleepygti írta: Sziasztok!
Ezen a kocsi-kérdésen én mindig megakadok ha szóbajön és a végén mindig engem néznek hülyének. Én nem azért jöttem Németországba, hogy hozzak magammal egy darab Magyarországot, hanem mert itt szeretnék élni. Ha valami a mindennapi rutin folyamán eltérőt tapasztalok hát igyekszem lemásolni, megszokni, megszeretni. Senki nem véletlenül vetődik ide, hanem az élhetőbb mindennapok reményében érkezik. Ha otthon nem jött be a kötelezettségek megkerülése hát miért akarja valaki itt ugyanazt csinálni?
Ha annyit nem tudok megtenni, hogy fenntartsak egy autót, minek jöttem ide? (bezzeg az ingyenes autópályákat meg élvezi az is aki nem fizet a közösbe)
Arról nem is beszélve, hogy a biztosítás (ami miatt mindenki csalna) sem drágább a fizetéshez viszonyítva, mint otthon...
Mint irtam nem vacakolnek magyar rendszammal, de abba a hibaba se essunk, hogy mindenaron be kell bizonyitani, hogy BRD biztositas az olcsobb. A szokasos dct fele alma-korte osszehasonlitasokkal. BAr a te osszehasonlitasod szamokkal nagyon korrekt! De azert par komment.
-Egyreszt ha valaki eloszor jon ki, akkor ugye ott a fel ev turelmi ido. Addig eszembe se jutna foglalkozni az atrendszamositassal, mert mi van ha vissza megy az ember megiscsak. VAgy mas orszagba
-Ha valakinek hitelezett, lizinges magyar autoja van, azt a budos eletben nem fogja nemet rendszamositani mig ki nem fizette vagy le nem jart a lizing es megvette. Ha ki tudja fizetni jo, ha nem akkor valamit csinalni kell.
-A biztositos osszehasonlitasokhoz tegyuk hozza, hogy BRD-ben ugy lesz olcsobba biztositas ha meghatarozott szemelyekre szol, akik 30evnel idosebbek. De mi van ha csaladban 30 alatti, keves tapasztalattal rendelkezo is vezetne az autot. Akkor itt durvan no az ara
-Ha kellene esetleg teil vagy full casco, keves tapasztalattal, 30 ev alatt, csaladdal, na akkor k. draga lesz a biztositas!
-BRD-bol Mo.-ra vannak tavolsagok, azert nem art ha nem egy fiat puntoval teszi meg az ember az utat, hanem valami nagyobb joszaggal. Hosszabb utakra a fogyasztas miatt esetleg meg nem art egy dizel. Na idosebb dizelnel, meg a KFZ Steuer ugrik az egekbe, akar 400EUR per ev fele.
-A szerviz, vizsgaztatas etc. BRDben meg okes, mondjuk ugy hogy nem veszes. De ha vmi elromlik az autpoban es hibafeltarast kell csinalni, ertsd vmi szofisztikalt hibakeresest, akkor az oradijjak miatt egy vagyont fogsz fizetni Mo.-hoz kepest.
TEhat szabaly az szabaly, at kell rendszamoztatni az autot, de csak bizonyos esetekben lehet osszemerheto a biztositas ara, meg relativ atlagkeresetekhez merten is.. Ami nyilvan ne legyen indok a kiskapuzasra, de arra se, hogy ez alapjan le van hulyezve mindenki aki rakerdez:)
- sleepygti
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 38
Viszont abban a hozzászólásban amire a véleményemet írtam szó sem volt arról, hogy az illető az otthoni autóját hozná ki, vagy amit MO-n vesz honosíttatná Németországban, hanem annak ellenére, hogy az írásából azt következtethetjük ki, hogy hosszú távon tervez itt élni, mégis otthon venné a kocsit és megpróbálná kijátszani a rendőröket igazoltatáskor.
Az autó szervizeltetéséről meg annyit, hogy valóban többszörös áron nyúlnak hozzá egy német szervízben. Viszont ha mindenáron az olajcserén szeretnénk spórolni vagy más alap szervizen azt a német rendszámos autónkra is elvégzik otthon, ha arra járunk. Ha viszont nagyobb baja lesz, annyira hogy tényleg szervízbe kell vinni ki az a bolond aki még beleteker 1000-2000km-t hogy hazavigye, már ha egyáltalán lehetséges...
Lehülyézve meg nem lett senki.
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
- Van egy német rendszámos autónk a férjem nevén, Ő azzal közlekedik nap, mint nap. Lassan 1 éve van bejelentett lakcíme BRD-ben, Magyarországon pedig nincs már lakcíme.
- Én 2012 október 29-én érkeztem a férjem nevén lévő magyar rendszámos autónkkal, mellyel nap mint nap közlekedek.
Az itt olvasottak alapján 1200 € büntire számíthatunk, ha megállítanak, csak azért, mert a magyar autó az Ő nevén van, Ő pedig lassan egy éve van bejelentve itt, még akkor is, ha neki ezzel párhuzamosan van német autója.
Várom a véleményeiteket.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A legolcsóbban úgy tudod megúszni, ha az első szabin Mo.-on eladjátok a kocsit, ésSzilvi írta: - Van egy német rendszámos autónk a férjem nevén, Ő azzal közlekedik nap, mint nap. Lassan 1 éve van bejelentett lakcíme BRD-ben, Magyarországon pedig nincs már lakcíme.- Én 2012 október 29-én érkeztem a férjem nevén lévő magyar rendszámos autónkkal, mellyel nap mint nap közlekedek.Az itt olvasottak alapján 1200 € büntire számíthatunk, ha megállítanak, csak azért, mert a magyar autó az Ő nevén van, Ő pedig lassan egy éve van bejelentve itt, még akkor is, ha neki ezzel párhuzamosan van német autója.Várom a véleményeiteket.
itt veszel egy német rendszámút! Sőt, ezen még akasztani is lehet egy keveset!
DCT