Magyar rendszámmal Németországban
- zozo2D
- Nem elérhető
- Junior Member
- Gruss fur Jedeman
- Köszönetek: 2
De lenne pár észrevételem, ami esetleg nem riasztja el az itteni kezdőket -mint én-, mert ez a fórum szerintem -részben legalábbis- az információ csere/átadás miatt jött létre.
1./ Ezt már ebben a topikban 1000x kiveséztük, olvass vissza!
-Hidd el végigolvastam ezt a topicot az utolsó betűig, továbbá rákerestem a kifejezésekre itt és máshol is. Nem találtam pontos és főleg aktuális infót.
A történethez hozzátartozik, hogy egy kollégámat most büntette meg az autópálya rendörség (!) 1.200 EUR-ra (!) mert kb. 40 perc alatt kiderítették, hogy 2 éve BRDben dolgozik és magyar a rendszáma. Nyilván ö magáról nem mondott kompromittálót, de melós ruhában volt. Ott elhangzott, hogy 3 hónap max. ideig használhatta volna !!
2./ Kérdésed pontatlan, mert nem derül ki, hogy van e a BRD-ben lakásod (bejelentett) van e munkahelyed stb.
-Nyilván van -tételezzük fel, hogy mint érintett kérdem és nem unalomból.
3./ Turistaként évtizedekig használhatod a nem német rendszámú kocsidat, ahogy teszik is külföldiek az ittartózkodásukkor.
-Nyilván eszembe sem jutna turistaként ezen a Fórumon ilyen hülyeséget kérdezni, fél Európát bejárva sosem merült fel bennem ilyen banális kérdés.
4./ A magyar súlyadónak semmi köze a német közutakhoz, tövényekhez, söt Európához sem, mert ez egy magyar önkényesség.
-Ez részemről pontatlan volt, Német súly vagy egyéb adóra gondoltam, aminek befizetése után állitólag használható az autó legálisan. Még valami környezetvédelmi (zöld) matrica is szóba került.
A tanácsot is köszönöm, ha összejönnek itt a dolgok majd megfontolom az autóvásárlást. Most még korai lenne...
Kedves Fórumozók !
Kérem olyan írjon akinek van infója vagy annyi német nyelvtudása, hogy ennek utána tudna nézni.
köszönöm
zozo
ui: sok 2 kezi munkás is van ám itt, nemcsak ügyintézésben járatos személy... nekem sem jutott volna eszembe ide tántorogni, ha 50 fölött otthon még foglalkoztatnának.. de ha már itt vagyok, próbálok tájékozódni. kösz
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Szerintem ez volt le volt írva már többször is de mindig van ugyanannyi (ha nem több) aki fújja a baromságot csak azért mert: "Engem már x alkalommal megállítottak és nem volt semmi..." vagy "Oda megyek az EU-ban ahová, amikor és amivel csak akarok"!
Most az egyszer utoljára! EU ide vagy oda, 90 nap itt tartózkodás után, szépen mindenki bejelenti mert be kell, hogy itt van és van egészségbiztosítása!
Ellenkező esetben, pl. közúti ellenőrzéskor jöhet a cumi!
Vannak okosságok is nyilván, apukám nevén van a kocsi, stb de azt hiszem ezt is kitárgyaltuk már 1000x.
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
zozo2D írta: Sziasztok,
Gondoltam felhozom a témát egyrészt mert sztem sokakat érint, másrészt nemsokára nálam is aktuális lesz egy vásár...
Tudja vki mennyi ideig használhatom Legálisan magyar rendszámmal az autómat BRDben ? Súlyadó fizetésével enyhithetek ezen ?
köszi
Ha a te neveden van a kocsi akkor az első németországi lakcímbejelentéstől számított 6 hónapig. A gépjárműadó befizetése esetén ELVILEG nem piszkálnak, de ezt ne vedd készpénznek. Legjobb a német rendszám, 1-2 oldallal előrébb leírtam a menetét/költségeit.
- zozo2D
- Nem elérhető
- Junior Member
- Gruss fur Jedeman
Érdekes, ha bejelentkezve olvastam és kerestem a Topicban, akkor kiadta a releváns találatokat... ELNÉZÉST emiatt aki zokon vette, hogy nem előzményeztem. Korábban 1 éves volt az utolsó megjelenített hozzászólás, azért is írtam hogy Felhozom a Topicot.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Zozo2D!zozo2D írta: Kedves Fórumozók !
Kérem olyan írjon akinek van infója vagy annyi német nyelvtudása, hogy ennek utána tudna nézni.
Kételyeid eloszlatása érdekében elmondom, hogy 24. éve vagyok itt a BRD-ben, de már kijövetelnkkor is az egész család beszélte a nyelvet, így nyugodt lehetsz hogy a forrásaim hitelesek! Pontosan ezért a használható információkat! Sajnálom ha nem azt olvastad, amit hallani akartál! Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a BRD-ben sem sólyadó, sem regiszrációs adó nincs és ha a kötelező fizetnivalókat is rendezed akkor sem lesz más elbirálásod! Ha itt kint élsz, legálisan 1 évig használhatod a magyar kocsidat, ezután német rendszám lesz aktuális. (Ezt is írtam.) Mi akarsz még tudni?
Ui: Igen! a hatóság percek alatt lekéri a munkaszerződésed dátumát ami bizonyiték arra, hogy itt kint élsz, s laksz tehát, nem vagy turista! Pontosan ezért ajánlottam, hogy vásárolj német rendszámú kocsit itt a BRD-ben! Ezzel lesz a legkevesebb költség, bosszúság s mivel itt kint dolgozol otthon is használhatod! (A családunkban, +lányom +fiam, összesen 5 gk. van, s mindegyiket tudjuk Mo.-on is használni a német rendszámok ellenére!)
DCT
- HairyCoo
- Nem elérhető
- New Member
Új vagyok itt, próbáltam utánajárni a témának, de erről nem nagyon találtam információkat.
Problémám a következő lenne:
Adva van egy magyar céges autó, magyar rendszámmal, amit Németországban használunk. Erre hogyan vonatkozik a 90 napos szabály? Egyáltalán erre vonatkozik-e?
Következő kérdésem pedig az lenne: ha ezt a céges autót át szeretnénk rendszámozni, mi a módja? Ugyanaz, mint a normál - itt többször is leírt - módszert szerint? Azért kérdem, mert ugye itt tulajdonosváltás is történik...
Előre is köszönöm a segítséget!
Igen, tudom, egyszerűbb Németországban venni "újat", de kérdésem egyelőre elméleti jellegű, csak a "hivatalos szolgálati útra" lennék kíváncsi...
HairyCoo