Magyar rendszámmal Németországban

Több
11 éve 3 hónapja #32933 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

kriszti73 írta: ..... hisz itt a biztosítás negyed évre annyi, mint otthon, de ingyen használjuk az autópályákat:))))

lehet, hogy én tudom rosszul, de az magyar rendszámmal is ingyenes, nem?

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #32934 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Joey01 írta: És mi van akkor ha az autó nem az én nevemen van? Mondhatnám azt is, hogy nem az enyém, de én használom. Szeretnék majd német rendszámú autót, de hogy örüljenek a rendőrök, nem vennék valami olcsó vackot vagy hiteleznék be egyet, a magyar rendszámosra meg nem költenék annyit amennyi a honosítás lenne. Apropó, egy lízingelt autónál amin még van hitel hogy rendszámozhatnám át, ha a törzskönyv a bankknál van? Vagy az nem kell hozza?

Úgy hogy kifizeted a hitelt:) A honosítás pedig cirka 160€ volt nekem (HU+AU+Zulassungstelle+rendszám).
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
11 éve 1 hónapja #33646 Írta: blbea
blbea válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Sziasztok.A kérdésem talán fura lesz,de szeretnék kicsit tisztán látni,kérlek ha tudtok segítsetek némi infóval.A férjemnek volt egy Subaru Imprezája,eladta a tesójának,de nincs átíratva,a férjem nevén van.Mi vettünk ismét egy Subaru Imprezat,csak újabbat,az is az ő nevén van.Amit mi használunk,itt Németországba vettük,ide van beíratva,itt fizetjük az adót,a bistosítást,mindent.A másik autó ami már a tesójáé,de a férjem nevén van,Romániába van beíratva,ott fizetik az adót meg mindent,de itt tartozkodnak,haza csak rövid isőre járnak látogatóba,de nem akrják ide beíratni mert itt több az utána fizetés,sőt át se akarják íratni az ők nevükre.A férjem szerint semmi gond nem lehet ebből.De én nem is tudom...Úgy tudom h köteles vagy bejelenteni ide az autód x idő után h itt vagy vele...Mi van ha a tesóját igazoltatják,radarba fit vagy ilyesmi és látják h 2 autó van a férjem nevén,mind a 2 itt van,de egyik nincs itt bejelentve...Jár ezért büntetés??Lehet ebből nekünk bármiféle problémánk??

Több
11 éve 1 hónapja #33648 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Szia blbea. Hát extrém, cifra eset, így aztán van jó hír is meg rossz is. Elöször csak tisztázásképpen, hogy jól értettem-e: van a férjed nevén egy német rendszámú Impreza és van egy román rendszámú ugyanilyen autó is. Ez utóbbit a férjed testvére használja (ill. elvileg az övé is, de nincs átiratva). A jó hír (ha annak lehet nevezni): annyi autó és olyan rendszámmal lehet a férjed nevén, ahányat csak akar, ill. amennyit a "pénztárcája" bír. Ez önmagában teljesen legális. A gond akkor jelentkezik, ha a férjed itt be van jelentve (gondolom így van: lakáscím) és a román rendszámú autót valahol valaki ellenörzi, szabályt sért és megbüntetik, balesetet okoz / szenved, stb. Ilyenkor könnyen elökerülhet az is, hogy miért nincs Németországba átjelentve az autó (ld. a témát pl. ezen a fórumon) és kiszabják rá visszamenöleg a bejelentkezés óta eltelt idöre a gk. adót + büntetést, amit bizony igen hamar egy összegben be kell csengetni. És ez könnyen lehet sokszáz eurós tétel is. A férjed pedig onnantól hiába magyarázhat, hogy az autó nem is az övé, "csak" nincs átjelentve, a pénzt töle fogják behajtani. (Ha a testvére kifizeti (??), akkor legalább anyagilag nem érte kár...) A ti problémátokat már az is megoldja, ha legalább romániában átírják az autót a tesó nevére (vagy legalább ö lesz az üzembentartó - bár nem tudom, hogy ott ez hogy müködik). Igaz, a gond ezzel csak tovább lett delegálva, innentöl a testvérnek lehet ugyanilyen problémája. A román adó és biztosítási tarifákat szintén nem ismerem, de nem kell hozzá túl sok idö, és az így elért "nyereséget" egy bukta villámgyorsan amortizálja, söt az egyenlet ugye még mínuszba is mehet. Érdemes okoskodni?? A buktához már az is elég, hogy a férjed / tesója pl. a szomszéd vélt vagy valós parkolóhelyére áll be és az überokos, germán hivatalnokpalánta azt mondja: hogy is van ez, itt lakik már x éve és még mindig román rendszámmal jár ? Azannya, na ennek örülni fog a Finanzamt... :woohoo: . Ne feledjétek, hogy feljelentgetésben / pereskedésben a németek világbajnokok (többek között hála a jogvédelmi biztosításuknak - DECOTEXT :laugh: ) !! Remélem gondolatébresztönek jó volt, további szép napot... :bye:

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, AiRLAC, blbea

Több
11 éve 1 hónapja - 11 éve 1 hónapja #33649 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Néhány általános infó a honosítással kapcsolatban: ha az autó nem német gyártmány, ill. nem volt soha Németországban forgalomba helyezve, akkor be kell hozzá ugye szerezni a COC-papírt. Konkrét példa: a feleségem Citroenjét M.o.-n vettük még 2006.-ban újonnan. A COC papírt a magyar kereskedön keresztül (telefonhívásra,ingyen, 3 nap (!) alatt) be tudtuk szerezni, csak az eredeti példány (mert az kell, másolat nem jó) postázásának költségét kellett állnunk (tértivevényes ajánlott, mert hivatalos okirat). Majd itt kiderült a LRA-nál, hogy az autót nem tudják a helyi környezetvédelmi kategóriába (ld. Schlüsselnummer) sorolni, mert az a magyar COC papírról hiányzik (miért is lenne rajta, ott ez így nem téma). Megkaptuk ugyan rá a rendszámot és a papírokat, de a legrosszabb adókategóriába sorolták (1400 ccm dízel, 500+ € adó/év, hurrá). Külön vicc és példa a gondolkodás teljes hiányára, hogy a zöld Feinstaubplakettet viszont csont nélkül odaadták, pedig azt egyébként sem kaphattuk volna meg (nincs az autóban még DPF). Megoldás a LRA szerint: hozzunk új, a Citroen Deutschland által kiállított COC papírt, azon rajta lesz a kategória. Miután már tudtam, hogy náluk 180.-€ és ca. 3 hét a COC, visszamentem a TÜV-höz (egy héttel azelött csináltattam a HU+AU-t, és közben a fickó megmondta nekem a kategóriát, de csak úgy mellékesen, mondván, hogy azt majd a LRA állapítja meg.) Kiderült, hogy a besorolás az egy külön vizsgálat, 70 €, öt perc alatt megvolt. Ezzel visszamentem (direkt egy másik kirendeltségéhez a Zulassungsstellének, nehogy valakinek eszébe jusson, hogy akkor a zöld plecsni nem is jár :P ), ahol 15 € fejében módosították a kategóriát és máris csak 210 € az adó. Így most van még "illegális" zöld plecsnim is, amiröl persze miért is kéne tudnom, hogy nem is jár :baby: ... (Nekünk nagyon nem mindegy a plecsni, mert a környékünkön a mozgásterünk szinte összes fontosabb városába már csak a zölddel lehet behajtani és a korábbi évekkel ellentétben már keményen büntetnek is érte (60.-€)).
Tehát, ha az autó nem német, és/vagy Németországban még nem volt üzembe helyezve, akkor COC csakis az otthoni márkaképviselettöl + Sonderuntersuchung zur Schadstoffklasse TÜV + HU+AU-(müszaki vizsga) és utána a Zulassungsstelle. Így a költség várhatóan 70 + 95 + Zulassung (ca. 50) = 215 €. Ez a LRA által okosan javasolt német COC-s verzióhoz képest 100.-€ megtakarítás...
Ja, elöször a franciáktól akartam direktben szerezni COC-t, ott is több, mint 100 € lett volna, de ráadásul kb. még az anyám oltási bizonyítványát is látni akarták....

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, kirschblute

• Ravi79
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 1 hónapja #33650 Írta: Ravi79
Ravi79 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

szia, 3 hónap után át kell rendszámoztatni az autót. amíg nem állít meg a rendőr, addig nincs gond, ha szerencséjük van, akár évekig is eljárhatnak magyar rendszámmal. Viszont ha évek után állítanak meg, akkor igencsak ki kell nyitni a pénztárcát. volt olyan ismerősünk, akit másfél év után 900 euróra büntettek meg. Nem ér annyit az egész. de nem is értem a dolgot. Itt élnek, itt használják az autót. Természetes, hogy akkor ide kell a biztosítást és adót fizetni. Ja és ott kezdődik a dolog, hogy át kellene iratni a testvér nevére az autót.
Tehát a lényeg: vagy bíznak a jó szerencsében és járnak továbbra is magyar rendszámmal, vagy (én ezt javaslom), írassák át német rendszámra és akkor nem kell félni, hogy mikor állít meg a rendőr és ad 1 hetet, hogy átírassák, vagy vihetik ki az autót az országból.