Magyar rendszámmal Németországban
- sleepygti
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 38
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- attesz86
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 6
Tudtommal létezik egy kevéssé népszerű megoldás (fizetni kell...). Az külföldi rendszámos autót be lehet jelenteni Németországban (ugyanúgy, ahogy Umweltplakette is kérhető rá), számítanak rá egy súlyadót, ha kifizetted kapsz róla igazolást amit igazoltatáskor a forgalmival együtt átnyújtasz a rendőrbácsinak. Részletekkel nem tudok szolgálni, de valószínűleg ez is egy Zulassungstelle-n intézhető történet.
Igen, en egyebkent ezt akartam csinalni. Irta is valaki, hogy bement a Finanzamthoz, es gond nelkul megcsinaltak neki. Mas meg azt mondta, hogy nem er semmit ha ilyened van. Szoval senki sem tudja mi van, egy biztos: a nemet rendszam tuti, a tobbiert vagy bunti, vagy nem, rendorfuggo. En is majd futok egy kort a Finanzamt-nal, evi 100€ belefer gond nelkul...
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78
Szeretnék pár gondolatot megosztani veletek ebben a témában, hátha valakinek segít a döntésben.
1. Biztosítás kérdése: itt kint valóban 600 euró kb. egy átlagos autóra a bizt. átlagos bónusszal, de van benne casco !! Otthon ugye csak KGFB. Itt is lehet csak KGFB-t /Haftpflicht/ kérni, de az akkor máris csak 300 évente !! Persze tudom, még így is átlagosan 200 euróval több, mint otthon, ez havi szinten mindössze kb. 17 € !!!!!!!!
2. Súlyadó elhanyagolható, nekem itt kint kb. 40%-al lenne több, ami kőkemény 5 € többletet jelentene. Na az már 22 € !
3. Reg.adót stb. összehasonlítani - megemlíteni - számolni vele most elég sarkos lenne, mert a magyar piac rendkívül nyomott, kénytelenek az árakat annyira minimalizálni amennyire csak lehet. Ha a válság elötti piac lenne még mindig, akkor a mostani autók árára sztem min. 20%-t rá kellene számolni.
4. TÜV itt kint 80€ körül, ugyanannyi mint otthon lenne, legalábbis 2010 decemberében 25.500 volt kompletten.
Régebben én is a magyar rendszám mellett voksoltam volna, de most már - így közel 2 évi kintlét után - hajlok a német rendszám felé. Egyrészt, mert az ember itt kint azért csak keres már annyival többet, hogy azt a kb. 22 € havi pluszköltséget röhögve kifizesse. Másodsorban pedig annak, aki itt kint él, annak sztem egy idő után megváltozik kicsit a gondolkodása, és emiatt most már én is látok néhány érvet, melyek a német rendszám mellett teszik le a voksot:
a., ha itt kint élek, elvárhatja tőlem minden német, hogy ha az utat koptatom stb., akkor az adót is ide fizessem. Teljesen logikus elvárás. Magyarok is sokan hőbölögnek otthon a szlovák rendszámok stb. miatt.
b., baleset esetén stb. sokkal könnyebb két német biztosító között lerendezni az ügyet, mint határokon keresztül. Ha kárt okoznék valakinek, rossz érzés lenne, hogyha hetente hivogatna a károsult, hogy mi van már a magyar biztosítóval, még mindig nem fizettek stb.-stb. Nem lenne szerencsés, ha egy ilyen eset után - amiben totál ártatlan lennék, hisz nem én vagyok a biztosító - kialakulna benne egy rossz érzés a magyarokkal kapcsolatban ... vagy ? ...
c., a német /osztrák/ rendőr is tuti békén hagy.
d., egy neonáci, nacoinalista, soviniszta, hazai érzelmű stb.-stb. se fogja a kocsimat csak azért összekarcolni - megrongálni, mert külföldi.
e., aki sarat hagyott otthon hátra, annak az itteni vagyona "védve van", láthatatlan, míg a magyar rendszámos autóra ráteszi kezét NAV, Őnkorm., Bíróság stb.
És amit még senki nem írt le nyíltan, de én most megteszem, még ha sokan emiatt támadni is fognak: végre nyugodtan élek, van annyi pénzem ami a havi megélhetéshez elegendő és még kicsit fejlődni is tudok minden hónapban. Azért, mert a munkámat megfizetik, és mert a német gazdaság így áll ! AZT AKAROM, HOGY IGY IS MARADJON !!!!!!! Ezt viszont befizetett adókból, munkával stb. lehet csak biztosítani ! Lehet, hogy magyar vagyok (legalábbis az állampolgárságom), szerettem is a hazámat, de magamat és a családomat sokkal jobban szeretem. Ezért önzés ide vagy oda, igenis mindenki fizesse be a kasszába velem együtt azokat a k. eurókat (vagy legalább centeket), hogy még 50 év múlva is jól élhessünk !!!!!!!
/Mondom mindezt annak ellenére, hogy még nekem is magyar rendszám van fent. De valszeg már nem sokáig .../
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Pontosan ide kell eljutnia azoknak akik kijönnek, s hogy ne úgy legyen mint Mo.-on, hogy kevesen fizetnek sok adót, ahelyett, hogy mindenki fizetne kevés adót! A jólét közös érdek, s ha csak egy kis rétegnek adatik ez meg, akkor a rendszer beteg és előbb utóbb besokall!trosztg12345 írta:
És amit még senki nem írt le nyíltan, de én most megteszem, még ha sokan emiatt támadni is fognak: végre nyugodtan élek, van annyi pénzem ami a havi megélhetéshez elegendő és még kicsit fejlődni is tudok minden hónapban. Azért, mert a munkámat megfizetik, és mert a német gazdaság így áll ! AZT AKAROM, HOGY IGY IS MARADJON !!!!!!! Ezt viszont befizetett adókból, munkával stb. lehet csak biztosítani ! Lehet, hogy magyar vagyok (legalábbis az állampolgárságom), szerettem is a hazámat, de magamat és a családomat sokkal jobban szeretem. Ezért önzés ide vagy oda, igenis mindenki fizesse be a kasszába velem együtt azokat a k. eurókat (vagy legalább centeket), hogy még 50 év múlva is jól élhessünk !!!!!!!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
A nemet-magyar auto arakrol, mar irtam. HIbajavitas arajanlat magyar markaszerviz: 2700EUR (hasznalt auto gari talan fedezi), nemet markaszerviz megcsinalta 180EUR-ert, garival vegul kerdes nelkul. Szoval ezert nem fizettem. 1x huznak igy le Mo.-on es bukta az osszes "penzugyi elony" 2 evre..
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78
Csatlakozom a pozitiv német szerviztapasztalattal rendelkezők közé. Én is, és magyar szomszédom is voltunk már többször A.T.U-nál (olajcsere, gumivásárlás, akkumulátorvásárlás, gyújtótrafó-csere) és mindig normál árakat fizettünk.
Pl.: Dunlop gumik (195/65 R15) darabja 15.000 Ft. volt átszámolva. Az akksi mondjuk kicsit drágább volt, kb. 32.000. Trafócsere munkadijjal 26.000 Ft volt !!!!! Olajcere 18.000 kompletten !!
Tudom, az A.T.U. nem márkaszerviz, de akkor is egy országos hálózattal rendelkező "multi", ahol azért már talán minőség is van és garancia ! Szóval nem igazán drágább a német szerviz .....