Magyar rendszámmal Németországban
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- wondersen
- Látogató
Kb 2 hónap alatt minden igazolás megjött magyarból, az igazolást bevittem a biztosítónak is és azóta minden ok.
Az autó: Mercedes C220 2003-as T-modell
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
wondersen írta: Hááát nem tudom. A hiteles részét kivéve /mert nekem nem volt/ Bementem az illetékes Zulassungstellébe, és 78 Euróval szegényebben kijöve már német rendszámos volt a kocsim
Kb 2 hónap alatt minden igazolás megjött magyarból, az igazolást bevittem a biztosítónak is és azóta minden ok.
Az autó: Mercedes C220 2003-as T-modell
Mit nem tudsz?
HU/AU-t nem kértek?
- wondersen
- Látogató
- zozo2D
- Nem elérhető
- Junior Member
- Gruss fur Jedeman
- Köszönetek: 2
Gondoltam felhozom a témát egyrészt mert sztem sokakat érint, másrészt nemsokára nálam is aktuális lesz egy vásár...
Tudja vki mennyi ideig használhatom Legálisan magyar rendszámmal az autómat BRDben ? Súlyadó fizetésével enyhithetek ezen ?
köszi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Több dologra is felhivnám a kedves figyelmedet:zozo2D írta: Gondoltam felhozom a témát egyrészt mert sztem sokakat érint, másrészt nemsokára nálam is aktuális lesz egy vásár...Tudja vki mennyi ideig használhatom Legálisan magyar rendszámmal az autómat BRDben ? Súlyadó fizetésével enyhithetek ezen ?
1./ Ezt már ebben a topikban 1000x kiveséztük, olvass vissza!
2./ Kérdésed pontatlan, mert nem derül ki, hogy van e a BRD-ben lakásod (bejelentett) van e munkahelyed stb.
3./ Turistaként évtizedekig használhatod a nem német rendszámú kocsidat, ahogy teszik is külföldiek az ittartózkodásukkor.
4./ A magyar súlyadónak semmi köze a német közutakhoz, tövényekhez, söt Európához sem, mert ez egy magyar önkényesség.
A látható információhiányod miatt a következöt ajánlom:
Ha szándékodban áll hosszabb ideig a BRD-ben tartozkodni, akkor vegyél itt kint kocsit, mert sokkal olcsóbb. A használt kocsik piaca lényegesen alacsonyabb szinten van. Nincs regisztrációs és súlyadó, nem kell késöbb félned a magyar rendszám miatt, (1 év után ha itt élsz aktuális lehet a német redszám) s a német rendszámú kocsidat, (ha a BRD-ben dolgozol), minden további nélkül használhatod Mo.-on!
DCT