Magyar rendszámmal Németországban
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
lehet, hogy én tudom rosszul, de az magyar rendszámmal is ingyenes, nem?kriszti73 írta: ..... hisz itt a biztosítás negyed évre annyi, mint otthon, de ingyen használjuk az autópályákat:))))
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
Joey01 írta: És mi van akkor ha az autó nem az én nevemen van? Mondhatnám azt is, hogy nem az enyém, de én használom. Szeretnék majd német rendszámú autót, de hogy örüljenek a rendőrök, nem vennék valami olcsó vackot vagy hiteleznék be egyet, a magyar rendszámosra meg nem költenék annyit amennyi a honosítás lenne. Apropó, egy lízingelt autónál amin még van hitel hogy rendszámozhatnám át, ha a törzskönyv a bankknál van? Vagy az nem kell hozza?
Úgy hogy kifizeted a hitelt:) A honosítás pedig cirka 160€ volt nekem (HU+AU+Zulassungstelle+rendszám).
- blbea
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Tehát, ha az autó nem német, és/vagy Németországban még nem volt üzembe helyezve, akkor COC csakis az otthoni márkaképviselettöl + Sonderuntersuchung zur Schadstoffklasse TÜV + HU+AU-(müszaki vizsga) és utána a Zulassungsstelle. Így a költség várhatóan 70 + 95 + Zulassung (ca. 50) = 215 €. Ez a LRA által okosan javasolt német COC-s verzióhoz képest 100.-€ megtakarítás...
Ja, elöször a franciáktól akartam direktben szerezni COC-t, ott is több, mint 100 € lett volna, de ráadásul kb. még az anyám oltási bizonyítványát is látni akarták....
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- Ravi79
- Látogató
Tehát a lényeg: vagy bíznak a jó szerencsében és járnak továbbra is magyar rendszámmal, vagy (én ezt javaslom), írassák át német rendszámra és akkor nem kell félni, hogy mikor állít meg a rendőr és ad 1 hetet, hogy átírassák, vagy vihetik ki az autót az országból.