Magyar rendszámmal Németországban

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 7 hónapja #30128 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

nashone írta: mivel a biztosításon kb. évi 600 eurót, az adón kb. 150 eurót spórolok.

Ezt a 600 euró megtakaritásos biztositást, majd linkeld be nekem, megnézném hogy mennyi akkor az ára ha ennyit megtakaritasz?!! Sokkarátos kocsit van és cabrió, utcán parkolva egész évben? Ki ajánlott neked ilyet? Köszi előre is!

UI: én csak az utolsó kocsinkkal 180 ezret mentem eddig (a kocsi 7 éves) , és 37. éve vezetek balesetmentesen! Ebben lehet a "dög" elásva. Töröd a gépeket? Apud morc lesz ha megint....

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 7 hónapja #30146 Írta: attesz86
attesz86 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Ezt a 600 euró megtakaritásos biztositást, majd linkeld be nekem, megnézném hogy mennyi akkor az ára ha ennyit megtakaritasz?!!

7000eurós, 6éves 1.5ös benzines Toyota Priusra én most otthon 23ezer HUF KGFB-t fizetek, és 17ezer Ft. a gépjárműadó. B01-es kategória, 1 éve van meg az autóm, azóta fizetek biztosítást.
BRD-ben, feltételezve hogy a bónuszt elfogadják, egy mezei biztosítás kb 700Euró, a legolcsóbb. Ha teljesen 0-ról indulok, mert teszem azt nem fogadják el az otthoni biztosítást, akkor 800 Euró körül, és 100euró a gépjárműadó. 2004 óta van jogsim, és Münchenben lakom - ezek miatt valószínű több a biztosítás, mintha Augsburgban laknék, ezt elismeres.
Ugyanennyi adót fizet egy ismerősöm a 3000Eurós 15éves Audijára, 0-s osztályban.

De a többi csak számolás. Olcsóbb a kötelező szervíz biztosan nem lesz itt, a TÜV-se, semmi.

Arról lehet vitázni, hogy ha 2000eurós autóm lenne, és a többit bankba tenném, mennyivel lenne jobb, de nem sokkal.

Tehát mindenképpen drágább. Lehet, hogy a max bónusz fokozatban 300euró a biztosítás, annyiért én is átíratnám, de aki most költözik ki, kizárt.

Az más téma, hogy ha valakit megbüntetnek, akkor 1-2évi ezen való spórolását veszíti el. Én már hallottam 400 és 1200 eurós, sőt 70 eurós büntetésekről is, amiket magyar rendszámot használók kaptak, rendőrtől függ. Én havi 2x használom az autót, akkor rizikós hogy ellenőrzés van, egyébként 1.5havonta hazajárunk, akkor nem valószínű, hogy autópályán leintenek ;)

Egyébként átmenetileg én is egy családtag nevére fogom átíratni az autót, bár nekem még csak a 6 hónapos türelmi időszak járt le. Egyébként ismerek olyat, aki így használja az autóját, megállították már párszor, de nem volt gondja belőle, pedig Münchenről beszélünk...

Húsvétkor mentünk haza kocsival, az autópályán - nem hazudok - kb 40%-ban magyar rendszámú autók voltak. Elég sokan így vannak kint tehát, és ezt nyilván a rendőrök is tudják...

Több
11 éve 7 hónapja #30148 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Bocsi ,hogy beleszolok

Épp tegnap igazoltatták, az ismerősőmet Nürnbergben a rendőrők, kiszedték a sorbol őt.
Két éve van kint Németországban Magyar rendszámmal :( már 3 szor állitották meg megkérdezték hol lakik, mondta itt is meg otthon is ;) hazajár 3-4 havonta.
Most épp még igazolványa sincs mert elhagyta, csak jogsija. a rendőr megnézte a számitogépben, és elkőszőnt tőlle. Ennyi .
Én 4 éve élek itt kint Magyar rendszámu autoval, egyszer állitottak meg azota sem, és nem kőtőttek bele hogy miota lakom itt vagy nem.
A másik ami érdekes épp két hete voltam otthon és bementem a Polgármesteri hivatalba megkérdezni ugy a kétfajta létező kijelentkezést Magyarországrol. Na most Március 1-től megszünt az ideiglenes kijelentkezés.
Megkérdeztem akkor ki kell jelentkezni állandora? ,hogy itt élek kint ,a hőlgy azt mondta nekem, nem kell , nincs meghatározva a tőrvényben mennyi ideig vagy ideiglenesen külfőldőn :laugh: évekig lehet :)
Akkor most???? ha pedig ideiglenesen tartozkodom itt kint, miért kellene átiratnom a rendszámomat Németre?
Érdekes dolgok nem????
Igaz a hőlgy azt is mondta , hogy ha ideglenesen vagy külfőldőn egyeztettni kell a TB-vel.mert ugye akkor fizetni kell magadután a Tb-t otthon. :sick:
A másik amit megtudtam a hivatalban megszünika regado a kocsik után május 1-től vagy két honapra mert valami lessz helyette az biztos,de ezt csak pletykaként mondták. ;) ;)
Üdv.Terézia

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 7 hónapja #30150 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Én csak azt kérdezem meg töletek, hogy a súlyadót és a regisztrációs adót hova számoljátok el? Én folyamatosan azon morfondirozom, hogy ezek miért nem kötségek, hiszen ezt is kifizeti valaki? Szóval mi amikor az új toyotát vettük (itt a BRD-ben) akkor itt 29500 € volt az ára. Új 5 éves garanciával. Ugyan ez Mo.-on alapból 1,35 millióval drágábban adták volna (forintban számolva) 3 éves garanciával + a regisztadó! Hogy az istenbe számoljátok ti az összköltségeket, hogy ilyen olcsóra hoztok ki mindent? (A használt kocsik is olcsóbban vehetök itt, mint Mo.-on!)

Ez olyan lehet, mint a haver otthon. Azt mondja, hogy neki nem drága az üzemanyag, mindig ugyan
annyit fizet az benzinért, ha tankolni megy! Hetnete mindig 10 ezerért tankol..... már 15 éve!
:chuckle:

DCT

Több
11 éve 7 hónapja #30156 Írta: Heditta
Heditta válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

DCT:

Ez olyan lehet, mint a haver otthon. Azt mondja, hogy neki nem drága az üzemanyag, mindig ugyan
annyit fizet az benzinért, ha tankolni megy! Hetnete mindig 10 ezerért tankol..... már 15 éve!

ez nagyon teccccett! :laugh: :laugh:
Ez a fajta számolgatás olyan lehet, mint amikor azt számoljuk kinek melyik kaja olcsóbb! Hiába hozzátok ki a pacalt (zumbájspíl :chuckle: ) baromi óccsóra, ha én attól behányok! :puke: nekem akkor is a marhapürkütt a nyerő, ha 2000 ha nem! ;)

Több
11 éve 7 hónapja #30158 Írta: attesz86
attesz86 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

DECOTEXT írta: Én csak azt kérdezem meg töletek, hogy a súlyadót és a regisztrációs adót hova számoljátok el? Én folyamatosan azon morfondirozom, hogy ezek miért nem kötségek, hiszen ezt is kifizeti valaki?

Ezt hogy érted, hogy elszámolni? Regadót az fizetett aki egyszer behozta az autót, én használtan vettem, meg egyébként is hibrid, tehát brutális egyszeri 50euróról beszélünk, és egyébként sem éves költség ez. Új autóról meg senki nem beszélt. Használtan lehet, hogy itt ugyanazon pénzért "jobb" műszaki állapotú autót lehet kapni, de megint csak nem erről volt szó. Hanem arról, hogy a Te Toyotádra BRD-ben több biztosítás+adót fizetsz, mint otthon, ha pedig 0-s osztályban lennél, biztos vagyok benne, hogy a többszörösét. És akkor még nem is említettük a 400Eurós dízel gépjárműadót és társait. Ez utóbbi jó dolog, legalább nem vesznek annyian és nem szennyeznek annyit, bár szerintem ezt itt sokan pont lesz*ják.

Szóval mi amikor az új toyotát vettük (itt a BRD-ben) akkor itt 29500 € volt az ára. Új 5 éves garanciával. Ugyan ez Mo.-on alapból 1,35 millióval drágábban adták volna (forintban számolva) 3 éves garanciával + a regisztadó!

Ez biztos így volt, viszont például:
www.toyota.hu/cars/new_cars/prius/index....ook&select=promotion
www.toyota.de/cars/new_cars/prius/index.tmex

Tehát a németországi prius ugyanannyiba fáj, mint a magyar, tehát ez sem mindig igaz, amit írsz. Kicsit elfogultnak tűnsz :)