Magyar rendszámmal Németországban
- blbea
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
11 éve 1 hónapja #33653
Írta: blbea
blbea válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.Bonyolult helyzetünket tökéletesen megértetted.Én is épp ettől tartottam hogy egy találkozás valamilyen formába egy rendörrel és kibujik a szög a zsákból a román autóról...Azt tudtam hogy több autó is lehet a nevén,utána néztem,ha egynél több autó van a nevén nem jogosult segélyekre,ennyi.De ez minket szerencsére nem érdekel,mind ketten teljes állással rendelkezünk,nincs gyerek,de nem ez a lényeg.Rákerestem a dologra.utána néztem,itt a fórumon is sok infót gyüjtöttem régebbi hozza szólásokból.Mostmár tudom hogy bizony lehet bajunk belőle...Szerinted hogy lehet ezt mostinnen megoldani?Itt vagyunk mi is,a tesója is a családjával,na meg mindkét autó.Át lehet itt íratni valamilyen módon a tesója nevére és így aztán cserél ő rajta számot??Ha most mennek és elindítsák a folyamatot számíthatnak bírságra?Kb 2 éve van itten bejelentett lakcímünk és munkahelyünk.A régi autóval,ami most a tesójáé kb 2 hónapot voltunk itt,aztán a tesója ment haza,megvette tölünk és azzal ment haza,mi másikat vettünk.A tesója most hozta ki az autót újra,egy hete,idáig otthon volt.Erre bizonyítékként ha van autópálya díj vagy valami???Segít??
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 464
11 éve 1 hónapja #33654
Írta: gejza
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
gejza válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
Hát ezt innen (hazaút nélkül) csak úgy lehet megoldani, hogy a férjed íratja át német rendszámra, majd itt íratja át a tesója a saját nevére.(Lehet, hogy ezt egy közös akcióban is meg lehet oldani, kérdezzétek meg a Zulassungsstellén !). Kell hozzá a román forgalmi és a törzskönyv (COC ebben az esetben nem kell, mert ugye itt vettétek az autót így az már volt No.-ban forgalomba helyezve), el kell vinni elöször a TÜV-höz müszaki vizsgára (95.-€ díj), biztosítást kell kötni rá, majd utána a német papírok, rendszám intézése a Zulassungsstellén(kb. 50-70 €). Ott alapból nem foglalkoznak azzal, hogy hol volt eddig az autó, de ha mégis megkérdezik, akkor szemrebbenés nélkül rávágni, hogy Romániában. Ha odajutnál, hogy bizonyíték kell (azaz megbüntetnek), akkor egy autópályadíjas nyugtával nem érsz el semmit, hiszen azon nincs rajta sehol, hogy az már hanyadik útja .
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo
- Ravi79
- Látogató
11 éve 1 hónapja #33672
Írta: Ravi79
Ravi79 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
Szia, szerintem kéne egy adásvételit írni mostani dátummal a férjed nevéről a tesója nevére (német nyelven). Mivel eddig nem volt gond a rendőrökkel és sehonnan nem kaptatok felszólítás, hogy át kell íratni, nem gondolom,hogy ezzel gond lenne. utána a tesónak kéne tüv-öt csináltatni (muszály, mert a német feltételeknek kell műszakilag megfelelnie az autónak), utána biztosítást kötni. ez mehet online is, mert kaptok egy kódot, ami már elég az átíráshoz. Aztán mehet is az átírás. Ez pénzileg itt nem is sok (mondjuk Magyarországhoz tudok csak viszonyítani). Tüv kb. 100-130 euró, az átírás pedig 75 euró kb.
plusz majd még jön az adó is hozzá, de azt számláról vonják. Bár gondolom tudod, mert van már német rendszámos autó. Nem hiszem, hogy az átírásnál bárki is afelől érdeklődne, hol volt eddig az autó. De ha mégis, hát rá kell vágni,hogy Romániában. remélem tudtam segíteni. üdv, Ravi79
plusz majd még jön az adó is hozzá, de azt számláról vonják. Bár gondolom tudod, mert van már német rendszámos autó. Nem hiszem, hogy az átírásnál bárki is afelől érdeklődne, hol volt eddig az autó. De ha mégis, hát rá kell vágni,hogy Romániában. remélem tudtam segíteni. üdv, Ravi79
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
11 éve 1 hónapja - 11 éve 1 hónapja #33673
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
En abszolult nem ertem, hogy miert kell mindig agyon bonyolitani a dolgokat. A megoldas egyerue es a lehetoo legkorrektebb. El kell adni otthon (akarhol) az indulasi orszagban a kocsit es itt Németországban masikat venni. Utanatok hajitjak fillerekert a jobbnal jobb hasznalt kocsikat,(nemet TUEV, papirok, adasvetei - mindent megcsinal a kereskedo) . Meg kamatmentes hitellel is van. Semmi buerokracia, jobbak es olcsobbak a kocsik, teljesen legalis, senki nem kop levesbe, nincs birsag es gyakorlatilag azonnal eliteznek mindent, de legkesobb masnapra. NE FELEDJETEK: Németországban vagyunk! Nem kell gorcsosen ragaszkodni az otthoni dolgokhoz!
Ui: termeszetesen lakcim es munkahely az kell!
Ui: termeszetesen lakcim es munkahely az kell!
DCT
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 464
11 éve 1 hónapja #33683
Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
Alapjában véve igazad is van DECO, de mindig van kivétel. Otthon a használtautó-piac is szar, tehát használt autót (is) gyorsan eladni csak nagy veszteséggel lehet. Haza kell menni, árulni, ismerösre bízni etc. Nálunk pl. ez nem volt alternatíva, adott volt egy általunk újonnan vett 7 éves autó kevés km-rel, aminek az állapotát senki nem ismeri jobban. Eladtam volna otthon szarért-húgyért, itt meg az árából veszek valamit, aminek valljuk meg, mindig van valami rizikója. Minek cifráztam volna, amikor megúsztam az egészet kb. 100.-€-ból (vizsgáztatni ígyis, úgyis kellett volna). Nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy neki konkrétan mi a jó !!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: AiRLAC, vava
- blbea
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
11 éve 1 hónapja #33684
Írta: blbea
blbea válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
Köszönjük szépen mindenkinek az infókat.Sokat segítettetek.Úgy néz ki,hogy az autó amiről szó volt,szét lesz bontva,hogy alkatrsésznek adják el,vagy beadják egy bontóba és másikat vesznek.Ez forgalomból mindenképp hamarosan ki lesz véve.Remélem otthon ki tudjuk íratni forgalomból amikor majd a télen haza megyünk.Mégegyszer köszönet mindenkinek.